Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 88 (5295)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Şantier

Au început reparaţiile la Spitalul Vechi, degradat la doi ani de la reabilitare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Recondiţionarea pavilioanelor care adăpostesc secţiile de Oncologie, Pneumoftiziologie, Boli Infecţioase şi Dermatologie de la Spitalul Vechi Suceava a fost demarată, a informat vineri managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Vasile Rîmbu.

Directorul Spitalului Judeţean a arătat că în momentul de faţă se lucrează la repararea acoperişului, urmând ca în cel mai scurt timp să fie reabilitată şi faţada. Clădirile în care funcţionează cele patru secţii au fost renovate în 2009, însă doi ani mai târziu au început să apară şi primele semne de degradare. Evaluarea făcută de responsabilii Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava a arătat că vina aparţine constructorului, căruia îi revine şi sarcina de a remedia deficienţele apărute, lucrările de reabilitare fiind încă în perioada de garanţie la momentul la care au fost semnalate primele neajunsuri.

 

Secţiile de Oncologie şi Pneumoftiziologie, cele mai afectate de infiltraţii

„Noi am remarcat încă din 2011 o serie de probleme, pe care le-am adus imediat la cunoştinţa firmei executante. Comisia pentru recepţia finală a lucrărilor n-a fost convocată tocmai din cauza acestor deficienţe. Perioada de garanţie a fost de trei ani şi a expirat în momentul de faţă, însă în toată această perioadă am purtat o corespondenţă oficială cu constructorul, care şi-a asumat vina şi a promis să repare ceea ce s-a stricat”, a explicat Vasile Rîmbu.

El a precizat că pavilioanele s-au degradat atât de repede şi din cauză că lucrările de reabilitare au fost efectuate târziu, în sezonul rece, un motiv în plus pentru ca firma constructoare să refacă acoperişul şi faţada pe banii ei.

Faţada Spitalului Vechi din Suceava a început să se degradeze după ce zăpada şi ploaia scurse de pe acoperiş s-au infiltrat în zid. Cele mai afectate au fost secţiile de Oncologie şi Pneumoftiziologie.

 

Râmbu vrea ca reparaţiile să fie finalizate până de Paşte

Pentru recondiţionarea pavilioanelor care adăpostesc secţiile de Boli Infecţioase, Dermatologie, Pneumoftiziologie şi Oncologie s-au alocat 4 milioane de lei, sumă destinată schimbării acoperișului, tâmplăriei și sistemului de încălzire, dar şi reabilitării termice a pereților. Cele patru secții adăpostesc 225 de paturi. Societatea care a executat lucrările de reabilitare de la Spitalul Vechi este Casa Design SRL. Managerul Vasile Rîmbu îşi doreşte ca reparaţiile să fie finalizate până de Paşte.

Vechea clădire a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava ar fi trebuit să fie de patrimoniu, anul de construcţie (1903), arhitectura şi importanţa sa culturală fiind principalele argumente în acest sens. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au început reparaţiile la Spitalul Vechi, degradat la doi ani de la reabilitare.
 Vizualizări articol: 1252 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Au început reparaţiile la Spitalul Vechi, degradat la doi ani de la reabilitare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei