Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 85 (5292)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Fapte grave

Poliţişti de frontieră, atacaţi cu cărămizi şi topoare la Vicovu de Sus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Un echipaj de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Rădăuţi-Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu-Marmaţiei, a fost şicanat şi apoi atacat, în noaptea de miercuri spre joi, cu cărămizi şi ameninţat cu toporul, în timp ce încerca să intercepteze un atelaj hipo suspectat că ar fi transportat ţigări de contrabandă. În noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 01.30, o patrulă a poliţiei de frontieră, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat, cu ajutorul aparaturii de termoviziune, două persoane care se deplasau cu o căruţă, de la frontiera de stat către zona Plai, din localitatea Vicovu de Sus. Imediat, la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care a încercat interceptarea acestora, însă suspectul care conducea atelajul a refuzat să oprească. În aceste condiţii, două autospeciale Iveco Massif de la Poliţia de Frontieră au pornit în urmărirea fugarilor şi, din cauză că pe traseu fuseseră instalate mai multe capcane, sârmă ghimpată mascată în crengi, cuie de dimensiuni mari bătute în scânduri, sârme legate perpendicular pe axul drumului, una dintre maşini a fost la un pas de a se răsturna. Mai mult, atelajul hipo a reuşit să intre în curtea unei gospodării aflate în apropiere, imobil aparţinând lui Vasile Betean. În momentul în care poliţiştii de frontieră s-au apropiat de imobil, din acesta, precum şi din casele învecinate au ieşit mai multe persoane, bărbaţi şi femei, care au început să arunce cu pietre şi cărămizi în poliţişti.

 

Opt focuri de avertisment pentru a linişti mulţimea turbată

Totodată, una dintre persoanele din mulţime avea asupra sa şi un topor, cu care amenința polițiștii de frontieră, iar pentru a împiedica deplasarea autovehiculelor Politiei de Frontiera, localnicii şi-au pus copiii în faţa mașinilor. Unul dintre poliţiştii de frontieră a fost lovit de o piatră, acesta fiind rănit ușor, iar cele două autoturisme ale instituţiei au fost ușor avariate. Lucrătorii de la graniţă au efectuat somaţiile legale prin voce, somaţii care au fost ignorate de mulţime, drept urmare, oamenii legii au folosit armamentul din dotare, fiind trase opt focuri de avertisment în plan vertical, condiţii în care conflictul a fost aplanat. Trebuie precizat că poliţiştii de frontieră nu au găsit ţigări în atelajul din curtea lui Betean. În comunicatul de la ITPF Sighetu-Marmaţiei se mai arată că se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat, contrabandă în formă agravantă, ultraj şi distrugere, la finalizarea acestora urmând ca cei în cauză să fie prezentați procurorilor, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţişti de frontieră, atacaţi cu cărămizi şi topoare la Vicovu de Sus.
 Vizualizări articol: 7069 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 14 voturi
Poliţişti de frontieră, atacaţi cu cărămizi şi topoare la Vicovu de Sus4.7514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De ce au tras? trimis de
(13 apr 2013, 08:54:57
chiar nu inteleg de ce au tras politistii de frontiera? D le Baragioiu, cand scrieti un articol cu subiect juridic, grav prin impactul social al incidentului respectiv,incercati ,ptr numele ...d voastra ( si nu al lui D- zeu ...ca nu se merita ), sa respectati tenta legala ... e un eveniment grav, sunt cetateni ai Romaniei ,chiar daca s a ajuns sa nu ne mai pese de nimeni si de nimic decat de bani...Ce a cautat Politia la poarta oamenilor , i a prins sau nu in flagrant? si atunci de ce au provicat scandal? ptr ce tragi cu arma cand trebuie sa te retragi? sa arate cine s ei , nu? apoi fac dosare de ultraj ,se pun martori tot ei, declaratii contrafacute, ca doar puterea e la ei...trebuie sa se stopeze abuzurile politiei...nu aveau ce cauta acolo ,era proprietate privata, nu aveau drept sa intre acolo si sa provoace scandal
2.   Comentariu trimis de
(13 apr 2013, 08:57:27
Aveau drept legal la ora aia sa bata macar la poarta unui cetatean? NU ... erau copii in casa, lumea dormea...nu l au prins ,asta e... tragi focuri de arma in loc public? cu copii de fata? nimeni nu se sesizeaza?
3.   Comentariu trimis de
(13 apr 2013, 09:33:10
recitesc ..telenovela... si ma minunez: deci nu au putut urmari si prinde o caruta cu doi cai nazdravani .autoturismul de teren al politiei, i au vazut , i au interceptat, da? , dar n au putut sa i ajunga...ca zburau caii, o fi fost ai lui Greuceanu...si normal , hai la ,,tiganie..., sa le aratam noi...si nici macar n au gasit tigarile...nici nu mai trebuia sa faceti zarva...sa taceti...Respectati legea si apoi cereti sa o respecte cetateanul...mergeti pe firul ei si nu pe povesti de telenovela...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei