Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 116 (5323)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ţeluri

Patru fraţi din Rădăuţi, elevi ai Colegiului de Muzică „George Enescu” Bucureşti, se pregătesc să cucerească scenele lumii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Patru fraţi din Rădăuţi de 14, 15, 16 şi 18 ani, sunt printre cei mai buni elevi ai Colegiului Naţional de Muzică „George Enescu” din Bucureşti, actualmente una dintre cele mai importante instituţii ale învăţământului artistic preunivesitar din ţara noastră.

Născuți într-o familie de artiști, talentul muzical al fraților a fost valorificat de timpuriu, însă abia în toamna anului trecut, la îndemnul unor specialişti din domeniu, au fost înscrişi la o şcoală de muzică.

Din anul 2010, Cătălin (14 ani), Teodor (15 ani), Alexandru (16 ani) şi Andrei Beniamin Antemie (18 ani) cântă sub numele de Milenium Group Brothers, titulatură sub care şi-au adjudecat distincţii valoroase în cadrul competiţiilor de specialitate.

Andrei Beniamincântă la trompetă, Cătălin cântă la trombon, Teodor şi Alexandru cântă la tubă, toţi studiind în particular şi pianul. Îşi dedică majoritatea timpului studiului muzicii şi abia dacă îndrăznesc să viseze la vacanţe sau zile libere, conştientizând că performanţa la un nivel înalt presupune o serie de sacrificii.

 

Pe podium la Olimpiada Naţională de Muzică

La începutul lunii aprilie a acestui an, tinerii rădăuţeni au participat la Olimpiada Naţională de Interpretare instrumentală, vocală şi studii teoretice muzicale pentru clasele IX-XII, competiţie care a avut loc la Alba Iulia şi în cadrul căreia s-au înscris aproape 400 de elevi din toată ţara.

Teodor (tubă) şi-a adjudecat premiul I, fiind notat cu punctaj maxim, iar Alexandru (tubă) a obţinut prima menţiune. Cătălin (trombon) a obţinut cel mai mare punctaj în cadrul secţiunii la care a participat, însă s-a poziţionat pe locul al II-lea, juriul nedesemnând nici un concurent pentru premiul I.

„A fost primul concurs la care am participat la un nivel atât de înalt. Ne-am pregătit timp îndelungat pentru asta, a fost greu, dar şi frumos. Au fost mulţi concurenţi foarte bine pregătiţi, dar am făcut faţă cu brio”, a declarat Alexandru.

Totodată, din cei aproape 400 de competitori, doar opt au fost selectaţi să cânte în gala concursului, printre aceştia numărându-se şi Teodor. 

 

Remarcaţi şi chemaţi la Bucureşti de profesori din cadrul Conservatorului

În luna noiembrie a anului 2011, Cătălin, Teodor, Alexandru şi Andrei au participat la Festivalul Muzicii de Cameră şi Interpretare Solistică „Tudor Jarda” Cluj-Napoca, competiţie adresată formaţiilor instrumentale şi soliştilor instrumentişti. Sub numele de Milenium Group Brothers, sucevenii au reprezentat Cercul Militar Botoşani, din cauza faptului că în Suceava nu există cerc militar. Formaţia suceveană a interpretat o piesă jazz, un marş şi o colindă, la cererea publicului. Juriul prezidat de şeful Serviciului Muzicilor Militare şiinspector pentru Arma Muzici Militare din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, col. Valentin Neacşu, a decis ca două premii speciale şi o menţiune să meargă către formaţia instrumentală a băieţilor din Rădăuţi, cei mai tineri competitori.

„Ceilalţi concurenţi erau profesionişti, poate cu zeci de ani de experienţă în spate, nume mari ale muzicii militare. Ne-am evidenţiat şi datorită faptului că eram cei mai tineri, ceilalţi concurenţi fiind trecuţi de 30 de ani. După ce concursul s-a încheiat, nu puteam face nici un pas. Toată lumea ne-a felicitat pentru distincţiile obţinute şi ne-a lăudat prestaţia”, a declarat Andrei Beniamin.

Prestaţia de la Cluj a formaţiei sucevene a fost remarcată de dirijorul Mihai Ceascai, prof. univ. dr. în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, colaborator al filarmonicilor din Hamburg şi Berlin, tubist la Orchestra Naţională Radio din Bucureşti, acesta încurajându-i pe cei patru adolescenţi să urmeze cursuri de specialitate, pentru a-şi perfecţiona abilităţile şi pentru a-şi şlefui talentul.

După un an de zile de la festivalul de la Cluj, decişi să-şi făurească o carieră în lumea muzicii, cei patru fraţi au luat drumul Capitalei şi s-au înscris, în vederea susţinerii examenului de admitere, la Colegiul „George Enescu”. Alături de cei patru elevi din Rădăuţi, doar un singur elev din ţară a fost declarat admis la examenul de admitere pentru anul şcolar 2012-2013.

 

Câte opt ore de meditaţii pe zi

Din toamna anului trecut, de când s-au mutat la Bucureşti, programul celor patru fraţi este unul extrem de încărcat. În afara cursurilor şcolare, tinerii fac zilnic câte opt ore de pregătire muzicală la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, îndrumaţi de profesori universitari din cadrul instituţiei. Programul este acelaşi şi în zilele de sâmbătă, excepţie făcând duminicile, zi în care cei patru studiază doar patru ore.

„Nu toţi elevii colegiului de muzică au parte de meditaţii din partea unor profesori universitari, nume cu prestigiu în acest domeniu. Am avut şansa ca unul din ei să ne remarce, respectiv prof. Mihai Ceascai, el oferindu-ne privilegiul de a studia la Conservator. Totodată, la universitate cântăm cu orchestra instituţiei, împreună cu studenţi, iar acest lucru e un mare privilegiu. Talentaţi sunt toţi colegii noştri de la colegiul de muzică, dar munca depusă face diferenţa”, a declarat unul din fraţi.

Aceştia au mai afirmat că, „fără să ne lăudăm, Mihai Ceascai, îndrumătorul nostru, ne-a spus că în ciuda faptului că suntem elevi de liceu, ca pregătire muzicală suntem la nivelul unui student de anul III din cadrul Universităţii de Muzică, iar peste un an nu vom mai avea mare lucru de învăţat în România”.

 

Vor să se întoarcă în Rădăuţi pentru a înfiinţa o şcoală de muzică

Cu aptitudini remarcabile în ceea ce priveşte instrumentele de alamă, şi nu numai, fraţii Antemie au început să urce pe scenele concursurilor şi ale festivalurilor de gen, organizate în ţară şi, încă de la primele apariţii pe scenă, cei patru au simţit căldura publicului.

„Am primit o invitaţie din partea fostului ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu de a cânta în Bucureşti. Totodată, aproape în fiecare weekend suntem invitaţi să cântăm muzică de cameră (ca grup), alături de alte formaţii impresariate de Artcub. O prestaţie care ne-a bucurat foarte mult a fost cea de la Sala Radio, când s-au marcat 70 de ani de la moartea lui George Enescu”, a declarat Cătălin. De curând, fraţii Antemie au primit o invitaţie la un festival internaţional al muzicii de cameră, care se va desfăşura în această vară, la Paris.

Cât priveşte viitorul, cei patru tineri sunt hotărâţi să trăiască pe ritmurile muzicii, să se perfecţioneze în acest domeniu şi să studieze fervent fie în ţară, fie peste graniţe.

„Vrem să continuăm să studiem în continuare muzica şi vom depune toate eforturile ca Milenium Group Brothers să reziste vreme cât mai îndelungată. Vrem să devenim muzicieni profesionişti, nu să cântăm la nunţi. După ce vom stăpâni foarte bine ce facem, vrem să ne întoarcem în Rădăuţi, la Suceava şi să înfiinţăm o şcoală de muzică la care copiii să studieze la un nivel mai înalt. Consider că pe plan local acest lucru lipseşte”, a declarat Teodor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru fraţi din Rădăuţi, elevi ai Colegiului de Muzică „George Enescu” Bucureşti, se pregătesc să cucerească scenele lumii.
 Vizualizări articol: 5456 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Patru fraţi din Rădăuţi, elevi ai Colegiului de Muzică „George Enescu” Bucureşti, se pregătesc să cucerească scenele lumii5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(23 mai 2013, 14:28:32
bravo ,copii!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei