Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 65 (5272)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Umanitar

Spectacol cu strângere de fonduri pentru un copil în vârstă de 14 ani, imobilizat într-un scaun cu rotile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Asociaţia Fălticeni Cultural organizează luni, 25 martie, de la ora 17:00 şi de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, spectacolul umanitar „Al cincilea anotimp”, susţinut de trupa fălticeneană „Birlic”.

Toate fondurile rezultate din vânzarea biletelor (10 lei adulţi, 5 lei elevi şi studenţi) vor ajunge la Cosmin Dragu, un copil în vârstă de 14 ani, care suferă de distrofie musculară progresivă Duchenne.

În spectacol îşi vor da concursul tinerii Magdalena Agrigoroaie, Sebastian Aldea, Ionuţ Alexandru, Cezara Darie, Codruţa Ciobanu, Lavinia Ciot, Gabriela Cocian, Ana Maria Fasolă, Răzvan Fuioaga, Valentin Hriţcu, Vlad Nechifor, Andrei Păduraru, Ionuţ Pintilie, Anastasia Simion, Vasilica Bosânceanu, Iulian Vizitiu. Coordonator: Cristina Bacal. Adolescentul va fi prezent în sala de spectacol, împreună cu tatăl său, la evenimentul caritabil care îi este dedicat.

 

Al doilea eveniment caritabil pentru Cosmin

PreotulVasile Liviu Mihăilă, preşedintele Asociaţiei Fălticeni Cultural, ne-a spus că este a doua acţiune organizată de asociaţie pentru Cosmin Dragu, din localitatea Cristeşti, judeţul Botoşani, care suferă de o boală degenerativă care îi distruge organismul. „Primul eveniment caritabil pe care l-am organizat pentru Cosmin a avut loc la Fălticeni, unde a fost prezent şi el, într-un scaun cu rotile, pentru că boala de care suferă nu îi permite să meargă şi are nevoie de bani pentru a putea fi operat în străinătate”, ne-a spus părintele Liviu Mihăilă.

Părinţii lui Cosmin, Nicoleta şi Cristinel Dragu, ar face orice pentru a-şi salva copilul, motiv pentru care au bătut ţara în lung şi-n lat, au mers prin şcoli, pe la primării, pe la asociaţii de întrajutorare, pentru a face cunoscut cazul copilului lor, care are nevoie de 30.000 de euro, pentru o operaţie în China.

 

Doborât de boală

Cazul lui Cosmin a apărut în mai multe publicaţii din Botoşani. Când avea doar 2 ani, după cum relatează colegii de presă din Botoşani, „Cosmin se plângea că îl dor picioarele, iar părinţii l-au dus la un medic. Acesta le-a spus că băiatul este firav şi are nevoie de o alimentaţie sănătoasă. I-a prescris vitamine şi atât. Boala a evoluat lent şi implacabil. În vara lui 2008, Cosmin s-a prăbuşit la coborârea din pat. Atunci părinţii copilului, Nicoleta şi Cristinel Dragu, au înţeles că băiatul lor este grav bolnav”. Disperaţi, părinţii au povestit că s-au împrumutat din bancă şi au plecat cu copilul la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi. „Medicii i-au făcut analiza sângelui şi au stabilit că are distrofie musculară progresivă şi va muri curând”, a povestit Nicoleta, mama lui Cosmin. Familia Dragu a primit şi alte lovituri năucitoare. La doar câteva zile după ce au aflat diagnosticul, au fost evacuaţi din apartamentul din Botoşani, unde locuiau. Spre norocul lor, o familie din comuna Cristeşti a aflat povestea lor şi le-a oferi o casă bătrânească, a povestit tatăl lui Cosmin.

 

La mila oamenilor

Soţii Dragu caută disperaţi soluţii pentru a-şi salva fiul. Au aflat că un transplant de celule stem l-ar putea salva pe Cosmin. Din nefericire, operaţia costă 30.000 de euro şi se poate face doar în China. Săraci lipiţi pământului şi înglodaţi în datorii, părinţii băieţelului nici nu îndrăznesc să viseze la o asemenea avere.

„M-a întrebat într-o zi dacă el se va însura vreodată. Am fugit din casă să nu mă vadă plângând. Poate nu va fi un copil sănătos, dar măcar va trăi mai mult. Nu îl putem lăsa aşa”, a declarat Nicoleta, mama lui Cosmin. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectacol cu strângere de fonduri pentru un copil în vârstă de 14 ani, imobilizat într-un scaun cu rotile.
 Vizualizări articol: 1641 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Spectacol cu strângere de fonduri pentru un copil în vârstă de 14 ani, imobilizat într-un scaun cu rotile5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei