Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 75 (5282)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Spectacol

Jandarmii au „golit” mall-ul cu împuşcături, bătăi şi câini dresaţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Jandarmeria Suceava a organizat un adevărat spectacol ieri, la Iulius Mall, prezentându-și tehnica de luptă şi realizând şi o serie de exerciţii spectaculoase ale structurilor de intervenție.

Pentru aproximativ 45 de minute, sute de oameni au părăsit mall-ul şi au ieşit în faţa centrului comercial pentru a asista la demonstraţia de forţă a jandarmilor suceveni, care au coborât în rapel de pe clădirea mall-ului, au pus în practică tactici de luptă, au spart BCA-uri cu mâinile şi capul şi i-au cucerit pe toţi cu un număr de dresaj al câinilor unităţii.

Evenimentul a făcut parte din seria de activităţi organizate cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, sărbătorită în fiecare an pe data de 3 aprilie. 

Cei mai bucuroşi au fost, bineînțeles, cei mici, care s-au urcat în maşinile şi ATV-urile cu girofar şi sirenă, au văzut cum se iau amprentele şi mai ales armele jandarmilor.

Luptătorii structurilor de intervenţie rapidă au intrat primii în scenă, cu o serie de exerciţii de luptă, arătând că pot face faţă situaţiilor în care sunt depăşiţi numeric de agresori şi că îi pot imobiliza chiar şi când aceştia îi atacă înarmaţi cu cuţite, bâte şi arme de foc.

A urmat apoi o serie de exerciţii în care caguliştii Jandarmeriei au spart BCA-uri în flăcări, cu mâinile, picioarele şi chiar cu capul, în aplauzele mulţimii de spectatori adunaţi.

Un moment la fel de apreciat a fost cel al numărului de dresaj al câinilor Jandarmeriei, patrupedele arătând că nu ies din cuvântul însoţitorului lor, dar şi că pot fi foarte agresive atunci când acesta le-o cere.

Spectatorii au văzut şi cum doi dintre câinii ciobănesc german ai jandarmilor au sărit fără ezitare prin cercuri în flăcări.

A venit apoi rândul grupei antitero a Jandarmeriei, care a simulat un scenariu tactic de luptă, cu doi infractori deosebiţi de periculoşi, care au jefuit o bancă şi s-au refugiat într-un imobil.

Înconjuraţi din toate părţile de jandarmi înarmaţi, o parte dintre aceştia coborând de pe clădirea mall-ului în timp ce trăgeau focuri cu pistoalele mitralieră, infractorii au fost dezarmaţi şi imobilizaţi, în aplauzele mulţimii.

La 3 aprilie 2013, jandarmii sărbătoresc 163 de ani de când a fost semnată ,,Legiuirea pentru reforma corpului Slujitorilor în Jandarmi” de către domnitorul moldovean Grigore Alexandru Ghica, act care a pus bazele Jandarmeriei Române şi care a rămas un document de referinţă pentru evoluţia ulterioară a instituţiei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jandarmii au „golit” mall-ul cu împuşcături, bătăi şi câini dresaţi.
 Vizualizări articol: 3079 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Jandarmii au „golit” mall-ul cu împuşcături, bătăi şi câini dresaţi4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   1 vs 5 trimis de
( 1 apr 2013, 12:26:20
Din demonstratie am constatat ca 1 din 5 jandarmi stie sa lupte.
1.1  RE: 1 vs 5 trimis de
( 1 apr 2013, 14:31:47
si nu doar atat.. lupta in stilu' IONbig grin asta deoarece se intra cu pile si ptr bani..nu din pasiune si calitati
2.   Felicitari! La multi ani! trimis de
( 1 apr 2013, 20:21:23
O meserie frumoasa pentru cei care indragesc rigoare militara! La multi ani si sa fiti cat mai aproape de cetateni !
Legat de cei care comentati mai sus , sa stiti ca nu toti jandarmi pe care i-ati vazut la Mall fac parte din Detasamentul de Interventie, erau doar o parte intrucat au avut grija fosti guvernanti sa-i diminueze. Nu toti erau dintre cei care fac operatiuni speciale, unii erau de pe la alte servicii in care nu ai nevoie neaparat sa stii procedee de autoaparare sau tactica de lupta cu armamantul din dotare. Si inca ceva, nu e obligatoriu ca jandarmul sa stie sa se bata, nu in asta consta misiunea lor, ci in a veghea la linstea cetatenilor si a restabili ordinea publica.
2.1  RE: Felicitari! La multi ani! trimis de
( 1 apr 2013, 22:39:18
colegu` ... a lupta nu inseamna a te bate. Una este lupta si alta este bataia, asa ca cei de mai sus nu se refereau la bataie ci la lupta, cum spuneam si adiniaori. Una este sa stii sa bati si una este sa stii sa te lupti... Nu confunda ciorba cu felul 2.
2.2  RE: Felicitari! La multi ani! trimis de
( 3 apr 2013, 12:28:12
Comentariul meu a fost o gluma. Demonstratiile de acasa nu se potrivesc cu cele din targ.. (Ranch, Vama Veche, etc.)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei