Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 83 (5290)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Pericol, dintre gratii

O americancă în vârstă de 15 ani, atacată de un leu de la Grădina Zoologică din Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O adolescentă de 15 ani, cetăţean american, a fost atacată de o leoaică în timp ce se afla într-o vizită la Grădina Zoologică Rădăuţi. Victima, Sarah Franciuc, din California, s-a apropiat de cuşca leilor pentru a face o fotografie, în momentul în care leoaica a prins-o cu laba de gamba dreaptă, sfâşiindu-i pielea. Potrivit poliţiei, minora se afla într-o zonă în care nu este permis accesul publicului atunci când a fost atacată. Fata a fost salvată de un angajat al grădinii zoologice, care a reuşit să o elibereze din strânsoare. „Am trecut de bara de protecţie. Am avut noroc de faptul că purtam cizme”, a declarat ieri Sarah Franciuc.

Minora a fost transportată cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, unde a fost internată în secţia de Chirurgie Infantilă. Medicul urgentist Anca Brădăţan a informat ieri că  minora era conştientă şi cooperantă, dar uşor traumatizată emoţional în momentul în care a ajuns la spital. „Pacienta prezenta o plagă superficială la nivelul gambei drepte, plagă care interesa pielea şi ţesutul celular subcutanat”, a informat medicul, cu precizarea că adolescenta va avea nevoie de o intervenţie de chirurgie plastică pentru a scăpa de cicatrici.

 

Fata de 15 ani a fost rănită după ce a escaladat balustrada de protecţie de la cuşca leilor

Sarah Franciuc este elevă la Şcoala Creştină Filadelfia din Suceava. Ea urmează cursurile acestei unităţi de învăţământ din luna ianuarie a acestui an, urmând să părăsească judeţul în luna iulie. Adolescenta era însoţită la Grădina Zoologică din Rădăuţi de mătuşa, unchiul şi doi dintre verişorii săi.

Potrivit celor afirmate de lucrătorii de la Parcul Zoo Rădăuţi, fata de 15 ani a escaladat balustrada de protecţie de la cuşca leilor şi s-a apropiat nepermis de grilajele de fier. În acel moment, leoaica a venit în apropierea fetei şi, după ce şi-a strecurat o labă printre gratii, a prins-o pe tânără de picior.

Angelica Olenici, asistent veterinar al Parcului Zoo Rădăuţi, a declarat: „În jurul orei 13.15. a intrat în parc un grup de vizitatori format din două persoane adulte şi câţiva minori. Le-am prezentat instrucţiunile legate de vizita într-o grădină zoologică, după care ei au plecat spre cuşti. După circa 15 minute am auzit nişte ţipete şi prima mea impresie a fost că acestea veneau dinspre cuşca maimuţelor. M-am deplasat imediat spre acea zonă, însă am văzut că în vecinătatea cuştii leilor o fetiţă stătea cu un picior ridicat şi un îngrijitor de la noi o susţinea. Am întrebat ce s-a întâmplat şi am aflat că fusese prinsă de leoaică, după ce trecuse de balustrada care restricţiona accesul în acea zonă, sub privirile unchiului ei care se afla tot acolo. Nu înţeleg, cred că leoaica a prins-o cu ghearele de picior şi a tras-o. Fetiţa era în stare de şoc, plângea... Am sunat imediat la 112, a venit ambulanţa, şi după ce au văzut ce are au pansat-o şi ne-au spus că nu e grav, nici măcar nu au vrut să o ia la spital. Am insistat să o ducă la spital, să-i facă un antitetanos. Distanţa dintre grilaje este de cinci centimetri, aşa că vă daţi seama că nu putea să fie sfâşiată, aşa cum s-au grăbit unii să afirme. A fost o imprudenţă că a intrat într-o zonă în care nu avea ce să caute, mai ales sub privirile unui adult”.

 

Poliţia a deschis o anchetă în acest caz

Tânăra a ajuns iniţial la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde a fost diagnosticată cu „plagă sfâşiată gamba dreaptă”, necesitând circa 14 zile de îngrijiri medicale. Ulterior, adolescenta a fost transferată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, în condiţiile în care la Rădăuţi nu există secţie de chirurgie infantilă. Administratorul Parcului Zoo Rădăuţi a precizat ieri că leoaica are cinci ani, trei pui de doi ani şi este cu toate vaccinurile la zi. Poliţiştii rădăuţeni au deschis o anchetă pentru stabilirea cu exactitate a modului cum s-a petrecut incidentul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O americancă în vârstă de 15 ani, atacată de un leu de la Grădina Zoologică din Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 6864 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
O americancă în vârstă de 15 ani, atacată de un leu de la Grădina Zoologică din Rădăuţi5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Americanca... trimis de
(10 apr 2013, 11:29:25
oare fatuca asta...din America...nu a invatat la scoala aia privata ca leoaica nu-i pisica??
Domnilor politisti...incheiati ancheta repede si treceti la alte chestii mai importante pe care chiar merita sa le anchetati ...precum improprietarirea fiului de primar de Slatina in buricul Sucevei... daca aveti tupeu binenteles(sau sange-n vena cum spune primaru')
2.   Xxxx trimis de
(10 apr 2013, 21:25:43
Stiti cum ii numesc la Napoli pe fraieri?...AMERICANI
3.   Foarte bine trimis de
(11 apr 2013, 01:25:17
Dar dai ma la naiba pe astia ce rahat ea nustia de ce e capail un leu? Ce naiba americanii cum au voie sa umble beti turta cu masinile sa omoare romani ( vezi exemplu Teo Peter) ei bine nah noi nu ii atacam direct... am scapat si noi un leu din cusca ce e asa de rau ....
4.   Romanisme trimis de
(11 apr 2013, 02:22:18
Romanisme: dati cu rahat in pocaiti, americani, lei, turisti si gramatica limbii romane. Oameni fara viitor...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei