Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 63 (5270)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Sorin Ursan

Suceveanul care a uimit o ţară întreagă la „Românii au talent”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Cea mai nouă ediţie a emisiunii-concurs “Românii au talent”, difuzată vineri seara pe ProTv, a adus în atenţia a milioane de români talentul, sau mai bine zis talentele „ascunse” ale unui consilier juridic din Suceava. Sorin Ursan s-a prezentat în faţa juriului compus din Andra, Andi Moisescu şi Mihai Petre ca grafician, având în faţă un suport pentru foile pe care a început să deseneze.

Numai că deşi a fost ultimul prezent în concurs, Sorin Ursan Delaclit, aşa cum este cunoscut în Suceava ca artist plastic, a fost una dintre revelaţiile serii. După ce le-a vorbit spectatorilor şi celor din juriu despre pasiunea sa pentru desen, Sorin Ursan i-a cucerit pe toţi cu vocea sa impresionantă.

Atunci când a început să deseneze, Andra a şi spus, puţin nedumerită: „Eu credeam că ne va cânta...”. În acel moment, o voce baritonală, puternică, de făcea sala de spectacol să răsune, i-a uimit pe toţi, unul din prezentatori, Pavel Bartoş, exclamând surprins, din culise, privind spre concurentul concentrat cu ochii pe foaia de desen: „El cântă, nu?”.

Juriului, sala, dar şi cei doi prezentatori au rămas muţi de uimire când i-au auzit vocea puternică, interpretând aria „Nessun Dorma”, de Puccini.

Impresia făcută asupra tuturor celor prezenţi acolo se putea citi pe feţele spectatorilor prezenţi în sală, în reacţia Andrei, care aplauda discret, savurând muzica, dar şi în atitudinea prezentatorilor – Smiley şi Pavel Bartoş, care au scris pe o pancartă „Genial!”.

„Bravooo!”, a exclamat Andra la finele ariei muzicale, ridicându-se în picioare, la fel ca şi mulţimea care îl aclama şi aplauda de zor.

Numai că surprizele nu s-au oprit aici, pentru că Sorin Ursan a întors spre juriu foaia pe care a desenat în timp ce cânta atât de frumos, prezentându-le un portret al compozitorului Giacomo Puccini, creatorul ariei „Nessun Dorma”.

„Ne-aţi păcălit, dar într-un mod atât de plăcut! Astea sunt momentele în care sunt cea mai fericită că sunt aici, la <Românii au talent>,şi mă bucur să descopăr şi să ascult asemenea talente” a spus Andra, vizibil impresionată.

“E posibil să fie cel mai frumos moment din acest sezon de la <Românii au talent>”,a spus Andi Moisescu, completat de Mihai Petre: „Nici nu ştiţi cât de mult avem nevoie de talente ca dumneavoastră în ţara noastră. Felicitări din toată inima!”

„De trei ori da!”, i-a mai spus Mihai Petre, după ce şi ceilalţi membri ai juriului au dat vot favorabil pentru ca Sorin Ursan să meargă mai departe în concurs.

 

Suceveanul urmărit de peste 7 milioane de spectatori

Ediţia de vineri, 15 martie, a concursului „Românii au talent” a reprezentat un nou record absolut, emisiunea obţinând cele mai bune cifre de audienţă de la lansarea sa din urmă cu doi ani. În minutul de maximă audienţă emisiunea a fost urmărită de aproape 7 milioane de români.

Sorin Ursan s-a născut pe 27 noiembrie 1972, în Rădăuţi, fiind cel mai mare dintre patru fraţi. Şi-a petrecut copilăria în satul natal Clit, din comuna Arbore, judeţul Suceava.
A început să deseneze de la vârsta de 3 ani şi cântă de când se ştie, doar că viaţa l-a forţat să aleagă o meserie practică. Sorin Ursan este căsătorit şi are două fetiţe, Teodora (11 ani) şi Elena-Ioana (7 ani). De altfel, problemele de sănătate pe care le are una dintre fetiţe l-au şi determinat să concureze la „Românii au talent”, după cum a mărturisit: „Dacă aş câştiga premiul cel mare, aş încerca să scap de datorii şi cu restul să fac o fundaţie să ajut copiii cu probleme, pentru că am şi eu o fetiţă cu probleme”.

Sorin Ursan a mărturisit că ideea de a desena în timp ce cântă i-a venit atunci când a constatat că nu prea mai are timp de desen, deşi este unul din principalele sale pasiuni.

„M-am gândit că în timp ce cânt mâinile oricum le am libere, le pot folosi să desenez, şi aşa am început să fac diverse chipuri, de bărbaţi, de femei, în funcţie de ce cântam sau de ce îmi venea în minte atunci. Apoi am început să leg acel desen mai mult de ceea ce cântam, aşa am ajuns să fac portretele celor care au compus opera respectivă”, ne-a explicat Sorin Ursan secretul numărului său de magie artistică de la „Românii au talent”, cu care a cucerit o ţară întreagă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanul care a uimit o ţară întreagă la „Românii au talent”.
 Vizualizări articol: 8599 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.68/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 22 voturi
Suceveanul care a uimit o ţară întreagă la „Românii au talent”4.7522

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Corect! trimis de
(18 mar 2013, 14:10:18
Ia spart sa moara mama! au ramas cu gurile cascate! bravo! felicitari!
2.   Bravissimo! trimis de
(18 mar 2013, 15:38:11
Am cautat inregistrarea si m-a surprins sinceritatea si daruirea in interpretarea unei atit de celebre arii! Ar fi pacat sa nu se perfectioneze prin studii aprofundate de specialitate! Pentru cultivarea vocii nu conteaza virsta.
3.   Da! Talent! trimis de
(18 mar 2013, 16:14:13
Unde-o fi fost pân-acuma? Oricum, o să-i fie greu, într-o țară în care manelele constituie ”zgomotul de fond”, e mai greu ca un asemenea talent să fie apreciat.
3.1  RE: Da! Talent! trimis de
(19 mar 2013, 08:39:40
a fost mereu langa noi, la Corala Manastirii Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava, insa stim foarte bine cum este sprijinta cultura la noi in tara.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei