Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 80 (5287)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Accident

Microbuz cu pasageri, răsturnat după un impact cu maşina unui şef de la Direcţia Silvică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Un microbuz în care se aflau cinci persoane şi care se deplasa de la Suceava spre Gura Humorului s-a răsturnat pe carosabil într-un accident rutier petrecut ieri dimineaţă pe DN 17, între Ilişeşti şi Păltinoasa. Şoferul microbuzului Mercedes Sprinter a pierdut controlul asupra direcţiei de mers după un impact cu un autoturism Dacia Duster, la volanul căruia se afla Cezar Tulbure, şeful Serviciului de pază a pădurilor din cadrul Direcţiei Silvice Suceava.

 

Trei răniţi transportaţi la spital

Accidentul a avut loc în jurul orei 7.30. La faţa locului a intervenit Detaşamentul de pompieri Suceava, cu echipaj SMURD, şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă, iniţial fiind anunţate şase victime. Microbuzul era răsturnat la marginea drumului, lângă parapet, pe sensul opus deplasării, în timp ce Dacia Duster se afla pe carosabil, orientată pe direcţia Suceava-Gura Humorului, avariată în partea din faţă. La locul accidentului s-a constatat că trei dintre persoane au nevoie de ajutor medical. Au fost preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la Spitalul Judeţean Suceava şoferul Daciei Duster şi doi dintre pasagerii din microbuz. 

 

Microbuzul, scăpat de sub control pe un carosabil cu polei

Condiţiile în care s-a produs accidentul nu au putut fi stabilite clar de poliţiştii rutieri, declaraţiile martorilor fiind contradictorii, iar urmele de la faţa locului şi avariile maşinilor fiind şi acestea greu de interpretat.

Cert este că microbuzul se deplasa de la Suceava spre Gura Humorului. Şoferul acestuia susţine că Cezar Tulbure, şoferul de pe Dacia Duster, venea cu viteză din spate şi l-a lovit, probabil în timp ce încerca să-l depăşească.

Stelian Şandru, în vârstă de 62 de ani, din municipiul Suceava, şoferul microbuzului, a declarat: “Am fost lovit din spate de o Dacia Duster. Din acea lovitură, din acel şoc, am pierdut controlul asupra volanului, am tras stânga, am tras dreapta, dar nu am putut să mă opresc, era format şi polei. Am venit de parapet şi ne-am răsturnat”.

 

Pasagerii din microbuz întăresc varianta şoferului

Varianta şoferului microbuzului a fost susţinută de pasagerii din maşina sa.

Marius George Niculică a declarat: “Noi veneam de la Suceava către Humor şi dintr-o dată s-a resimţit o lovitură din spate. Ne-am dus în parapet şi ne-am rostogolit. Dacia Duster venea din spate, tot dinspre Suceava”.

Ajuns la Spitalul Judeţean Suceava, un alt pasager, Constantin Venin, a declarat:

„Sunt cinci sau şase oameni care confirmă că el (n.r. Cezar Tulbure) venea din spate, dinspre Suceava, cum poate el să spună că venea de la Humor ? O fi el silvicultor, dar nici chiar aşa, puteam muri cu toţii...”.

 

Varianta total diferită a lui Cezar Tulbure

Ajuns şi el la Spitalul Judeţean Suceava, cu o leziune uşoară la cap, Cezar Tulbure susţine că toţi pasagerii din microbuz au dat declaraţii eronate.El a declarat că venea, cu maşina de serviciu, de la Gura Humorului spre Suceava, la locul de muncă, la fel ca în fiecare zi.

Cezar Tulbure, care are domiciliul în Gura Humorului, a precizat că a fost lovit de microbuz din sens opus, acesta fiind scăpat de sub control de şofer. El a declarat că în urma impactului autoturismul său s-a răsucit, astfel explicându-se de ce a rămas pe sensul de deplasare Suceava-Gura Humorului.

Cezar Tulbure are de partea sa un martor care confirmă că se deplasa de la Gura Humorului spre Suceava şi nu în sens invers. 

De asemenea, maşina a fost înregistrată şi de o cameră video pe acest sens de mers, în zona Gura Humorului, înainte de accident.

 

Ancheta poliţiei rutiere, în coadă de peşte

Urmele de la faţa locului şi avariile maşinilor, au precizat anchetatorii, induc mai degrabă spre un impact faţă-spate, ceea ce înseamnă că ambele maşini ar fi venit dinspre Suceava. Totuşi, au precizat anchetatorii, urmele nu sunt suficient de concludente.

În aceste condiţii, poliţiştii anchetatori nu au stabilit o cauză probabilă a producerii accidentului, considerând că nu sunt elemente suficiente care să clarifice situaţia.

Foarte probabil, va fi nevoie şi de o expertiză tehnică de specialitate, pentru a se stabili cine se face vinovat de accident.

 

Pasageri luaţi la ocazie

Pe de altă parte, microbuzul care s-a răsturnat nu avea licenţă de transport persoane. Şoferul a încercat să convingă că avea în maşină doar apropiaţi şi nu făcea transport ilegal de persoane. Doi dintre pasageri însă l-au contrazis.

Silvestru Dranca, ajuns la spital în urma accidentului, a declarat: „Noi veneam de la Suceava, maşina mergea regulamentar pe bandă, nu îmi dau seama ce s-a întâmplat, am fost inconştient o perioadă. Eram la ocazie, aşteptam şi m-a luat şi pe mine”.

Celălalt pasager ajuns la spital, Constantin Venin, a spus: “Noi eram la ocazie, ne-a luat pe mai mulţi, unii au mai coborât, nu mai ştiu exact câţi eram în maşină”.

 

Răniţii au scăpat uşor

Îmbucurător este că cele trei persoane rănite în accident nu au suferit leziuni grave. În cursul zilei de ieri, după ce au primit îngrijiri medicale, cei trei ei au părăsit Spitalul Judeţean. Ei au fost diagnosticaţi cu leziuni care necesită până în zece zile de îngrijiri medicale.

Mai trebuie spus că la faţa locului, primii care au intervenit au fost doi subofiţeri pompieri care se aflau în timpul liber.

„Întâmplător, la locul accidentului s-au aflat doi subofiţeri de la Garda de intervenţie Gura Humorului, care au intervenit pentru acordarea primului ajutor medical persoanelor rănite, înainte de sosirea echipajului SMURD de la Suceava”, a declarat plutonierul major Dan Moroşanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Microbuz cu pasageri, răsturnat după un impact cu maşina unui şef de la Direcţia Silvică.
 Vizualizări articol: 7056 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 8 voturi
Microbuz cu pasageri, răsturnat după un impact cu maşina unui şef de la Direcţia Silvică4.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Examen la academie Sef la silvic = nevinovat trimis de
( 6 apr 2013, 12:43:31
Deci dupa cum spuneam daca esti fiu de politician, politician, sau sef la directia silvica poti sa faci accident ca scapi fara grija.Politia o sa se faca ca ploua, ca urmele nu sunt clare, ca a aparut o camera de filmat, ca erau la ocazie fara licenta,camai trebuie o expertiza etc etc.Totul pt al scapa pt domnul silvicultor basma curata.Pt ca daca era un amarat de platitor de taxe si impozite cazul era clar, urme erau destule si afara numai ploua,iar politisti rapid il gaseau vinovat fara a mai fi nevoie de expertize peste expertize.Dar suntem in suceava romania si dreptatea se face in raport cu functia platita din bani publici pe care o ocupi.Daca esti cetatean platitor de taxe esti declarat imediat vinovat dar daca esti sef la silvic si mai spui si minciuni pe deasupra, politisti te ajuta cu minciunile tale iar tu scapi fara probleme.Spor la treaba politiei romane ca au un caz al dracului de greu la fel ca si celelalte cazuri cu autori clari care le-au complicat pt ai scapa pe adevaratii vinovati platiti din banii romanilor.
2.   Presupuneri... trimis de
( 6 apr 2013, 22:30:16
Angajatul D.S. venea de acasa de la Gura Humorului spre serviciu de la Suceava. Asta se poate verifica, sunt camere video pe drum, cei din microbuz care au dat declaratii false sa raspunda!
3.   Trimis trimis de
( 7 apr 2013, 23:33:38
Si de aici sint sigur ca TULBURE va iesi limpede ca apa de munte

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei