Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 83 (5290)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

„Fac ce-mi spune inima”

Horia Brenciu şi Julie Mayaya au ridicat în picioare publicul sucevean, cu un spectacol de excepţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Horia Brenciu şi Julie Mayaya - „Vocea României” au ridicat în picioare publicul sucevean, cu un spectacol de excepţie.

Evenimentul, un show de peste trei ore, care a avut loc luni seară, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, s-a bucurat de un public numeros, sala de spectacol fiind aproape plină. Horia Brenciu și HB Orchestra au cântat, au dansat, au făcut divertisment, au socializat cu publicul, de pe scenă, dar şi din mijlocul lui, pe scurt, au creat o atmosferă ce nu se uită uşor.

În aplauzele sutelor de suceveni prezenţi la eveniment, Horia Brenciu s-a dezlănţuit, la modul frumos, s-a dăruit publicului prin cântecele sale, fie că au fost piese de pe cel mai recent album „40”, fie că au fost cover-uri, au atins coarda sensibilă a publicului, care a vibrat în acelaşi timp cu artiştii de pe scenă.

Când Julie Mayaya, din Iași, desemnată “Vocea României”, a urcat pe scenă şi a cântat superb piesa „Je t'aime”, ca la un semn tot publicul s-a ridicat în picioare şi a aplaudat-o îndelung.

 

O nebunie frumoasă

Spectacolul a început puţin după ora 20:00, când HB Orchestra (tobe - Constantin Decebal, chitară - Cristi Creţu, chitară bass - Iulian Corlăţeanu, pian - Marius Văduva, pian - Eduard Nicolae, trompetă - Marius Suciu, trompetă - Horaţiu Bosca, trombon - Ciprian Parciu, saxofon - Nicolae Tănase, backing vocal - Andreea Miclici), formată din profesionişti, talentaţi instrumentişti, dar şi cu voci bune, i-a făcut liderului o intrare spectaculoasă. Brenciu nu a apărut pe scenă, după cum era de aşteptat, ci şi-a făcut prezenţa din mijlocul publicului, plimbându-se printre rândurile de spectatori, cochetând cu domnişoarele, dansând cu doamnele şi salutându-i pe domnii.

Din acel moment a început o nebunie frumoasă, aparent neregizată, dar care, de fapt, avea o echipă întreagă de profesionişti, atât pe scenă, cât şi la... butoane.

Momentele de divertisment, în stilu-i caracteristic, cu trimitere la locul de desfăşurare a concertului, Suceava, şi minunatul public sucevean („Eu le spun tuturor: Nu eu fac spectacole lungi, aplauzele sunt cele care lungesc spectacolul...”, „Am cântat piesa <Septembrie>... ştiţi de ce...? Nu v-aţi dat seama: pentru că începe cu S... de la Suceava – râsete în sală), au alternat cu scurte istorioare din tinereţe, precum cea în care mergea cu prietenii la munte. De aici, o întreagă regie: de la recuzită, bocanci, vestă de fâş, cort, de-ale gurii, până la repartizarea sarcinilor în grup: unii cu cântatul, alţii cu instalarea cortului, întreţinerea focului, pregătirea bucatelor.

 

Colaje muzicale, între vechi şi nou

Spectacolul a fost compus din colaje muzicale. Unele colaje cu muzică modernă: „Balada Boa” - Gustavo Lima, „Minim doi” - Alex Velea, „Apa” – Loredana, „Cai verzi pe pereţi” – Smiley, cu muzică folk: Phoenix - „Andrii Popa”, Mircea Baniciu - „Viaţa la ţară”, Ştefan Hruşcă - „Un copac cu flori” sau colaj cu muzică latino: „Macarena” - Los Del Rio, Kaoma - „Lambada”, Antonio Banderas - „Mariachi”. Un colaj inedit a fost şi celor format... din notele muzicale, moment în care colegii din band au îmbrăcat câte un tricou negru, pe care era inscripţionată câte o notă muzicală, Horia Brenciu fiind dirijorul. Ce a ieşit a plăcut publicului: „Sunetul muzicii” - Julie Andrews, „Frère Jacques”, Simfonia a IX-a, „Oda bucuriei” de Beethoven. Un puşti din public, în vârstă de 8 ani, a devenit, pentru câteva minute, dirijor, spre amuzamentul publicului. 

Nu au lipsit din repertoriul inepuizabilului Horia Brenciu nici piese precum „That's amore”, „Vine, vine primăvara”, „Găseşte-mi loc în inima ta” (Ştefan Bănică Jr.).

„Aşa e viaţa mea”, „Dacă ai şti” sau „Fac ce-mi spune inima” (Când eşti cu mine! /
Şi mă simt bine / Fac ce-mi spune inima!”) sunt doar câteva dintre piesele lui Horia Brenciu care au prins la public şi au fost fredonate de sute de oameni.

 

Aplauze pentru artiştii pierduţi

Un moment emoţionant din spectacol a fost acela în care Horia Brenciu a dorit să le mulţumească, în felul său, unor oameni de la care a avut mult de învăţat, unii dintre ei devenindu-i şi prieteni. În aplauzele publicului, pe un ecran montat pe scenă s-au derulat imagini cu mari artişti români care, din păcate, nu mai sunt printre noi: Gheorghe Dinică, Florian Pittiș, Adrian Pintea, Iurie Darie, Șerban Ionescu, Teo Peter, Laura Stoica, Mălina Olinescu. Tot publicul s-a ridicat în picioare şi a aplaudat îndelung. Publicul a putut să urmărească, tot pe ecran, imagini inedite din turneul muzical de anul trecut, realizat de Horia Brenciu și HB Orchestra, în mai multe oraşe din ţară.

 

Aplauze la scenă deschisă

Pentru că Horia Brenciu susţine campania „Viaţa începe azi”, împreună cu Asociaţia „Dăruieşte viaţă”, şi publicul din Suceava a fost îndemnat de artist să trimită un SMS la 8840, număr care se găsea imprimat şi pe tricourile artiştilor.

„Fac ce-mi spune inima”: mult dans, cântec, aplauze, pe scurt, bună dispoziţie, este spectacolul cu care Horia Brenciu se află într-un turneu naţional, al doilea an consecutiv, în perioada 4 martie – 23 aprilie.

Spectacolul de la Suceava s-a terminat după ora 23:00, în aplauzele publicului ridicat în picioare, cu bis-uri, cu cântece vechi şi noi, cu multă distracţie. După concert, artiştii au dat autografe fanilor, în foaierul Casei de Cultură Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Horia Brenciu şi Julie Mayaya au ridicat în picioare publicul sucevean, cu un spectacol de excepţie.
 Vizualizări articol: 2843 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 19 voturi
Horia Brenciu şi Julie Mayaya au ridicat în picioare publicul sucevean, cu un spectacol de excepţie4.0519

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei