Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 111 (5318)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Acţiune

Un accident rutier simulat a adunat sute de oameni în centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Peste opt sute de tineri de la 13 unităţi de învăţământ din Suceava şi din localităţi limitrofe au fost angrenaţi ieri într-o amplă acţiune de prevenire a accidentelor rutiere. Acţiunea s-a concentrat pe simularea unui accident rutier şi pe modul în care se intervine de către echipajele specializate imediat după apelul la 112, momentul fiind organizat în zona centrală a oraşului. În cadrul acţiunii a avut loc şi un marş pe străzile oraşului în care s-au afişat şi strigat mesaje prin  care s-a făcut apel la mai multă prundenţă în trafic.

 

Mesaje pentru şoferi şi pietoni

În prima fază a acţiunii, la ora 13.00, sutele de tineri au plecat în marş, coordonaţi de poliţişti şi jandarmi, din zona Palatului Administrativ până în faţa Spitalului Judeţean Suceava, ocupând o bandă de mers. În faţa spitalului, grupul organizat a făcut cale întoarsă şi s-a deplasat în sens invers.

Tinerii au afişat mesaje precum: „Alege Viaţa!”, Fii responsabil în trafic”, „Fiţi atenţi şi calmi în trafic”, „Viteza ucide”. Mesajele au vizat şi pietonii: “Alegeţi corect locul de traversare”.

 

Accidentul între două Dacii, cu trei tineri răniţi 

În momentul în care grupul organizat, din care mai rămăseseră în jur de cinci sute de tineri, a ajuns în zona Bibliotecii I.G Sbiera, pe strada Mitropoliei, spre Prefectură, organizatorii au pregătit un moment special. Au simulat producerea unui accident rutier. Conform scenariului stabilit, două autoturisme Dacia vechi au intrat în coliziune, iar în interior se aflau victime, trei tineri din grupul care a participat la marş. După un apel la numărul de urgenţe 112, Detaşamentul de Pompieri Suceava, cu echipaj de Descarcerare şi echipaj SMURD, a intervenit la faţa locului. Sutele de copii au putut vedea cum se intervine la un accident rutier. Echipajul de Descarcerare a scos victimele din maşină şi, în condiţii de maximă siguranţă, le-a predat echipajului medical SMURD. În paralel, pompierii au intervenit şi pentru stingerea unui început de incendiu la una din maşinile implicate în accident, conform scenariului dinainte stabilit.  

Modul de intervenţie al echipajelor de urgenţă, chiar dacă în cadrul unei acţiuni simulate, i-a impresionat pe tinerii care au participat la acţiunea de ieri.

Unul dintre participanţi, Nicuşor Apetrei, a declarat:

“Simularea accidentului a fost ceva inedit, am avut ocazia de a vedea live cum acţionezaă pompierii de la SMURD, cum se scot victimele încarcerate şi cum îşi fac treaba cei de la Crucea Roşie”.

 

Multe accidente şi victime încarcerate din cauza vitezei şi alcoolului la volan

Prezent la acţiune, subcomisarul Petrică Jucan, şeful Serviciului Rutier Suceava, a accentuat o serie de nereguli foarte frecvente în trafic care, dacă ar fi înlăturate, nu s-ar mai produce atât de multe tragedii de şosele. Deşi pare o chstiune banală, centura de siguranţă salvează adesea vieţi, au explicat poliţiştii rutieri. De asemenea, o viteză mai redusă de deplasare înseamnă automat un risc mai scăzut de accidente. O altă mare problemă este legată de consumul de alcool la volan.

„Toată lumea trebuie să înţeleagă că alcoolul la volan reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor, ceea ce poate genera accidente rutiere cu consecinţe deosebit de grave, de multe ori victime fiind oameni complet nevinovaţi”, a declarat şeful Poliţiei Rutiere.

Locotenentul Marian Ruscan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, a precizat că de la începutul anului echipajele de pompieri au intervenit la nu mai puţin de 68 de accidente, iar 32 de victime au fost scoase dintre fiarele contorsionate ale maşinilor. În urma celor 68 de accidente au rezultat 38 de victime, din care zece au fost copii. 

Acţiunea de ieri a fost organizată de Asociaţia „Alecs Group”, condusă de Constantin Alecsa, administratorul Şcolii de Şoferi Auto Sette din Suceava. În organizarea evenimentului s-au implicat şi au participat activ Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Inspectoratul de Poliţie Judeţean, prin Serviciul Rutier, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Asociaţia „Euroactiv” şi „Crucea Roşie” - filiala Suceava.

În cadrul acţiunii s-au afişat şi mesaje împotriva violenţei şi a consumului de droguri. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un accident rutier simulat a adunat sute de oameni în centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 2312 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 4 voturi
Un accident rutier simulat a adunat sute de oameni în centrul Sucevei4.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei