Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 99 (5306)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Preparate inedite

Zeci de studenţi ai Facultăţii de Inginerie Alimentară s-au întrecut în crearea de produse alimentare inovative

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

28 de echipe de studenţi şi masteranzi ai Facultăţii de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) şi-au prezentat propriile invenţii culinare la faza locală a competiţiei naţionale „Ecotrophelia”, care a avut loc sâmbătă, 27 aprilie. Competiţia încurajează dezvoltarea de produse alimentare noi de către studenţii de la Ingineria Alimentelor.

Pornind de la idei originale, echipajele au venit cu zeci de propuneri alimentare inedite, reţete pentru care, aşa cum ei declară, s-au pregătit săptămâni la rând. Ţinta tuturor participanţilor a fost crearea unui produs bio, inovativ, diferit de tot ceea ce există în comerţ şi care ar putea avea succes pe piaţă.

 

Fursecuri din făină de linte, cremă de brânză din lapte de capră, îngheţată din măceşe şi cătină....

Nu puţini au fost studenţii care au încercat promovarea unor produse cât mai naturale pentru cei care iubesc dulciurile. Astfel, concurenţii au venit cu ideea unor deserturi precum fursecuri din făină de linte, budincă ecologică, jeleuri din cătină şi gutui, biscuiţi cu fibre şi cremă de castane, prăjitură cu morcovi şi cremă mascarpone, biscuiţi cu chimen sau fibro waffels. Una dintre echipe a propus un desert de vară mai puţin obişnuit, respectiv îngheţata din măceşe şi cătină, fără aditivi, coloranţi sau conservanţi.

De cealaltă parte, câţiva studenţi au venit cu o idee pentru iubitorii de lactate: o cremă de urdă din lapte de capră cu ceapă şi mărar, un produs natural.

„Am realizat şi un studiu de piaţă referitor la acest produs şi am constatat că ar exista o cerere. Încercăm să promovăm laptele de capră şi beneficiile pe care le aduce asupra organismului. Toate ingredientele folosite sunt din zona Bucovinei”, a declarat Răzvan Pomparău, membru al echipei Râmca.

 

Locul I pentru caşcaval cu păpădie şi seminţe de chia, perle de ciocolată cu cătină şi salam dietetic „De la bunicu”

Juriul a acordat trei premii I, care au revenit următoarelor produse: ruladă de caşcaval cu păpădie şi seminţe de chia (Sergiu Pădureţ şi Raluca Zimbru), perle de ciocolată cu cătină, pentru diabetici (Carmen Ţega şi Anca Sidor) şi salam dietetic „De la bunicu” (Loredana Păstru, Ioana Andriescu, Marius Năstacă, Alina Lungu şi Teodor Boharec).

Sergiu Pădureţ, masterand în anul II, a declarat: „Am pregătit o ruladă de caşcaval cu păpădie şi seminţe de chia. Păpădia am blanşat-o (n.r. - opărit) pentru o secundă în apă fierbinte, după care am răcit-o pe gheaţă pentru a-i păstra proprietăţile nutritive. De cealaltă parte, seminţele de chia sunt o sursă foarte valoroasă de acizi graşi, omega 3, 6 şi 9 şi antioxidanţi. Păpădia vine cu vitaminele A, C şi K”.

În 2012, echipa formată din Sergiu Pădureţ şi Raluca Zimbru a fost la un pas de faza internaţională a competiţiei. Aceştia au propus un caşcavalul cu gălbiori, migdale şi seminţe, produs pentru care au fost recompensaţi cu premiul II la faza naţională.

Loredana Păstru, Ioana Andriescu, Marius Năstacă, Alina Lungu şi Teodor Boharec au pregătit salam dietetic, la care au folosit carne din vită, piept de curcan şi seminţe de fistic, 100% natural, fără adaosuri de natură chimică. „Au fost săptămâni de muncă asiduă şi încercări repetate până am ajuns la acest rezultat. Feedback-ul juriului a fost unul foarte bun”, a declarat Alina Lungu.

 

Faza naţională va avea loc la Suceava, în luna iulie

Evenimentul s-a desfăşurat sub egida Asociaţiei Specialiştilor de Industrie Alimentară din România (ASIAR) - filiala Suceava, juriul concursului fiind format din specialişti din industria alimentară agreaţi de ASIAR.
Câştigătorii fazei locale vor participa la faza naţională a competiţiei „Ecotrophelia”, care se va desfăşura anul acesta tot la Suceava, în perioada 8-9 iulie.
Marii câştigători ai competiţiei naţionale vor avea prilejul de a reprezenta România la faza internaţională, care va avea loc în perioada 6-7 octombrie 2013, la Koln, în Germania. Efortul câştigătorilor va fi răsplătit cu premii substanţiale. Astfel, câştigătorul premiului I va pleca acasă cu 8.000 de euro, studentul care va ocupa locul al II-lea va primi 4.000 de euro, iar cel care se va clasa pe locul al III-lea va fi răsplătit cu 2.000 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de studenţi ai Facultăţii de Inginerie Alimentară s-au întrecut în crearea de produse alimentare inovative.
 Vizualizări articol: 2060 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 4 voturi
Zeci de studenţi ai Facultăţii de Inginerie Alimentară s-au întrecut în crearea de produse alimentare inovative4.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei