Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 85 (5292)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Victime

Trei oameni au suferit arsuri grave după o puternică explozie la centrala pe lemne

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Un bărbat în vârstă de 49 de ani, concubina sa şi o fată în vârstă de 13 ani, dată în plasament la familia respectivă, au suferit arsuri grave în urma unei explozii la centrala pe lemne din casa în care se aflau cei trei. Gravul accident casnic s-a petrecut ieri, în jurul orei 14.40, la o locuinţă din satul Ciumuleşti, comuna Vadu Moldovei. Bărbatul care a fost surprins în plin de suflul exploziei a ajuns în stare critică la Spitalul Judeţean, cu arsuri pe aproximativ 60% din suprafaţa corpului. În stare gravă se afla şi minora în vârstă de 13 ani.

 

·        O acumulare de gaze şi un recipient inflamabil cu benzină şi motorină

 

Explozia s-a produs la locuinţa lui Adrian Măriuţă, bărbatul în vârstă de 49 de ani. La momentul exploziei acesta se afla în bucătăria de vară a locuinţei, unde este amplasată şi o centrală pe lemne. În bucătărie, în apropiere, se mai aflau concubina sa, Valentina Popa, în vârstă de 48 de ani, şi minora Vasilica B., aflată în plasament la femeie.

Conform anchetei preliminare a pompierilor şi poliţiştilor, bărbatul a încercat să aprindă focul, având în mână un recipient cu amestec de benzină şi motorină. În condiţii care nu erau încă foarte clare anchetatorilor, s-a format o acumulare de gaze de la vaporii combustibilului, iar în momentul aprinderii focului s-a produs o explozie, urmată de un incendiu care a fost amplificat de materialul combustibil căzut pe jos.

Echipajul de pompieri deplasat la faţa locului a găsit un incendiu puţin extins, care a fost stins fără probleme deosebite. Din păcate, cele trei victime surprinse de explozie aveau arsuri grave. Cei doi adulţi şi fata în vârstă de 13 ani au fost preluaţi de ambulanţe şi transportaţi de urgenţă la Spitalul Judeţean Suceava.

 

Arsuri foarte grave pentru bărbat şi minora de 13 ani

În cea mai gravă stare era bărbatul în vârstă de 49 de ani, care s-a aflat cel mai aproape de centrală. Conform primelor constatări medicale de la „Urgenţele” Spitalului Judeţean Suceava, bărbatul avea arsuri de gradele II, III şi IV pe aproximativ 60% din suprafaţa corpului. Cu alte cuvinte, se află în stare critică.

Gravă era şi starea fetei în vârstă de 13 ani. Ea era diagnosticată cu arsuri de gradele I şi II pe picioare şi pe mâna dreaptă, arsuri de gradul II pe fese şi arsuri de gradul I pe faţă. În total, a fost afectată în jur de 35% din suprafaţa corpului. Mai mult, medicii de la Suceava au constatat că minora are arsuri şi la nivelul căilor respiratorii.

În aceste condiţii, în cazul ambelor victime s-a luat decizia transferării la Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti.

Aseară, bărbatul a fost preluat de un elicopter care a aterizat pe stadionul Areni, iar fata de un alt elicopter care a preluat-o de pe Aeroportul Salcea şi ambii au fost duşi spre unitatea medicală specializată din Capitală.

La Spitalul Judeţean Suceava a rămas doar femeia în vârstă de 48 de ani. Şi ea avea arsuri destul de serioase. Medicii au diagnosticat-o preliminar cu arsuri de gradele I şi II pe picioare, mâini şi faţă. În total, arsurile i-au afectat în jur de 20% din suprafaţa corpului. Femeia a fost internată în secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Judeţean Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei oameni au suferit arsuri grave după o puternică explozie la centrala pe lemne.
 Vizualizări articol: 3297 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Trei oameni au suferit arsuri grave după o puternică explozie la centrala pe lemne5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tragedie trimis de
(14 apr 2013, 14:50:05
Din pacate barbatul din imagine s-a stins astazi 14 apr. 2013 la spitalul de arsi din Bucuresti. Dumnezeu sa-l odohneasca!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei