Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 108 (5315)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cei mai buni din ţară

Patru asistaţi ai Centrului de Reabilitare Mitocu Dragomirnei au câştigat un concurs naţional de afişe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Patru beneficiari ai Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Mitocu Dragomirnei, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, au câştigat un concurs naţional de afişe. Ca urmare a acestui rezultat, ei sunt invitaţi, pe 25 iunie, la Parlamentul European din Bruxelles. Asistaţii de la Mitocu Dragomirnei au câştigat locul I la Concursul Naţional “EuropAffiche”, concurs care s-a desfăşurat pe 9 mai, la Muzeul de Artă din Timişoara. Echipa formată din Cornel Pascu, Vasile Blanariu, Ilie Pirju, Gheorghe Brânduşeriu, sub coordonarea asistentei Laura Bocăneţ, a realizat un afiş cu tema „Să descoperim împreună Europa şi capitalele ei!”, pe care îl vor prezenta, la Bruxelles, în cadrul unei expoziţii internaţionale. Concursul Naţional “EuropAffiche”, care se adresează persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, a fost organizat de Fundaţia „Pentru Voi” Timişoara şi Fundaţia „Jerome Lejeune” Franţa. În cadrul expoziţiei internaţionale de la Bruxelles vor participa şi celelalte echipe câştigătoare din ţările europene.

 

,,Împreună prin Europa”

 

Echipa de la Mitocu Dragomirnei s-a prezentat în concurs cu afişul ,,Împreună prin Europa”, lucrat manual din sfoară împletită, prezentarea lui fiind însoţită de o scenetă şi de un film portofoliu, arătând juriului paşii realizării afişului. Laura Bocăneţ ne-a spus că „pe această bază de sfoară au fost realizate contururile ţărilor alese (Franţa, Belgia şi România), steagurile şi simboluri alese pentru ţările respective. Pregătirile pentru acest concurs au durat circa trei luni”. Afişul va fi expus la Bruxelles timp de trei zile, începând cu 25 iunie. De cazarea echipei se va ocupa Fundaţia „Jerome Lejeune” Franţa. „Participarea beneficiarilor noştri la acest concurs a fost benefică, dezvoltându-le spiritul competitiv, modele noi de socializare, constituind un pas foarte important pentru reinserţie socială. Premiul constituie o dovadă reală a recunoaşterii pe plan naţional a muncii depuse de echipă”, a completat  coordonatoarea Laura Bocăneţ.

 

Criteriile juriului

Juriul concursului a fost format din persoane cu expertiză în domeniul artelor plastice şi în ştiinţele comunicării: Elisabeth Bisbrouck – responsabil educaţie şi formare şi Marie Dominique Daniel – expert arte vizuale din cadrul Fundaţiei Jérôme Lejeune, Lia Lucia Epure – jurnalist şi director Ziua de Vest, Marius Conea – istoric de artă şi muzeograf la Muzeul de Artă Timişoara şi Lavinia Simion – consilier în cadrul Direcţiei Comunicare din cadrul Primăriei Timişoara. Criteriile după care a fost ales cel mai bun afiş: simţul estetic, echilibrul dintre alegerea şi valorificarea diverselor materiale, precum şi mesajul transmis, scenariul original al posterului, relevanţa prezentării orale şi coerenţa acesteia, montarea în scenă, corectitudinea informaţiilor privind ţările prezentate.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru asistaţi ai Centrului de Reabilitare Mitocu Dragomirnei au câştigat un concurs naţional de afişe.
 Vizualizări articol: 1733 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Patru asistaţi ai Centrului de Reabilitare Mitocu Dragomirnei au câştigat un concurs naţional de afişe4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei