Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 86 (5293)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ultima traversare

Un pădurar de 36 de ani, tată a doi copii, a murit prins sub maşina cu care traversa râul Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

 

Blestemul apelor a lovit ieri după-amiază pe Siret. Adrian Agafiţei, un bărbat în vârstă de 36 de ani, pădurar la Ocolul Silvic Dolhasca din cadrul Direcţiei Silvice Suceava, a murit înecat după ce maşina pe care o conducea a fost luată de apele învolburate ale râului Siret. Tragedia s-a întâmplat în jurul orelor 16.00, în apropiere de localitatea Vercicani, din oraşul Liteni, în timp ce pădurarul încerca să traverseze apele printr-un vad al râului Siret, fără a ţine cont de faptul că debitul a crescut ca urmare a ploilor din ultimele zile.

Martorii spun că au văzut cum maşina de teren în care se afla Adrian Agafiţei a fost luată de ape, totul petrecându-se într-un timp foarte scurt.

„Am văzut că apele au luat maşina, care s-a rostogolit de mai multe ori. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu şoferul, că nu s-a văzut”, a povestit unul dintre martori.

Alarma s-a dat imediat, iar pe malul râului Siret au ajuns imediat o mulţime de curioşi. Aceştia au povestit ce au observat, dar nimeni nu a avut curajul să facă prea multe de teama apelor învolburate.

„L-a luat cu tot cu maşină şi l-a învârtit. S-a luptat să iasă, dar nu a avut nici o şansă, că a fost prins sub maşină. I se vedea geaca plutind pe apă”, a spus unul dintre oamenii veniţi la faţa locului.

 

Vadul râului Siret, scurtătură periculoasă

Adrian Agafiţei şi-a lăsat colegii la muncă, fără să le spună unde pleacă. Unul dintre bărbaţii cu care pădurarul lucra în mod frecvent a fost printre ultimii care l-au văzut în viaţă.

„Ne-a spus să plantăm nişte puieţi şi apoi a plecat. Nu ne-a spus unde pleacă şi acuma îl vedem aici”, a spus bărbatul.

Localnicii din Vercicani spun că locul unde s-a petrecut tragedia era folosit în mod frecvent pentru a traversa râul Siret cu scopul de a scurta drumul către Liteni.

Asta a vrut să facă şi Adrian Agafiţei, numai că bărbatul nu a luat în calcul faptul că apele umflate i-ar putea provoca probleme.

 

Şanse minime să trăiască

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava au ajuns la faţa locului când situaţia era deja compromisă şi nu se mai putea face ceva pentru salvarea pădurarului. De altfel, medicii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava au considerat că şansele de a-l salva pe bărbat erau minime.

„În aceste ape cu o temperatură extrem de scăzută, un om nu poate supravieţui foarte mult, iar fiecare minut îi poate fi fatal”, a declarat Alexandru Lăzăreanu, medic la SJA Suceava, venit la faţa locului pentru a acorda un eventual prim-ajutor.

Şi pentru reprezentanţii ISU Suceava acţiunea a fost una dificilă. Apele rapizi şi reci ale Siretului au dat mari bătăi de cap salvatorilor.

„Acţiunea a fost îngreunată de apele crescute ale râului după ploile din ultimele zile. De altfel, ca urmare a debitului crescut, maşina s-a rostogolit circa 200 de metri, iar victima a fost prinsă sub maşină”, a explicat colonelul Ioan Burlui, şeful ISU Suceava.

Bărbatul care a murit lucra la OS Dolhasca de jumătate de an şi era din Dolheştii Mici. Adrian Agafiţei avea acasă doi copii minori, care acum trebuie să crească fără tată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un pădurar de 36 de ani, tată a doi copii, a murit prins sub maşina cu care traversa râul Siret.
 Vizualizări articol: 8097 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Un pădurar de 36 de ani, tată a doi copii, a murit prins sub maşina cu care traversa râul Siret5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei