Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 64 (5271)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pentru anul şcolar 2013-2014

Prima etapă de înscriere pentru clasa pregătitoare va debuta peste două săptămâni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Sâmbătă, 16 martie, Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a lansat spre dezbatere Proiectul Metodologiei pentru înscrierea copiilor în învățământul primar în anul școlar 2013-2014.

Potrivit documentului, înscrierile pentru următorul an şcolar pentru clasa pregătitoare vor debuta în data de 2 aprilie şi se vor desfăşura în două etape, faţă de patru, câte au fost anul trecut. Prima etapă va avea loc în perioada 2-22 aprilie, iar cea de-a doua etapă se va desfăşura în intervalul 8-17 mai. Dacă după prima etapă copiii nu sunt cuprinşi în nici o unitate de învăţământ, părinţii vor completa o nouă cerere de înscriere, repartizarea urmând să se facă pe locurile rămase disponibile după prima etapă. Unităţile de învăţământ sunt obligate să afişeze situaţia copiilor înscrişi şi a locurilor rămase disponibile, după fiecare etapă de înscriere.

 

Cu peste 1.500 de elevi mai mulţi în clasa pregătitoare faţă de 2012

Potrivit unor estimări realizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, 6.390 de preşcolari din judeţ se pregătesc să dobândească statutul de elev, cu peste 1.500 mai mulţi decât numărul celor înscrişi în anul şcolar curent. Pentru anul şcolar 2012- 2013, pentru clasa pregătitoare s-au înscris 4.754 de copii, fiind constituite 302 clase.

Potrivit propunerilor aflate în dezbatere publică până la 24 martie, în clasa pregătitoare se vor putea înscrie, pentru anul şcolar 2013-2014, copiii care împlinesc 6 ani până la 31 august 2013, inclusiv, dar şi, la solicitarea părinţilor, cei care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2013, dacă evaluarea psihosomatică le permite acest lucru.

Copiii care împlinesc vârsta de 7 ani până la 31 august 2013, inclusiv, pot fi înscrişi, la cerere, în clasa I, chiar dacă nu au parcurs, anterior, clasa pregătitoare. De asemenea, la solicitarea părinţilor, în clasa I vor putea fi înscrişi copiii care împlinesc 7 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2013, inclusiv, dacă evaluarea psihosomatică atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei I.

 

Telverde gratuit pentru părinţi

Sucevenii care doresc să afle mai multe informaţii despre organizarea clasei pregătitoare în anul şcolar 2013-2014, pot apela numărul 0 800 816 230.

Conform proiectului de metodologie, părintele va putea opta pentru înscrierea la şcoala de circumscripţie (în această situaţie, copilul este automat înscris) sau pentru altă unitate de învăţământ (în limita locurilor libere). Totodată, părintele poate solicita ca locul la şcoala de circumscripţie să fie rezervat pentru eventualitatea în care copilul nu este înscris la unitatea de învăţământ pentru care a făcut opţiunea. La departajare, primele vor fi aplicate criterii generale cum ar fi: copilul are un anumit tip de handicap, este orfan de unul sau de ambii părinţi, provine de la casa de copii, are un frate înmatriculat în unitatea de învăţământ dorită etc.

Proiectul Metodologiei poate fi consultat pe pagina online a MEN, www.edu.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima etapă de înscriere pentru clasa pregătitoare va debuta peste două săptămâni.
 Vizualizări articol: 1952 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Prima etapă de înscriere pentru clasa pregătitoare va debuta peste două săptămâni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei