Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 69 (5276)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Acţiune

Grup de tineri din Suceava, la un marş de solidaritate cu eleva batjocorită pentru bentiţa tricoloră

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Un grup de 20 de tineri din Suceava a participat sâmbătă la un marş de solidaritate cu Sabina, eleva din Covasna batjocorită pentru că a mers la şcoală cu bentiţă tricoloră. La ora 15.00, aşa cum s-au anunţat între ei pe Facebook, tinerii s-au strâns în zona Palatului Administrativ Suceava. Cu însemne tricolore, aceştia s-au deplasat prin zona centrală a Sucevei, fără a scanda lozinci ori a fi zgomotoşi în vreun fel.

Ei au subliniat că acţiunea lor nu se referă strict la cazul elevei din Covasna, ci în general la românii care au ajuns să fie discriminaţi în propria lor ţară.

„Cetăţenii români, în locurile în care sunt minoritari, au ajuns să fie discriminaţi în văzul lumii fără nici o problemă. În aceste locuri, Harghita, Covasna, legea este facultativă pentru cetăţenii maghiari şi asta ne supără”, a declarat unul dintre tineri, Lucian Spetcu.

Paula, o tânără din grup, a spus că plimbarea are un mesaj simplu: „Am ieşit la plimbare în această zi cu prietenii ca să vedeţi că suntem români şi nu ne este ruşine să arborăm drapelul sau tricolorul, asta e tot. Suntem solidari şi nu cred că trebuie să fim sancţionaţi pentru că ne iubim ţara”, a spus Paula.

Tinerii au cerut ca autorităţile să ia măsuri urgente în cazul elevei din Covasna.

Lucian Spetcu a declarat: “În Covasna o fată care a purtat o bentiţă tricoloră a fost ameninţată cu moartea, iar poliţia a deschis un dosar cu autor necunoscut, deşi poza individului care a ameninţat-o este pe tot internetul. Eu mă gândesc ce reacţii ar fi dacă un cetăţean evreu ar fi ameninţat cu moartea doar pentru că este evreu. Aşa, dacă e un cetăţean român, nu e nici o problemă”.

La marşul de sâmbătă s-a mizat pe o prezenţă mult mai mare, însă condiţiile meteorologice extreme au făcut ca mulţi să rămână acasă. Pe de altă parte, un alt grup de tineri s-a adunat sâmbătă tot în zona centrală a Sucevei, afişând mesaje de susţinere pentru eleva din Covasna.

Pe 15 martie, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, câţiva elevi români de la Liceul „Korosi Scoma Sandor” din Covasna au mers la şcoală cu accesorii în culorile tricolorului românesc. Una dintre eleve, care purta o bentiţă tricoloră, susţine că a fost ameninţată cu moartea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grup de tineri din Suceava, la un marş de solidaritate cu eleva batjocorită pentru bentiţa tricoloră.
 Vizualizări articol: 3447 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 9 voturi
Grup de tineri din Suceava, la un marş de solidaritate cu eleva batjocorită pentru bentiţa tricoloră5.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Traiasca partidul comunist USL trimis de
(25 mar 2013, 11:33:35
 ☭  ϑ
2.   Traiasca partidul comunist USL! trimis de
(25 mar 2013, 11:35:50
Citez de pe blogul lui Dinu Zara...mare adevar...
Jumătate din ţoalele cumpărate din bazar au pe ele drapelele SUA, Angliei, Italiei, Spaniei, Franţei, Germaniei etc. Nu se scandalizează nimeni dacă le porţi. În schimb eşti un periculos instigator dacă afişezi tricolorul. Ăia au făcut un adevărat cult pentru drapelul naţional. Nouă ni se inoculează în subconştient teama de a-l afişa.
Grabnic apărător al drapelului Ungariei, Ponta a tăcut mâlc în cazul Sabinei. La fel şi Antenele. Au uitat că timp de o lună au promovat fervent afişarea drapelului naţional.
3.   Foarte frumos trimis de
(25 mar 2013, 15:03:03
Felicitari acestor tineri din Suceava care au demonstrat spirit civic,inalta constiinta si patriotism.
4.   Frumos dar... trimis de
(25 mar 2013, 15:51:23
tardiv. De ce oare, sucevenii, se mobillizeaza ultimii? E aproape penibil ca ei apar pe scena cand se sting luminile. Si cand apar, mimeaza ce au facut altii cu mult timp inainte, atunci cand era oportun si eficient.
5.   Nu e asa trimis de
(25 mar 2013, 16:04:11
In iarna anului 2012 au inceput mitingurile contra lui basescu in toata tara .La Suceava a inceput mitingul in fata prefecturii a doua zi dupa Piata Universitatii.Si s-a manifestat doua luni de zile non stop.Deci si in Suceava societatea civila este activa.S-au facut mitinguri la Suceava si pentru referendumul pentru demiterea lui basescu.
5.1  RE: Nu e asa trimis de
(25 mar 2013, 23:30:53
Participanții la miting primeau zi de zi de la un fost chelner câte o cinzeacă de samahoancă pentru a le da starea euforică potrivită de a striga împotriva lui Băsescu. După două luni s-a terminat samahoanca iar fostul chelner era plecat prin campanie electorală, așa că mitingul s-a sfârșit.
6.   Buna Ziua trimis de
(25 mar 2013, 17:56:28
Sunt un sucevean care locuieste in Ardeal de aproape 10 ani. Am vecini unguri , colegi unguri , prieteni unguri. Din punctul meu de vedere se incearca o dezinformare in masa a televiziunilor si oamenilor politici. Omului (ungur)de rand nu-i pasa de prostiile astea xenofobe. Isi duce traiul de pe o zi pe alta la fel ca noi.ASA CA TERMINATI CU SOLIDARITATEA ASTA STUPIDA, FARA NOIMA SI FARA EFECT! Nu faceti altceva decat sa faceti alte jocuri......si apropos...in clasele primare , pe vremea Comunismului, se studia o
lectie :"DRAPELULUL" cine si-o aduce aminte stie la ce ma refer. Sa fiti sanatosi!!
7.   Sunteti naivi .... trimis de
(25 mar 2013, 19:18:47

BJOHN,
Ce sa mai vorbim, ei vor teritoriu, parlament propriu, etc ...iar cind se va putea, cind va apare prilejul, de a se bucura de ajutorul Germaniei, vor face secesiunea.
Ei vor unirea cu Ungaria, in timp ce basarabenii nostri nu vor cu noi, ca au motive plauzibile....

8.   Pentru BJOHN...... trimis de
(25 mar 2013, 20:38:50
Ceea ce scrii poate fi pefect adevarat. Dar uiti un lucru esential. Cercul tau de cunostinte, colegi si prieteni nu cred ca include toti maghiari dni Romania.
Aici nu ma refer la persoanele de nationalitate maghiara c,i la aceiasi clasa politica al lor ca si a noastra, singura diferenta fiind ca ei voteaza intotdeauna acelasi partid .
Trage o linie intre persoanele cunoscute. scoatele din calcul si incearca din nou.
In psihologie ceea ce scrii tu se numeste "concluzia persoanei implicate in situatie".
Pot doar sa-ti spun ca politicieni maghiari au temele bine facute si au profitat intotdeauna de situatie cu revendicarile lo,r si au obtinul aproape intotdeauna ceea ce si-au dorit in defavoare statului roman dar cu acordul partidului sau aliatei aflate la guvernare care vede doar "osul de ros" ca prioritate numarul unu si dumnezeu cu mila dupa aceea.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei