Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 94 (5301)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În lunca Sucevei

Terenul de sub viitoarea centrală a Sucevei, scos la vânzare cu aproape 24 de lei/mp

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Asigurarea căldurii şi apei calde în municipiul Suceava, din iarna care urmează, depinde de decizia pe care o vor lua aleşii locali în şedinţa de joi, 25 aprilie, când unul din principalele proiecte de pe ordinea de zi se referă la vânzarea terenului de sub viitoarea societate de termoficare.

Tranzacţia, dacă va fi aprobată, va aduce în conturile municipalităţii sucevene aproape 14 miliarde de lei vechi.

Mai exact, suprafaţa solicitată de firma Adrem Invest, care va realiza noua centrală de cogenerare, pe biomasă, este de 57.734 mp teren proprietate privată a municipiului Suceava.

Cumpărarea acestuia este o condiţie impusă de banca finanţatoare a investiţiei,  Raiffeisen Bank International, pentru ca Adrem Invest, prin sucursala sa, Bioenergy Suceava, să beneficieze de un credit de  peste 64 de milioane de euro, necesar punerii în funcţiune a noii centrale termice.

Valoarea solicitată de administraţia locală pentru a vinde terenul investitorului care va asigura căldura sucevenilor în iarna următoare este de 313.496 de euro, respectiv 1.376.999 lei.

În aceste condiţii, preţul de vânzare a unui metru pătrat de teren este de aproape 24 de lei, mai puţin de 6 euro/mp. Preţul este considerat prea mic de către unii aleşi locali, comparativ cu preţul terenurilor construibile din jurul Sucevei.

Interesant este că semnarea contractului de vânzare-cumpărare este condiţionată de prezentarea, de către Adrem, a unei scrisori de garanţie bancară în valoare de aproape 480.000 euro, adică mai mare decât valoarea de vânzare a terenului.

Pe de altă parte, dacă aleşii locali nu vor aproba tranzacţia, Adrem nu va avea acces la banii băncii şi nu va putea construi centrala pe biomasă, care trebuie să preia activitatea de producţie a Termica, care intră în conservare de anul acesta. Astfel, nu doar că Suceava va fi lipsită de o investiţie de aproape 90 de milioane de euro, care atât direct, cât şi indirect asigură locuri de muncă, dar este pusă în pericol asigurarea căldurii şi apei calde pentru cele peste 22.500 de familii care sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Terenul de sub viitoarea centrală a Sucevei, scos la vânzare cu aproape 24 de lei/mp.
 Vizualizări articol: 2052 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Terenul de sub viitoarea centrală a Sucevei, scos la vânzare cu aproape 24 de lei/mp5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cind se va mai opri furtul? trimis de
(23 apr 2013, 11:29:15
Isi fac de cap mirlanii!!!!!
2.   Dl PRIMAR???????????????????????? trimis de
(23 apr 2013, 13:06:01
Din ce inteleg eu din articol, trebuie sa fie vandut musai terenul!Atunci care este rostul votului?Dl primar, dar nu se stia din cerinte ca cel care va face centrala va trebui sa fie proprietar pe teren?Dar daca Adrem se supara si pleaca peste 2-3 ani, ce se intampla cu terenul?Este firma privata sau are si primaria actiuni la ea, de o ajuta in halul asta?
3.   Lungule? trimis de
(23 apr 2013, 13:56:55
in orice comuna din judet daca mergeti pretul metrului patrat cu utilitati e de doua ori mai mare , cei de peste calea ferata (laniste) vind m.p cu minim15 euro si fara utilitati sub gard ,SA NUMAI VORBIM SI DE IMPORTANTA STRATEGICA ATERENULUI PLUS AVANTAJUL STATIEI LINIILOR DEINALTA TENSIUNE ETC . Dar cine oare a evaluat asa de repede acel teren Tandemul LUNGU FLORISTEANU PETRE?
4.   O poveste plina de ciudatenii trimis de
(23 apr 2013, 14:52:20
Toata povestea asta este ciudata.Faptul ca o banca, Raiffeisen Bank International, cere firmei Adrem Invest sa cumpere terenul de sub centrala pentru a obtine un credit e cel putin ciudat.E ca si cum eu as cere un imprumut la banca si banca mi-ar spune ca-mi acorda imprumutul cu o conditie:sa ma insor si sa fac doi gemeni cu ochi albastri.Iar pretul cerut de primarie pe teren este mult sub pretul pietii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei