Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 88 (5295)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Adresabilitate mare

Sute de părinţi au solicitat evaluarea copiilor pentru a şti dacă sunt pregătiţi pentru clasa pregătitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

În perioada 2-19 aprilie au loc evaluările psihosomatice ale copiilor pentru înscrierea în învăţământul primar, părinţii viitorilor elevi putând solicita testarea pentru a şti dacă viitorul elev ar parcurge cu succes clasa pregătitoare.

Părinţii au profitat de faptul că pot primi recomandarea unui specialist în mod gratuit, 922 de suceveni solicitând, până joi, 11 aprilie, evaluarea viitorilor elevi în cadrul celor opt centre desemnate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ). Evaluarea se va face sub coordonarea Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Suceava, în această acţiune fiind implicaţi toţi cei 48 de psihologi ai centrului.

Potrivit prof. Laura Hacman, purtător de cuvânt în cadrul IŞJ Suceava, “din cei 922 de copii evaluaţi, 80% au primit recomandarea de a fi înscrişi în clasa pregătitoare”.

 

Cele mai multe solicitări de evaluare au fost în municipiile Suceava şi Fălticeni

La nivelul municipiului Suceava sunt organizate două centre de evaluare, unul la sediul CJRAE, unde s-au adresat 167 de părinţi, şi celălalt la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava, unde 172 de copii au fost evaluaţi, până în prezent.

În Rădăuţi, centrul de evaluare funcţionează la Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi”, unde au fost consultaţi 145 de copii, iar la Fălticeni centrul este organizat la Şcoala Gimnazială Nr. 1, unde au fost evaluaţi 147 de copii.

În municipiul Vatra Dornei, centru de evaluare este la Liceul Teoretic “Ion Luca”, unde s-au adresat 50 de părinţi, iar la Câmpulung Moldovenesc acesta funcţionează la Colegiul Silvic Bucovina, 94 de copii fiind evaluaţi aici.

Pentru zona Gura Humorului, evaluarea este asigurată la Colegiul “Alexandru cel Bun”, unde 56 de copii au fost testaţi, iar în zona Vicov, la Liceul Tehnic “Ion Nistor” Vicovu de Sus, au fost evaluaţi alţi 91.

Potrivit metodologiei, rezultatele evaluărilor psihosomatice sunt comunicate în perioada 2-19 aprilie, fiind transmise în scris părintelui care a solicitat testarea, iar rezultatul acesteia nu poate fi contestat.

Pentru realizarea testării, părinţii trebuie mai întâi să se programeze la respectivul centru.Activitatea de evaluare a dezvoltării psihosomatice va fi planificată în intervalul orar 10.00-18.00, astfel încât programul de desfășurare să sprijine accesul părinților la serviciile de evaluare.

 

Ce trebuie să ştie viitorul boboc pentru a putea fi înscris în clasa pregătitoare

Pentru a se putea înscrie în clasa pregătitoare, un copil care nu are vârsta de 6 ani împliniţi la începerea anului şcolar trebuie să facă cel puţin 16 puncte, din 29, la evaluarea psihosomatică. Întrebările şi exerciţiile din fişă stabilesc dacă viitorul elev are capacitatea de a se orienta, dacă înţelege limbajul şi se poate exprima corect şi dacă are abilităţile necesare de a învăţa. Totodată, rezultatul se stabileşte şi înfuncţiedevârsta copilului,de participarea sau neparticiparea anterioară aacestuia lagrădiniţă, de opţiunea părinţilor acestuia. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de părinţi au solicitat evaluarea copiilor pentru a şti dacă sunt pregătiţi pentru clasa pregătitoare.
 Vizualizări articol: 1277 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Sute de părinţi au solicitat evaluarea copiilor pentru a şti dacă sunt pregătiţi pentru clasa pregătitoare5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei