Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 91 (5298)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Eveniment

21 de ani de la reînfiinţarea Prefecturii, sărbătoriţi într-o atmosferă destinsă la sediul Palatului Administrativ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

21 de ani de la reînfiinţarea Instituţiei Prefectului au fost sărbătoriţi ieri, în cadrul unui eveniment care s-a desfăşurat în sala mare a Palatului Administrativ, în prezenţa angajaţilor Prefecturii, a şefilor instituţiilor publice, dar şi a foştilor prefecţi şi subprefecţi. Dintre cei opt prefecţi care au condus judeţul din 1990 încoace, trei au lipsit, şi anume Daniel Catargiu, primul prefect, decedat între timp, Sorin Arcadie Popescu şi Ioan Cuşnir. În sală s-au aflat foştii prefecţi Ioan Băncescu, Vasile Ilie, Orest Onofrei, Ştefan Alexandru Băişanu şi Ovidiu Doroftei, dar şi foştii subprefecţi Constantin Conţu, Mihai Grozavu, Angela Zarojanu, Florin Boeru şi Ionuţ Creţuleac.

Actualul prefect Florin Sinescu a făcut o incursiune în istoria Prefecturii, instituţie desfiinţată de comunişti şi reînfiinţată după Revoluţie, punând accentul pe importanţa acesteia în dezvoltarea economico-socială a judeţului. El le-a mulţumit pentru activitatea depusă celor care s-au aflat de-a lungul anilor la cârma instituţiei.

De altfel, la ceas aniversar, foştii prefecţi au beneficiat de filmuleţe de prezentare şi au primit câte o diplomă. În discursurile lor, aceştia au rememorat momente importante din timpul mandatelor de prefect. Ioan Băncescu şi-a adus aminte că a dat 110.000 de titluri de proprietate, iar Vasile Ilie a adus în prim-plan momentul întâlnirii cu regina Danemarcei, Margareta a II-a, care l-a făcut cavaler de ”Dannebrog” pentru activitatea depusă în promovarea relaţiilor externe între cele două ţări în scopul integrării europene a României.

 

„Când mă uit la cine a condus Prefectura în ultimii 21 de ani, nu mă mir că judeţul arată cum arată”, a spus Orest Onofrei

Discursuri mai aparte au avut foştii prefecţi Orest Onofrei şi Alexandru Băişanu. „Când mă uit la cine a condus Prefectura în ultimii 21 de ani, nu mă mir că judeţul arată cum arată”, a spus Onofrei. El a afirmat că cea mai mare realizare din mandatul său a fost coabitarea. „Eu am fost primul prefect care a introdus coabitarea. Ponta şi Băsescu ar putea să mă ia consultant”, a spus fostul prefect Orest Onofrei.

Ştefan Alexandru Băişanu s-a luat de prefectul Florin Sinescu, criticând discursul acestuia, pe care l-a asemănat cu discursurile “de la fostele şedinţe de partid comunist”. “Am avut senzaţia că domnul Florin Sinescu, pe care îl respect, a avut un discurs ca la fostele şedinţe de partid comunist în care se lăudau unii pe alţii”, a spus Băişanu.

Mai este de menţionat faptul că la evenimentul de joi au mai participat vicepreședinţii Consiliului Judeţean, Alexandru Rădulescu și Ilie Niţă, primarul Sucevei, Ion Lungu, şi profesorul Mihai Iacobescu, cel care în 1990 a fost preşedintele Organizaţiei Judeţene a Frontului Salvării Naţionale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 21 de ani de la reînfiinţarea Prefecturii, sărbătoriţi într-o atmosferă destinsă la sediul Palatului Administrativ.
 Vizualizări articol: 1674 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
21 de ani de la reînfiinţarea Prefecturii, sărbătoriţi într-o atmosferă destinsă la sediul Palatului Administrativ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei