Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 59 (5266)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Restructurări

Reprezentanţii CAS şi DSP Suceava nu contestă decizia ministrului Sănătăţii de a desfiinţa aceste instituţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat ieri că în perioada următoare vor fi desfiinţate Direcţiile de Sănătate Publică judeţene (DSP) şi Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS). Cele 40 de case judeţene de asigurări de sănătate şi DSP-urile vor fi transformate în câte opt instituţii regionale, iar aproape jumătate din personalul administrativ al acestora, adică peste 1.000 de angajaţi, va fi disponibilizat.

Nicolaescu a mai declarat că economiile ce vor fi făcute prin desfiinţarea acestor instituţii vor fi dirijate către programele naţionale de sănătate.

Vestea nu i-a surprins pe şefii din judeţ ai acestor instituţii, aceştia luând la cunoştinţă de intenţiile ministrului de resort încă de acum două luni.

Plecat în Portugalia pentru susţinerea unui proiect, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, dr. Ludovic Abiţei, apreciază afirmaţia ministrului Eugen Nicolaescu privind înlocuirea Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate cu case regionale ca fiind o decizie pentru care avantajele şi dezavantajele se vor vedea în timp.

„Dacă cei din fruntea ministerului au luat deja această hotărâre, noi nu o putem contesta. Nu am primit nici un document oficial, nici o înştiinţare cu privire la acest fapt. Decizia nu e tocmai bună din prisma faptului că vor exista reduceri de personal. Probabil o parte dintre angajaţi vor fi direcţionaţi către Consiliul Judeţean care are în subordine unităţile medicale din judeţ, o parte către structuri regionale ale Ministerului Sănătăţii”, a declarat Abiţei.

Acesta a mai precizat că a fost înştiinţat de intenţia MS încă de acum două luni, în cadrul unei videoconferinţe. În cadrul DSP Suceava sunt angajaţi 132 de persoane.

De partea cealaltă, preşedinta Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, dr. Adela Băişanu, nu a dorit să comenteze pe marginea acestui subiect, specificând că pe adresa instituţiei nu a sosit nici un document oficial care să cuprindă înştiinţări din partea MS.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reprezentanţii CAS şi DSP Suceava nu contestă decizia ministrului Sănătăţii de a desfiinţa aceste instituţii.
 Vizualizări articol: 2702 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.70/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 10 voturi
Reprezentanţii CAS şi DSP Suceava nu contestă decizia ministrului Sănătăţii de a desfiinţa aceste instituţii3.7510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Economie si iar economie....... trimis de
(13 mar 2013, 11:36:46
Principiul actualului guvern e: marim pensii, marim salarii, dam afara bugetari.... E o decizie buna, dar inca odata ne vom convinge ca cel mai bun exemplu ca omul a evoluat din maimuta e ministrul sanatatii. Banii nu vor fi investiti cu cap, nu se va micsora termenul de plata la furnizorii de medicamente( desi UE ii calareste), nu vor fi investiti in spitale sau in alta parte, ci vor fi aruncati pe geam. Pe abitei nu-l intereseaza ca oricum era schimbat, iar doamna baisanu nu are nici un drept sa il critice pe seful sotului. In fostii ministri, care detin aceasi functie si in actualul guvern nu am incredere deoarece si in trecut nu au facut nimic...( celor noi sa le dam o sansa). PDL-ul a distrus tara si a dus-o pe marginea prapastiei,ok, dar actuala conducere nu ar trebui sa ne impinga in groapa. Vom vedea ce surprize ne mai rezerva actualul guvern.....
2.   Sistemul sanitar e in moarte clinica trimis de
(13 mar 2013, 12:08:53
Sistemul sanitar precum si sistemul de pensii sunt in moarte clinica si nu numai la noi.Evorba de sume extrem de mari,numai in sanatate sunt vreo 4 miliarde euro.Ce se intampla cu acesti bani dumnezeu cu mila.De 22 de ani acest sistem e lasat sa functioneze haotic tocmai pentru a se sifona banul public.Tot timpul am spus ca cele 40 de case judetene de sanatate trebuie desfiintate.Infiintarea lor a fost o mare greseala si ele nu au facut decat sa mai creeze un sistem paralel cheltuitor de fonduri.In fiecare spital un etaj e ocupat de personalul TESA ,aceste case nu-si au rostul.Cladirile lor ar putea fi vandute sau transformate in gradinite,camine etc.

2.1  RE: Sistemul sanitar e in moarte clinica trimis de
(13 mar 2013, 14:59:50
Bre raducu slavucu , bre !!! Chiar nu stiu cum de nu ti-e rusine sa postezi comentarii . Ma dor ochii cand vad cat de agramat poti fi . Sau "FII" asa cum ai scris ieri . Se pare ca la scoala bolsevica pe care ai facut-o ai fost invatat sa nu-l respecti nici macar pe Dumnezeu . Oricum voi comunistii si socialistii ati fost invatati ca voi sunteti mai presus decat ceilalti oameni . Se pare ca n-ai nimic in tartacuta aia de pe umeri care nu-ti ajuta decat sa-ti ploua in gat ...
P.S. ti-am lasat o dedicatie in ziarul de ieri .
3.   COMPLETARE trimis de
(13 mar 2013, 14:01:31
ALTE DOUA INSTITUTII INUTILE IN IUDETZU' SUCEAVA SUNT SI GARDA DE MEDIU SI APM.
PANA IN PREZENT,AM ASISTAT LA DOAR LA NISTE JOCURI IEFTINE,DE TEATRU,PRIN CARE ACESTE INSTITUTII ISI PREZENTAU BRUMA DE ACTIVITATE IN PRESA.
DIN CE-AM VAZUT IERI LA TV,SMIORCAIELILE SEFEI DE LA GARDA,PRECUM CA ANUL ACESTA NU AU MAI PLANTAT PUIETI,NOI TINDEM SA CREDEM CA ESTE DE AJUNS SA PLIMBE ROZOPOLELU' LA SCOALA SI INAPOI,PTR CA LA COLACU -FD.MOLD.MAI ESTE DESTUL LOC PTR NISTE STATUI SI PTR CEI DE LA MEDIU.
E BINE TOTUSI CA,CEI DIN VECHILE STRUCTURI COMUNISTE ISI MAI DAU IN PETIC SI PE LA SCOLI,PTR CA ALTCINEVA,CINE SA-I MAI BAGE IN SEAMA.
STIMATA SEFA,LA COPII,LE-ATI EXPLICAT SI DESPRE PERICULOASELE DESEURI MINIERE,SPITALICESTI,FITOSANIT
4.   La oameni chiar nu se mai gindeste nimeni? trimis de
(13 mar 2013, 14:14:09
Desfiintam, desfiintam, dar oamenii ce vor face, saracii!? Ce a fost cu spitalele, asa vor pati si Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate. Prin desfiintare, oamenii sunt primii care vor suferi cu adevarat....

La un an de la decizia Ministerului Sănătăţii de a închide zeci de spitale din ţară, multe dintre aceste spitale bine doatate, s-au transformat în centre pentru generatia a IV-a si..... magazii!

Prin noua centralizare, noi vom fi nevoiti să facem naveta în municipiul reşedinţă de judeţ, Iasi, pentru diverse probleme, chiar si o consultaţi la un medic, etc.
5.   Parerea conteaza ??? trimis de
(13 mar 2013, 15:23:56
Intr-o tara in care colapsul si haosul se apropie cu pasi marunti si repezi , intr-o tara care dupa 45 de ani de comunism a fost condusa inca aproape 20 de ani alti comunisti (dar sub alt nume) , intr-o tara in care un fost presedinte a spus ca nu vor mai fi generatii de sacrificiu (si se pare ca numai cei din partidul lui n-au fost sacrificati , ci doar cate 1-2 de ochii lumii) , intr-o tara care dupa aproape 24 de ani nu se cunoaste realitatea "revolutiei" si cine au fost acei teroristi , vi se pare ceva anormal ca sa se desfiinteze inca doua institutii si sa ramana atatia oameni pe drumuri ??? tovarase ion iliescu , va rog pe aceasta cale sa-mi spuneti ce s-a intamplat cu fondurile pe care le avea Romania cand ati ajuns dvs la putere , de ce nu ati fost de acord cu preluarea unor fabrici de catre firme din strainatate dupa 1990 cand era cerere pe piata mondiala (sub pretextul ca noi nu ne vindem tara), de ce ati chemat minerii la Bucuresti in iunie 1990 si acum nu recunoasteti , de ce cand ati fost in vizita in SUA ati fost huiduit si s-a aruncat cu rosii in dvs ,de ce Europa e plina de romanii care si-au lasat casele , familiile ca sa plece la munca , de ce rata criminalitatii creste ingrijorator de mult atat in Romania cat si Europa-din cauza romanilor , de ce am ajuns de rasul lumii in toata lumea , etc... Hai sa vedem cam cati romani au plecat/fugit din Romania dupa 1990 si cati au plecat de 4-5 ani incoace . De ce , de ce , de ce ...etc. ??? Pestele de la cap se impute , si de la coada se ...jertfeste . Degeaba ai specialisti buni , daca ai un ratat de sef . Coordonator ...
6.   Catre YOYO1 trimis de
(13 mar 2013, 15:47:27
Imi place ca in aceasta evocare istorico -politica ai omis cu buna stiinta o perioada foarte apropiata :epoca basescu 2004-2012 si guvernarea PDL 2008-2012.Suferi de amnezie?
7.   Catre YOYO1 trimis de
(13 mar 2013, 17:04:59
Vad ca ma alinti cu tot felul de epitete.Tin sa te anunt ca nu am fost comunist(adica membru cum se spunea atunci)si nu sunt nici socialist.Cat despre epitetul de slavucu
pot spune la fel despre tine ca se vede din satelit ca esti postac basist pdl-ist.
8.   Bre raducu c r e t i n u c u , bre !!! trimis de
(13 mar 2013, 17:28:10
Hai bre , daca tot te tii asa batos (ma refer la faptul ca gandesti asa cum scrii) , raspunde-mi tu la intrebarile de mai sus . Sau tatuca iliescu nu ti-a predat si dedesubturile la sedintele de partid bolsevice ? In comparatie cu tine , mie nu mi s-au inrosit buzele de atat pupat in dos ,nici muschii de la maini nu s-au dezvoltat mai mult de atat ridicat in s(c)lavi pe unii sau altii si nici creierul nu mi s-a atrofiat de la sedintele de partid . Diferenta intre noi e ca prefer orice alt partid decat bolsevicii agramati ca tine in fruntea caruia se afla un "dottore" si un presedinte onorific mincinos si prefacut . Daca s-ar infiinta "Partidul Pasarilor Calatoare" sau "Partidul Pasarilor Oatoare" sau "Partidul Mobile de Stejar" , as vota cu oricare altul numai cu usl-ul nu . Dar prea te-au spalat la minte ca sa-i mai intelegi si pe altii .
P.S. Ai vazut ca si po(i)eta nepereche a disparut ? Cine-ti mai sufla aer de "telectual" in popou ? Sau de cand a disparut ea insisti sa ne arati cat esti de agramat ?
P.P.S Daca te rog sa faci un efort de inteligenta (cu toate ca nu cred ca esti in stare) si sa citesti mai multe , poate vei realiza cine a fost primul la "carma tarii" dupa 1990 si care a dat startul la decaderea Romaniei .
9.   Catre YOYO1 trimis de
(13 mar 2013, 17:40:57
.M-ai inebunit cu Iliescu care saracu nu mai are nici o treaba cu politica.Mai urmeaza sa-mi vorbesti de Ceausescu,Stalin,Lenin si Karl Marx.Dar totusi de Basescu nu spui nimic niciodata?
9.1  RE: Catre YOYO1 trimis de
(13 mar 2013, 19:44:36
Radule..... si tu ne inebunesti cu Basescu. Spui ca Iliescu nu mai are nici o treaba, pai nu demult ponta spunea ca avem nevoie in partid de sfaturile si viziunile lui ilici. YoYo iti explica ca suntem in rahatul in care suntem si datorita primului presedinte post decembrist. Decaderea Romaniei a inceput de pe 25 decembrie 1989, de atunci a inceput jaful tarii......Marile bufuri ale privatizarii de atunci au inceput. A furat Udrea, a furat videanu, a furat x-ulescu din PDL, foarte bine, sa fie judecat si inchis, dar respectand cronologia, mai intai ar trebui sa pice voiculescu, mitrea,oprisan & co.
10.   Catre Suceveanul trimis de
(13 mar 2013, 20:29:04
E foarte corect ce ai spus.Dar am un amendament .Sincer nu cred ca Iliescu mai are acum,in momentul de fata vreo putere in PSD.Sigur ca el a deschis balul politicienilor care timp de 22 de ani au dansat polka cu banul public.Sa le luam pe rand putin.Tom Gallagher il considera pe Ion Iliescu ca fiind direct responsabil de formarea unei clase politice corupte : Tom Gallagher, profesor la Universitatea Bradford din Marea Britanie, despre Ion Iliescu": "[...] mai-marii zilei au primit instantaneu unda verde pentru acumularea unor averi la care niciun politician occidental nu ar indrazni sa viseze. In perioada mandatelor lui Iliescu, activele uzinelor si bancilor de stat au cazut, pe rand, prada procesului edificarii unei clase politice inimaginabil de instarite. Sub privirea paternala a lui Ion Iliescu au avut loc marile devalizari. .
11.   Catre Suceveanul trimis de
(13 mar 2013, 20:42:27
Urmeaza guvernarea catastrofala CDR.Mandatul începe cu o depreciere record a leului:Pe tot parcursul anului 1997, preţurile se majorează cu aproximativ150%.Convenţia n-a reuşit decât doborârea recordului de privatizări eşuate: aproximativ 1.000 dintre contractele de vânzare încheiate de Fondul Proprietăţii de Stat, în perioada 1997 - 2000, au fost reziliate ulterior.Tot CDR-ul şi-a promis o restructurare nemiloasă a societăţilor de stat falimentare, dar a cedat presiunilor venite din partea sindicaliştilor sau ale managerilor care gestionau adevărate mecanisme de căpuşare a acestor societăţi. Aşa au fost lăsate să moară firme de stat precum Semănătoarea, Tractorul Braşov, SIDEX, Avioane Craiova şi multe altele.Romtelecom, singura mare vânzare din perioada CDR a fost vanduta mult sub valoarea de piata.În timpul mandatului CDR se prăbuşesc în lanţ mai multe bănci, după ce guvernările anterioare ale FSN - PDSR le-au stors de bani. Cel mai răsunător este falimentul Bancorex, banca prin care se derulaseră tranzacţiile firmelor de comerţ exterior, în timpul lui Ceauşescu, şi prin care s-au scurs banii din afacerile ilegale cu petrol, în timpul embargoului impus fostei Iugoslavii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei