Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 100 (5307)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Trasee dificile

Turiştii care doresc să meargă în munţi, avertizaţi că zăpada încă nu s-a topit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Turiştii care merg pe munte în aceste zile libere trebuie să ţină cont că în multe locuri încă mai există zăpadă, pe versanţii de nord şi nord-est şi la altitudini mai mari de 1.300 de metri chiar şi de 1-1,5 metri grosime. Din acest motiv, salvamontiştii le recomandă amatorilor de drumeţii să abordeze doar traseele uşoare şi să nu uite acasă echipamentul mai gros.

Pentru masivul Rarău sunt recomandate traseele care urmăresc drumurile de acces spre motelul alpin şi care pleacă din Pojorâta, Chiril şi Câmpulung Moldovenesc, prin Izvorul Alb. Pentru masivul Giumalău traseele indicate de salvamontişti sunt cele care pleacă din Rusca, Mestecăniş, Vatra Dornei şi Valea Putnei. În ceea ce priveşte masivele Călimani, Suhard şi Bistriţei este necesar echipament bivuac, şi asta pentru că nu există cabane sau refugii, iar dacă vremea este nefavorabilă recomandarea este de a evita traseele menţionate. Amatorii de munte trebuie să mai ştie că în Călimani şi pe vârful Omu, din masivul Suhard, este necesar echipament de iarnă, cu schi de tură sau rachete de zăpadă.

„Nu recomandăm turiştilor care nu au experienţă în drumeţii pe trasee turistice montane şi nu au echipament adecvat (ghete de munte, rucsac, parazăpezi, mănuși, căciulă, haine de protecţie pentru vânt) traseul marcat cu bandă roşie ce leagă masivul Rarău de vârful Giumalău, din cauza stratului mare de zăpadă din zona cu jnepeniş, traseul marcat cu bandă albastră în masivul Suhard, între vârful Faraoane şi vârful Omu, precum şi traseele din masivul Călimani”, a declarat Voicu Raia, şeful Serviciului Salvamont al judeţului Suceava.

Salvamoniştii suceveni spun că, în condiţiile actuale, în prima zi este recomandat a se urca pe un traseu uşor, iar a doua zi, dacă condiţiile meteo permit, dar şi în funcţie de echipamentul şi starea fizică a turistului, se poate aborda un alt traseu mai dificil, pentru coborâre. De asemenea, ora de plecare trebuie să fie cât mai devreme posibil, pentru ca turiştii să nu fie surprinşi de întuneric pe traseele montane.

Pentru informaţii şi recomandări privind zona montană, turiştii sunt rugaţi să sune la 0745 313 052 sau 0salvamont, iar pentru cazurile ce implică acţiunea comună a mai multor servicii de urgenţă la numărul 112.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Turiştii care doresc să meargă în munţi, avertizaţi că zăpada încă nu s-a topit.
 Vizualizări articol: 1131 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Turiştii care doresc să meargă în munţi, avertizaţi că zăpada încă nu s-a topit5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei