Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 76 (5283)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Foc în noapte

Un incendiu de proporţii a provocat pagube mari în trei gospodării

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Un incendiu foarte puternic a provocat pagube mari în trei gospodării din satul Costişa, comuna Frătăuţii Noi, flăcările extinzându-se cu repeziciune la anexele din lemn, în care se aflau mari cantităţi de fân. La Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava alarma s-a dat duminică noapte, în jurul orei 22.00.

La faţa locului pompierii au găsit flăcări foarte extinse. Ardeau două adăposturi de animale, o anexă şi acoperişul unei case, pe o suprafaţă totală de aproximativ 350 mp. Pompierii de la Detaşamentul Rădăuţi, cu sprijin de la serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din zonă, au intervenit cu nu mai puţin de zece autospeciale cu apă şi spumă.

 

„Când am ieşit din casă era deja foc mare. Am putut doar să scot caii din grajd”

Iadul s-a declanşat în gospodăria lui Aurel Nicolaica.  „Eu dormeam în casă şi deodată am auzit un ţipăt de fetiţă. Când am ieşit din casă era deja foc mare. Am putut doar să scot caii din grajd”, a spus bărbatul. Din gospodăria sa nu a rămas mai nimic. Au ars acoperişul adăpostului de animale, o anexă şi acoperişul casei, zece tone de fân, 500 kg de cereale şi 15 mc lemn de foc. Din păcate, locuinţa nu mai poate fi utilizată, structura de rezistenţă fiind şi ea grav afectată.

Focul a provocat pagube mari şi în gospodăria vecinului Gavril Lavric. În cazul său, flăcările au mistuit adăpostul de animale şi de furaje pe o suprafaţă totală de aproximativ 110 mp, cinci tone de fân, 100 kg de tărâţe şi 7 mc lemn de foc. La a treia gospodărie, aparţinând lui Constantin Lavric, a fost parţial distrusă o anexă.

„Era para mare cât două case înălţime, vă daţi seama, şurele erau pline de fân, au luat foc fără să ne dăm seama”, a descris scenele de coşmar un localnic, Ilari Nicoară.

Pompierii, care au lichidat în totalitate focul abia spre dimineaţă, au reuşit să limiteze cu mult pagubele. Cel mai important, au fost salvate de flăcări casele de locuit ale celor doi vecini.

Plutonierul major Dan Moroşanu, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, a declarat: „Cauza probabilă de incendiu a fost efectul termic al curentului electric cauzat de siguranţe fuzibile defecte sau supradimensionate”. Mai exact, incendiul ar fi pornit dintr-o anexă a gospodăriei lui Aurel Nicolaica. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un incendiu de proporţii a provocat pagube mari în trei gospodării.
 Vizualizări articol: 1984 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.5 din 2 voturi
Un incendiu de proporţii a provocat pagube mari în trei gospodării1.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei