Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 91 (5298)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

A reînceput sezonul

Incendii extinse pe hectare, provocate de cei care dau foc miriştii de pe ogoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Încălzirea vremii a adus, aşa cum era de aşteptat, şi primele incendii de vegetaţie uscată scăpate de sub control. Pompierii au intervenit miercuri la trei incendii de acest gen, iar ieri scenariul s-a mai repetat o dată.

Aşa cum se întâmplă în fiecare an, în primăvară şi în toamnă, agricultorii care îşi incendiază masiv resturile de pe terenuri, pentru a curăţa ogoarele, scapă flăcările de sub control, iar când situaţia este critică se ajunge la apelarea de urgenţă a numărului 112. 

Un prim incendiu a fost sesizat miercuri, în jurul orei 13.30, pe un teren viran din comuna Brodina. La faţa locului au intervenit pompierii de la Garda de Intervenţie Vicovu de Sus, care au găsit un foc extins pe aproximativ zece hectare, cu risc de propagare la fondul forestier. 27 de pompieri, din care zece veniţi în sprijin de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Brodina, s-au chinuit să stingă focul, în cele din urmă acesta fiind localizat şi stins.

Tot miercuri, în jurul orei 14.00, pompierii Detaşamentului Câmpulung Moldovenesc au intervenit la un incendiu izbucnit pe un teren din satul Ciumârna, comuna Vatra Moldoviţei. Intervenţia a pus probleme deosebite.

Plutonierul major Dan Moroşanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, a declarat: „Pompierii militari au parcurs 38 de kilometri, din care trei kilometri au fost nevoiţi să-i parcurgă pe jos, din cauza drumului impracticabil. La locul incendiului ardeau vegetaţia uscată pe o suprafaţă de 2,5 ha şi 50 de metri dintr-un gard din lemn, cu posibilitate de propagare la fondul forestier şi două depozite de animale”. Din fericire, focul a fost stins în limitele găsite.

 

Autorul unui incendiu provocat la Moara, prins de poliţişti

Tot miercuri, la ora 21.00, un incendiu de vegetaţie a izbucnit şi în satul Moara Carp, comuna Moara. Focul nu a pus probleme deosebite, fiind stins în scurt timp. În acest caz poliţiştii au reuşit să-l identifice pe autorul incendierii. Gheorghe I., în vârstă de 56 de ani, localnic, a scăpat doar cu un avertisment, în condiţiile în care prejudiciul a fost nesemnificativ.

„Poliţiştii atrag atenţia cetăţenilor cu privire la riscurile generate de nerespectarea legislaţiei în domeniu şi consecinţele în plan juridic asociate incendierii intenţionate a suprafeţelor agricole sau a zonelor împădurite”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Ieri, pompierii au intervenit la un al patrulea incendiu de vegetaţie uscată, în comuna Ulma. Intervenţia a fost grea, deoarece pompierii au avut din nou de parcurs o distanţă pe jos, în jur de un kilometru şi jumătate. Focul s-a extins pe aproximativ 1,5 hectare de teren şi a pus la un moment dat în pericol o locuinţă. Şi în acest caz incendiul a fost stins în limitele găsite de pompieri la faţa locului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Incendii extinse pe hectare, provocate de cei care dau foc miriştii de pe ogoare.
 Vizualizări articol: 1657 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Incendii extinse pe hectare, provocate de cei care dau foc miriştii de pe ogoare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei