Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 73 (5280)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Campanie

Studenţii USV îşi aleg reprezentanţii în forurile de conducere ale universităţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Până la finele acestei săptămâni, la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) se desfăşoară campania de alegere a studenţilor reprezentanţi în forurile de conducere ale USV. Toate cele nouă facultăţi au amplasat urne de vot în corpurile instituţiei, studentul cu numărul cel mai mare de voturi urmând a ajunge în Senatul, Consiliul de Administraţie al Universităţii sau Consiliul Facultăţii, unde trebuie să reprezinte interesele colegilor lui. 

Senatul este autoritatea supremă în Universitate, preşedintele fiind rectorul USV. Structura Senatului USV pentru mandatul 2012-2016 este alcătuită din 27 de cadre didactice şi nouă studenţi (75% personal didactic şi de cercetare şi 25% reprezentanţi ai studenţilor).

Consiliul Facultăţii este un for de decizie şi validare a activităţii, organizând şi conducând întreaga activitate a facultăţilor. Conform legii, în acest for de decizie, studenţii sunt prezenţi şi au drept de vot în proporţie de 25%.

În prima zi în care au putut să-şi exercite votul, studenţii s-au prezentat în număr mare la urne, aproape 700 de opţiuni fiind exprimate. Peste 100 de voturi s-au înregistrat la facultăţile de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, Silvicultură şi Istorie şi Geografie.

Campania se va desfăşura şi în cursul zilei de sâmbătă, pentru a facilita astfel și votul studenților din cadrul programelor de învățământ la distanță.

„A fi student reprezentant înseamnă a-ți reprezenta colegii în forurile de conducere ale facultății tale și ale universității (Consiliul Facultății, Senatul Universității, Consiliul de Administrație, Consiliul Departamentelor), timp de un an. Avem dreptul să luăm parte la deciziile care ne privesc și care ne influențează viața de student”, transmit reprezentanţii ASUS (Asociaţia Studenţilor din Universitatea Suceava).

 

66 de candidaţi

66 de studenţi şi-au depus candidatura pentru a face parte din forurile de conducere ale USV, cei mai mulţi înscrişi provenind de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică (15), Facultatea de Istorie şi Geografie (11 candidaţi), Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor (10).

Studenţii au fost îndemnaţi să candideze pentru ca părerea lor să conteze în deciziile ce privesc, cu precădere, regulamentul de cazare, taxa de cămin, taxa de studiu, valoarea burselor, schimbările din programă etc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenţii USV îşi aleg reprezentanţii în forurile de conducere ale universităţii.
 Vizualizări articol: 1310 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Studenţii USV îşi aleg reprezentanţii în forurile de conducere ale universităţii4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei