Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 118 (5325)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Măcelul de la Gura Humorului

Bătăuşii care au atacat un cuplu cu bâtele în centrul oraşului au fost daţi dispăruţi de poliţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

După ce Monitorul de Suceava a publicat vineri pe propriul site video, Monitorultv.ro, imaginile şocante cu trei indivizi care au atacat şi lovit cu bâte doi soţi din comuna Mironu, scena petrecându-se pe data de 17 mai a.c., în ziua mare, în zona centrală a oraşului Gura Humorului, Biroul de Presă al poliţiei judeţene a anunţat că s-a întocmit încă un dosar penal în acest caz, pe lângă cel existent deja de la data sesizării faptei.

Prin vocea comisarului-şef Cristian Papuc, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava a explicat că agresiunea respectivă a fost reclamată chiar în ziua în care a avut loc de către cei doi soţi bătuţi, iar cum victimele aveau până în 14 zile de îngrijiri medicale s-a întocmit dosar penal pentru loviri sau alte violenţe.

Filmuleţul cu bătaia din centrul oraşului Gura Humorului, explică comisarul-şef Papuc, a ajuns la poliţie abia în cursul zilei de joi.

„După vizionarea imaginilor surprinse de camerele de supraveghere ale unei agenţii de pariuri din zonă a fost întocmit şi un dosar penal pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice”, a declarat Papuc.

Dacă pentru loviri şi alte violenţe nu este îndeplinită una dintre condiţiile arestării preventive, şi anume aceea ca pedeapsa prevăzută de lege să fie mai mare de patru ani de închisoare, la această încadrare juridică agresorii au putut pleca liniştiţi acasă.

În schimb, odată cu noua încadrare în ultraj contra bunelor moravuri, faptă pedepsită cu închisoarea de la unu la cinci ani sau, dacă s-a tulburat grav liniştea şi ordinea publică, de la doi la şapte ani de temniţă, anchetatorii au toate motivele să ceară arestarea agresorilor.

De altfel, surse judiciare ne-au mărturisit că aceasta este şi intenţia poliţiştilor care se ocupă de caz, numai că suspecţii în acest caz, al căror nume le-a fost oferit anchetatorilor chiar de către cei doi soţi bătuţi şi martorii lor, au dispărut fără urmă.

În cursul zilei de ieri, când subiectul a făcut vâlvă şi prin presa naţională, poliţiştii din zona Humor au fost trimişi să-i aducă pe suspecţi la audieri, fiind pregătite - susţin sursele noastre - ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore.

 

Atacaţi în timp ce mergeau la proces cu agresorii

Vinerea trecută, Marius şi Petronela Plai, doi soţi din satul Mironu, comuna Vatra Moldoviţei, au venit cu maşina lor, însoţiţi de trei consăteni, la Gura Humorului, unde aveau un proces la Judecătoria din localitate.

Cei cu care se judecau făceau parte chiar din familia agresorilor, iar motivul procesului a plecat tot de la agresiune petrecută în urmă cu aproape un an.   

La scurt timp după ce a parcat maşina, Marius Plai a fost atacat de cei trei indvizi care apar pe imagini.

În filmuleţ se vede cum cei trei se năpustesc asupra victimei, o trântesc la pământ şi încep să-i care bâte peste corp şi cap.

Soţia lui Marius Plai încearcă să-i oprească pe atacatori, însă primește şi ea un par pe spinare.

Curajoasă, Petronela Plai pune mâna pe un bolovan aflat pe trotuar şi ameninţă că îl aruncă înspre cei care îi loveau soţul. Agresorii au dat un pas în spate, iar imediat după aceea au dispărut din zonă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătăuşii care au atacat un cuplu cu bâtele în centrul oraşului au fost daţi dispăruţi de poliţie.
 Vizualizări articol: 3779 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 10 voturi
Bătăuşii care au atacat un cuplu cu bâtele în centrul oraşului au fost daţi dispăruţi de poliţie5.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Demisiile, tovarasi ! trimis de
(25 mai 2013, 13:29:05
demisiile tov. prefect, impreuna cu seful politiei g.humor si-al politiei locale si-al jandarmeriei g.humor si-al sri humor !

cum adica suspectii au disparut?!
mai poate cineva sa dispara in zilele lu' 2013 fara ca ''organul legal'' sa nu stie?
sau poate ceea ce numim metode specifice se refera la altceva decat scrie prin fisa postului?
dupa ce-au dat cu ghioaga va asteptati sa se ia de urechi si sa vina singuri la audieri?

aceeasi situatie si la suceava. si mi se rupe mie, cetatean, de explicatiile comisarului-sef Papuc. deja s-a sarit prea mult calul si de aceea(multi tovarasi cetateni) asteapta explicatii oficiale de la sefii politiei si de la prefect, nu de la unul, care prin natura conjuncturii este scos in fata ca sac de box. nu-i asa dom' Papuc?
daca nu sunteti in stare sa asigurati ordinea si disciplina normala la cap intr-un oras si judet ca sv, CARATI-VA DIN FUNCTII, TOVARASI !!!
1.1  RE: Demisiile, tovarasi ! trimis de
(25 mai 2013, 19:38:36
Cu mijloacele la indemana in zilele noastre, nu dispare nici dracu. E incompetenta. Cat priveste explicatiile comisarului-sef papuc: Care explicatii? Astia compun "organele de cercetare penala"? Nu au vazut in viata lor un tratat de tactica si metodologie criminalistica. Habar nu au de unde sa inceapa. La ei meseria se transmite predominant prin ucenicie. Ai auzit vreodata de formare continua a personalului politiei? Se aloca fonduri pt. a pregati politisti in adevaratul sens al cuvantului? E la fel ca-n invatamant: cativa sunt sau au perspectiva de a fi elite, restul rebuturi.
2.   Puţină geografie locală? trimis de
(25 mai 2013, 15:09:20
Sat Mironu comuna Valea Moldovei, nu comuna Vatra Moldoviţei. Poate nu e foarte important pentru unii, dar informaţiile ar trebui totuşi să fie corecte. Dacă nu ştiţi mai bine nu scrieţi decît să daţi informaţii eronte.
3.   Meserie de jurnalist trimis de
(26 mai 2013, 08:50:09
D-le Sergiu Rusu ceea ce vreau eu sa va atrag atentia a facut-o deja si SUNFLOWER , e posibil chiar asa,comuna Mironu apoi ceva mai jos in articol comuna Vatra Moldovitei, asta numesti dumneata jurnalism facut cu profesionalism ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei