Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 66 (5273)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

DIICOT Suceava

19 percheziţii în judeţ, pentru anihilarea unor reţele de contrabandişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Nu mai puţin de 19 percheziţii domiciliare au fost făcute ieri dimineaţa pe raza judeţului, într-o amplă acţiune de anihilare a unor grupări de contrabandă cu ţigări care acţionau în mai multe judeţe.

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava, sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava au băgat în faliment ieri afacerile ilegale a zeci de indivizi care prosperau din introducerea în ţară şi vânzarea la negru a ţigărilor cu timbru ucrainean.

 

21 de persoane aduse la audieri

În total au fost 28 de percheziţii, din care patru în municipiul Bucureşti, 19 în judeţul Suceava, două în Bacău, două în Timiş şi una în Braşov. În faţa procurorilor DIICOT au fost aduşi 21 de suspecţi.

Potrivit anchetatorilor, grupările anihilate ieri erau monitorizate încă din vara anului trecut.

Într-un comunicat remis de structurile de combatere a crimei organizate se arată: „Mai mulţi cetăţeni români şiucraineni au constituit un grup infracţional organizat cu preocupări pe linia depozitării, transportării şi comercializării de ţigări de provenienţă extracomunitară, pe care le introduceau prin contrabandă în România, din Ucraina.

Fiecare membru al grupării avea rolul său bine determinat. Astfel, unii dintre suspecţi introduceau în ţară ţigaretele, le depozitau şi transportau către ceilalţi membri ai grupării.Ulterior, alţi trei membri asigurau achiziţionarea, depozitarea, desfacerea, predarea şi vânzarea acestora către clienţi de încredere, respectiv cinci bărbaţi cu vârste între 30 şi 37 de ani”.

Anchetatorii mai spun că unul dintre suspecţi a furnizat ţigarete de provenienţă extracomunitară şi altor două grupări infracţionale care obţineau câştiguri ilicite din vânzarea tutunului ucrainean.

„În urma probatoriului administrat în cauză, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de 25 de persoane, pentru comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi contrabandă”, se precizează în comunicatul anchetatorilor.

 

Cine sunt suspecţii?

Potrivit comunicatului remis aseară de anchetatorii acestui caz, e vorba de trei grupări infracţionale.

Unul dintre grupuri îl are drept lider pe învinuitul Mihai Burciu, de 28 de ani, din Vicovu de Jos, care începând cu luna septembrie 2012 a constituit împreună cu Constantin Cîrstean, de 23 de ani, din Vicovu de Sus, Toader Marin Lăzurcă, de 22 ani, din Grăniceşti, Vladimir Ionuţ Creangă, de 29 de ani, din Botoşana, Vasile Coltuneac, de 33 de ani, din Solca, un grup infracţional organizat, specializat în comiterea de activităţi infracţionale asimilate infracţiunii de contrabandă cu ţigarete de provenienţă extracomunitară, fiecare membru având roluri bine determinate. La acest grup, susţin anchetatorii, începând cu luna septembrie 2012 au aderat şi Viorel Ţugui, de 32 de ani, din Vicovu de Jos, precum şi Gheorghe Beghean, de 41 de ani, din Voitinel. Grupul, se mai arată în comunicatul anchetatorilor, era sprijinit de Mihail Tudor Deleanu, de 24 de ani, din Fălticeni, Dănuţ Andrei, de 52 de ani, din Bucureşti, şi Alexe Marin, de 50 de ani, din Braşov.

Al doilea grup a fost constituit tot în septembrie 2012 şi era format din Gheorghe Beghean, de 41 de ani, din Rădăuţi, Alin Beghean, de 17 ani, din Voitinel, şi Ionel Beghean, de 43 de ani, din Timişoara, la care au aderat în cursul lunii octombrie şi Victor Ursachi, de 40 de ani, din Vicovu de Jos, Irina Maria Cristinariu, de 23 de ani, şi Ion Cristinariu, de 47 de ani, ambii din Timişoara.

Cel de-al treilea grup, arată ofiţerii BCCO, este alcătuit din Gheorghe Calancea, de 33 de ani, din Vicovu de Sus, Marinică Alexandru, de 40 de ani, şi Adriana Alexandru, de 35 de ani, ambii din Suceava, fiind sprijiniţi de Vasile Stoica, de 32 de ani, Ionel Prisacaru, de 30 de ani, şi Radu Budescu, de 37 de ani, Daniel Dumitru Simion, de 36 de ani, toţi patru din din Bacău, şi Claudiu Roman, de 31 de ani, din Fălticeni.

 

Prejudiciul: peste 400.000 de euro

Potrivit anchetatorilor, cele trei grupări au preluat, deţinut, transportat, depozitat şi vândut pe lângă cantitatea totală confiscată şi cantitatea totală estimată la 376.147 de pachete de ţigarete de provenienţă extracomunitară, cu predilecţie mărcile Viceroy şi Winston.

În perioada 2 august 2012 – 19 martie 2013 au fost efectuate 14 confiscări de la învinuiţii cauzei, pe raza mai multor localităţi din ţară, în total fiind vorba de peste 30.000 de pachete cu ţigarete de provenienţă extracomunitară, cu predilecţie mărcile Viceroy şi Winston.

„Prejudiciul până la acest moment se ridică la valoarea 406.783 de euro”, se precizează în comunicatul BCCO Suceava.

Aseară, la ora închiderii ediţiei, audierile nu erau încă finalizate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 19 percheziţii în judeţ, pentru anihilarea unor reţele de contrabandişti.
 Vizualizări articol: 5922 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
19 percheziţii în judeţ, pentru anihilarea unor reţele de contrabandişti4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vine si vremea voastra trimis de
(21 mar 2013, 13:02:39
interesant,dar pe poleuca iepurila cu toata gasca lui cand ii arestati ca aproape tura de tura o arde .daca prinzi cativa soricei si gata va da.ti mari ca ati starpit contrabanda.sau de ce nu il prindeti pe ursachi paul, care cu fratesu baga cate 300 intr/o noapte
2.   Garfild trimis de
(21 mar 2013, 13:58:49
GARFILD=CARSTEAN IULIAN fratele lui carstean constantin zis ,,BIGHI,, unul dintre retinuti.e logic sa manance la troaca!!!!
3.   Praf in ochi trimis de
(21 mar 2013, 21:11:49
de ce nu amintiti nimic de Gheorghita ,Culicu,Roscan,Ciobotari,baeti de la saorma,
Parasca,Baru, in general de tura care o fost sambata de noapte care nu o vazut faitoanele la 5 dimineata care o trecut pe langa gipu lor.
4.   Praf in ochi trimis de
(24 mar 2013, 20:13:52
Bai Garfild ( CUTIHAN CARSTEAN DE LA POLITIA DE FRONTIERA) vezi-ti tu de borsul tau cu tot neamul tau, LERT,MIHAI GJ,VALENTIN DIN STRAJA,PUSCARIASUL DE BABARAINA SI CU BORBOROSII CU SAORMERIA.ca nu e toata lumea asa de proasta cum credeti voi.VA VENI SI RANDUL VOSTRU.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei