Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 89 (5296)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Mobilizare generală

Peste 500 de oameni din Udeşti au plantat 5.000 de puieţi de salcâm

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Ieri dimineaţă, la Udeşti a fost mobilizare generală. Peste 500 de oameni, tineri şi vârstnici, elevi, asistaţi social, voluntari şi angajaţi ai primăriei, s-au adunat pe dealul Oadeci pentru a planta 5.000 de puieţi de salcâm. Operaţiunea face parte dintr-un proiect gândit de primarul Săvel Botezatu şi care se va întinde pe următorii trei ani.

Ieri, a fost împădurită o suprafaţă de un hectar, iar celelalte şapte hectare de pe dealul Oadeci vor prinde rădăcini în fiecare primăvară şi toamnă până în 2016.

„M-a surprins plăcut numărul mare de oameni care au participat la această acţiune. Dacă ştiam că va fi aşa de multă lume, mai cumpăram 5.000 de puieţi”, a precizat primarul Săvel Botezatu.

Zona unde au fost plantaţi puieţii de salcâm este aceeaşi unde în octombrie 2008 a avut loc o acţiune iniţiată de un post central de televiziune, intitulată sugestiv „România prinde rădăcini”. Cu acel prilej au fost plantaţi puieţi pe o suprafaţă de cinci hectare, iar printre cei care au participat la operaţiunea de împădurire s-a numărat şi preşedintele Traian Băsescu.

Dealul Oadeci este supus eroziunii, iar alunecările de teren din această zone sunt frecvente. Bătrânii din Udeşti spun că în urmă cu mulţi ani, acolo era o pădure, dar aceasta a fost defrişată, iar efectele s-au văzut de-a lungul timpului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 500 de oameni din Udeşti au plantat 5.000 de puieţi de salcâm.
 Vizualizări articol: 2665 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 10 voturi
Peste 500 de oameni din Udeşti au plantat 5.000 de puieţi de salcâm4.2510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pont pt. primarul prodaniuc trimis de
(17 apr 2013, 13:30:08
ai auzit dom' primar, de mare comuna metropolitana MOARA?

oare la moara nu sunt dealuri care o iau la vale? sau zone nepotrivite pt. agricultura?
ce zici dom' costica? nu e mai convenabil sa te racoresti in mireasma unor paduri de salcam decat sa te uiti ca curca-n lemne la eroziunea solului?
pe cand o impadurire cu salcami si la moara?

si ca sa nu se epuizeze domnu' primar prea tare in culegerea de informatii, ii aduc aminte ca are si un tanar consilier local PDL cu o bogata experienta in plantarea salcamilor...si ii mai dau o veste buna tovarasului primar: 1000(O MIE !!!) de salcami in pepiniera costa doar vreo 500 de lei.

oare o fi vreo legatura intre umiditate, padure si agricultura?
oare de ce barabulele si celelalte se fac mult mai bine in zone cu paduri prin apropiere?

si in timp ce-l felicit pe primarul de udesti, le aduc aminte tuturor deci si primarului prodaniuc: CINE TAIE PADUREA, SEACA IZVOARELE! iar daca unii au taiat la greu, n-ati vrea sa faceti niste fapte bune si la moara si sa plantati si pentru altii, ce-au defrisat si prin alte locuri?

asa, ca sa se duca vestea, ca uite ce fapte bune ati facut! e o vorba, dom' costica: decat sa-i dai omului de baut, mai bine-i dai de treaba!
1.1  RE: Pont pt. primarul prodaniuc trimis de
(17 apr 2013, 13:48:40
a si ... am uitat sa spun: pt. primarii poate fi si GRATIS. inseamna ca nu e nevoie decat de vointa. asa ca dom' costica, roaga-l pe marius sa te invite la un gratar ''dietetic'' la el la padure, da' atunci cand vor fi salcamii infloriti...e ca-n rai...
2.   FELICITARI DOMNULE PRIMAR!!!!!!!!!! trimis de
(17 apr 2013, 19:51:22
DOAMNE AJUTA LA MAI MULTI COPACI PLANTATI....OARE LE VINE MINTEA IN CAP ROMANILOR?????????????? IN SUCEAVA INCA SE TAIE COPACII...SA VERIFICE CINEVA DEALURILE SUCEVEI...UNDE AU FOST PADURI PLANTATE CU SCOPURI TEHNICE...
3.   Merită trimis de
(17 apr 2013, 22:49:52
Tot respectul!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei