Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 99 (5306)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Concert coral şi bucate tradiţionale, la Târgul “Produs în Bucovina”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Ieri, pe esplanada Casei de Cultură a fost deschis Târgul “Produs în Bucovina”, manifestare ce se circumscrie programului „Paştele în Bucovina”. Până sâmbătă, 4 mai, sucevenii sunt aşteptaţi la standurile pregătite cu migală şi doldora de produse tradiţionale, pentru a cumpăra alimente proaspete, direct din gospodăriile şi fabricile expozanţilor.

Comercianţii le-au pregătit vizitatorilor specialităţi tradiţionale, preparate din carne, brânzeturi, afinată, zmeurată, numeroase sortimente de vin, prăjituri, cozonaci, suc de mere, fructe şi legume. Pe lângă produsele tradiţionale zonei noastre, la târg au fost prezente şi plăcinte ardeleneşti şi cozonaci secuieşti.

Ca la orice eveniment de acest gen, nu au lipsit produsele din carne de porc, vită, oaie, standurile cu mezelurile şi preparatele ţărăneşti fiind cele mai numeroase. Sucevenii s-au putut îndrepta către cabanoşii, cârnăciorii, costiţa afumată tradiţional, şunca presată, şunculiţa ţărănească sau toba, muşchii împletiţi, slănina afumată, şoricii, jambonul tradiţional, pastrama de vită sau cea de oaie.

Sucevenii au putut gusta şi din produsele lactate propuse de către expozanţi, precum caşcaval împletit, brânza de burduf, telemea, unt, preparate după reţete autentice.

De la standurile cu produse nu au lipsit produsele specifice Sărbătorilor Pascale precum cozonaci, păsca cu smântână, cu brânză sau cu ciocolată, după preferinţele fiecăruia, acestea putând fi achiziţionate cu 30 de lei pe kilogram.

 

Program artistic pentru vizitatori

Vizitatorii târgului au avut prilejul de a participa la Concertul coral de Florii, organizat de Centrului Cultural Bucovina.

Potrivit lui Petre Horvat, directorul Centrului, „programul artistic a debutat cu <Lumină lină>,corul Bisericii Sfânta Vineri. Urmează corul bisericii din Bosanci, corul Academica de la Câmpulung Moldovenesc şi, în final, corul Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou de la Suceava. Ne-am dorit ca în ziua Floriilor să oferim sucevenilor un mic concert coral, adecvat perioadei pe care o parcurgem”. 

Târgul „Produs în Bucovina” este organizat de Consiliul Judeţean Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concert coral şi bucate tradiţionale, la Târgul “Produs în Bucovina”.
 Vizualizări articol: 1293 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Concert coral şi bucate tradiţionale, la Târgul “Produs în Bucovina”4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Amorteala trimis de
(29 apr 2013, 12:04:23
Slabuta organizare. Puteau sa faca ceva mai de soi, ca bate vantul prin pensiunile din Bucovina!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei