Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 73 (5280)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Cartierul Europa

Roma, Paris, Viena şi Londra, străzi ale municipiului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Sucevenii se vor putea lăuda în curând că au fost la Roma, Paris, Viena, Londra, Berlin sau Madrid, şi nu oricum, ci în toate într-o singură zi, pentru că numele acestor mari capitale europene se află, începând de ieri, la doar o aruncătură de băţ de sediul Primăriei Suceava, în cartierul Europa.

Decizia de a atribui numele acestor renumite oraşe europene străzilor din nou creatul cartier Europa, de pe Dealul Tătăraşi, a fost luată ieri în şedinţa Consiliului Local Suceava.

Dacă în anumite zone strada Paris se intersectează cu strada Berlin, strada Roma cu străzile Paris, Viena şi Madrid şi aşa mai departe, mai ciudat va fi pentru cei care se plimbă pe acolo să constate că din Berlin şi din Roma pot ajunge direct la Moldoviţa.

Asta pentru că alături, într-un alt cartier nou, din zona Livezi, în apropierea Casei de oaspeţi, tot ieri, străzile de acolo au fost „botezate” după localităţi în care se află celebre mănăstiri pictate ale Bucovinei: Voroneţ, Suceviţa şi Moldoviţa.

Măsura i-a nemulţumit pe unii consilieri locali, precum Cornel Grosar sau Vasile Mocanu, care au criticat cu umor alegerea făcută pentru numele acestor străzi.

„Sper că va fi un atu în plus pentru cetăţenii care vor să plece în afară, la lucru. Aşteptăm de acum ca sucevenii ajunşi în Consiliile Locale din alte ţări să dea acolo nume de străzi Mirăuţi, George Enescu sau Ciprian Porumbescu. Sper să nu intrăm într-o europenizare forţată, dar asta este...dacă trebuie să avem o Europă la noi acasă, fie”, a spus Cornel Grosar.

„Nu mai pot de bucurie că Bucovina e mai mare decât Europa, pentru că zona cuprinsă între străzile Suceviţa, Voroneţ şi Moldoviţa, alăturată cu strada Roma, e mai mare ca areal. Poate ar fi fost mai interesant dacă le alternam şi undeva îmbrăcam pe contur Europa şi în mijloc era Bucovina”, a spus ironic Vasile Mocanu, stârnind zâmbetele colegilor.

Numele noilor străzi din municipiul Suceava au fost avizate favorabil de Comisia de atribuire de denumiri a judeţului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Roma, Paris, Viena şi Londra, străzi ale municipiului Suceava.
 Vizualizări articol: 3242 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Roma, Paris, Viena şi Londra, străzi ale municipiului Suceava2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Alesii locali fac lucruri traznite trimis de
(29 mar 2013, 11:14:49
As fi de acord ca strazile din Suceava sa poarte numele marilor capitale ale lumii cu o singura conditie.Sa fie impecabile,adica sa fie asfaltate ,trasate si curate.Ori in situatia actuala a denumi strazile din Suceava cu asemenea nume e hilar si comic.Ba chiar primaria din Paris sau din Londra ne-ar putea da in judecata pentru jignire si denigrare.Roma nu are strazi impecabile de acum ci din cele mai vechi timpuri.Via Apia, construit in anul 312 i.C este in stare buna si acum.Strazile din orasul nostru ar trebui sa se cheme:Desfundata,La gropile vesele,strada telescoapelor indoite,strada capetelor de bara nenorocite,stradal bucselor pocnite.

1.1  RE: Alesii locali fac lucruri traznite trimis de
(29 mar 2013, 11:20:27
Subscriu...
2.   La ce te poti astepta de la ei . . . trimis de
(29 mar 2013, 12:42:15
. . . daca acesta este nivelul intelectual al alesilor nostri?! Ei ne reprezinta din pacate! Extrem de penibili! Tinand cont ca Suceava a fost capitala unei tari pentru o mare perioada de timp trebuia ca fiecare strada sa poarte numele unui domnitor moldovean, boeir, cronicar, paharnic, chelar, etc. etc., dar ei aleg Roma, Paris ca li se pare mai COOL!
3.   :))) trimis de
(29 mar 2013, 13:33:36
se intersecteaza si strazile paris cu nu iorc?:)))))
4.   * trimis de
(29 mar 2013, 15:51:14
Toate au nume ( poetice) dar .. nu e nicio stradă
în acte, toate figurează că se circulă pe ele
căci banii i-au înghiţit o balustradă şi trei pavele
astfel că : strada-i uliţă iar populaţia..cireadăhappy

5.   Sunteti penibili !!! trimis de
(29 mar 2013, 16:08:30
Daca in SUA , Canada , Australia si multe alte tari din lume exista orase cu numele London (Londra pe intelesul ...unora) , de asemena Paris , chiar nu va inteleg . Care e durerea voastra ???
Citez din radu-SIFON : ".Ba chiar primaria din Paris sau din Londra ne-ar putea da in judecata pentru jignire si denigrare." Sifoaaaaaaaneeeeeeeeeeeeee !!! tu chiar suferi de mania persecutiei !!! Unul iti fura identitatea , altii vor sa te dea in judecata pentru "jignire si denigrare" ... Mai poti ???
YO cred ca suferi de personalitate multipla si fiecarui "participant din tine" cineva vrea sa-i faca rau . Cand vei fi Horia, Closca si Crisan INCA va fi ok . Cand vei/veti fi participantii de la Bobalna sau Rascoala de la 1907 ce vei/veti face ???
6.   Strada Londra trimis de
(29 mar 2013, 16:37:01
In Suceava pe strada Londra doua masini vin din sensuri opuse.Strada este ingusta , dar nici unul din soferi nu vrea sa dea inapoi.
Stand ei asa, la un moment dat, unul dintre soferi scoate ziarul si incepe sa citeasca.
Celalalt sofer il vede, coboara din masina, se duce la el, si foarte politicos ii zice:
- Nu va suparati, dupa ce terminati, vreti sa-mi imprumutati si mie ziarul?
7.   Afacerea e buna... trimis de
(29 mar 2013, 18:11:26
Odată cu redenumirea străzilor si domeniile voastre tre sa schimbe toate documentele...buletinul,permis ,pasaportul....vor trebui schimbate...asta va aduce o suma frumusica la buget...mai mult de atât eu locuiesc întâmplător in Spania lângă o localitate in care din câte se vede edilii suferă de același psindrom....când ieși de pe Mallorca dai in Republica de Chile care se prelungeste in Columbia..si casa ieși la autoritar tre sa ieși in las vegas...dacă mai se rezolva si problema asta Suceava intra la sentiment înaintea României
8.   ......... trimis de
(29 mar 2013, 18:43:08
-in Lisabona exista astfel de nume la strazi si as fi deacord si eu,dar sa arate strazile respective ca acele orase,caci daca nu,chiar e o bataie de joc....
9.   Pezzi di merda trimis de
(29 mar 2013, 18:47:13
Nu vă convin comentariile ? suchiate il cazzo alora...
10.   Comentariu trimis de
(29 mar 2013, 22:15:27
Bai voi v-ati stricat la cap a-ti facut si voi un cartier nou auzi ba europa pe un deal un de nu demult pasteau vacile si oile si numiti strazile cu nume de mari capitale europene .O SUCEAVA de rahat cu strazi pline de gropi si infecte cu cotarle vagaboande peste tot fara nici o industrie cu cele mai multe supermarket-uri pt toti fomistii di oras si din afara cu cele mai mici salarii din tara si cu niste incompetenti care o conduc si au curajul sa numeasca niste balarii cu nume de capitale europene.Bai alesilor mergeti si voi la Roma ,Paris ,Viena,etc.,si apoi ginditi-va daca aceste desfundaturi de strazi merita aceste nume.
11.   Trimis trimis de
(29 mar 2013, 22:18:04
scuze ca am facut greseli de ortografie

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei