Suceveanul Nicușor Coroamă, din Vicovu de Jos, a câștigat proba de inventivitate, originalitate și abilitate la „MasterChef”, în ediția difuzată marți seară, de ProTV. Tânărul, în vârstă de 19 ani, a dat lovitura și cu un preparat turcesc, despre care chef Cătălin Scărlătescu a declarat că „l-a făcut mai bun decât cel original”.
În calitate de căpitan, numit de jurați, el și-a ales echipa cu care va lucra în ediția următoare a showlui culinar. Nicușor va conduce echipa roșie, din care fac parte mai mulți băieți. Avantajul echipei roșii conduse de Nicușor este și unul numeric, pentru că echipa va avea un om în plus față de echipa adversă.
„Reușește să pună în practică ce a văzut și ce a învățat”
În ediția de marți seară, concurenții au avut de ridicat „Cutia misterelor”, unde se aflau mai multe ingrediente surpriză. Jurații le-au lansat, însă, o reală provocare, atunci când le-au spus că mai există o a doua cutie care conține un ingredient surpriză – un ananas, care trebuia să devină „vedetă” în farfurie. La această probă, chef Sorin Bontea l-a dat drept exemplu pe Nicușor, care chiar dacă nu este de la oraș și nu a prea fost prin restaurante, este atent la ce i se spune, la ce i se explică și „reușește să pună în practică ce a văzut și ce a învățat”. Suceveanul a fost întrebat de chef Sorin Bontea la câte restaurante a fost până acum. Vicoveanul a răspuns că pe la el, pe acasă, nu prea sunt restaurante. „La noi se fac mai mult mici și ceafă de porc la grătar cu cartofi prăjiți”, a răspuns Nicușor.
În partea a doua a concursului de marți seară, Nicușor, la fel ca și colegii din concurs, au avut de gătit, contra cronometru, preparate exotice.
„Atunci când gătesc mă simt altfel, mă simt în largul meu”
Nicușor locuiește în comuna Vicovu de Jos, împreună cu părinții, fratele și sora mai mici și străbunica lor. Tânărul a spus că și-ar dori să își facă o stână turistică la ferma de oi a tatălui său, unde să gătească mâncăruri tradiționale românești. S-a apucat de gătit ajutându-și mama în bucătărie. Nu a încercat niciodată să facă preparate din alte bucătării, deși i-ar plăcea foarte mult.
Pe la 18 ani, Nicușor a plecat singur în Spania, la muncă, dar și-a dat seama că în România este mai bine și s-a întors în țară. El a declarat: „Atunci când gătesc mă simt altfel, mă simt în largul meu, iar dacă aș putea, aș sta numai în bucătărie, deoarece gătitul înseamnă pentru mine foarte mult. Pentru mine, „MasterChef” reprezintă un lucru foarte important, fiindcă îmi place să gătesc și aș vrea să împărtășesc pasiunea și cu alți concurenți”.