Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 58 (5265)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Inundare

Râul Dorna, ieşit din matcă din cauza aglomerării unor sloiuri de gheaţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Râul Dorna a inundat ieri dimineaţă un hectar de păşune pe raza satului Podu Coşnei, în comuna Coşna, la limita cu Poiana Stampei. Problemele au apărut din cauza formării unor aglomerări de sloiuri de gheaţă, pe fondul încălzirii vremii şi căderilor de precipitaţii. Apa revărsată a fost aproape da a inunda şi o pensiune din zonă, ajungând până la aproximativ zece metri de aceasta.

Problemele au apărut după ce gheaţa de pe o serie de afluenţi ai râului Dorna s-a desprins şi a ajuns pe cursul principal, unde s-au format aglomerări de sloiuri. Ca urmare a acestor aglomerări de gheaţă a fost inundat aproximativ un hectar de păşune, pe malul stâng al râului Dorna. Imediat în zonă s-au deplasat echipaje de pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, specialişti de la Sistemul de Gospodărire al Apelor (SGA) Suceava şi lucrători ai Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Coşna.

“Problemele au apărut pe fondul temperaturilor mai ridicate din ultimele zile şi al cantităţilor relativ mari de precipitaţii, 15 litri pe metru pătrat în 24 de ore, căzute înainte de producerea inundării”, a explicat plutonierul major Dan Moroşanu, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Iniţial s-a luat în calcul varianta detonării sloiurilor, însă deoarece nu era vorba de un pod compact de gheaţă, s-a renunţat la această idee. Ieri după-amiază, două utilaje lucrau pe râul Dorna, pentru îndepărtarea aglomerărilor de gheaţă, în punctele critice. În cazul care va fi nevoie, se va încerca protejarea zonelor cu case prin crearea de diguri cu saci de nisip.

Prima intervenţie în zona cu probleme a fost efectuată ieri dimineaţă, din jurul orei 7.00, de un pompier de la Detaşamentul Vatra Dornei, aflat în timpul liber. Plutonierul Florin Mînz, localnic din Coşna, a intervenit cu un buldo-excavator al primăriei locale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Râul Dorna, ieşit din matcă din cauza aglomerării unor sloiuri de gheaţă.
 Vizualizări articol: 1756 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Râul Dorna, ieşit din matcă din cauza aglomerării unor sloiuri de gheaţă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PLANGEM DISPERAREA DAR NU EVITAM!! trimis de
(13 mar 2013, 00:36:11
PE RAUL BISTRITA (IACOBENI - SABASA) ESTE PROIECT IN DERULARE, DAR ONOR GUVERNANTII AU SISTAT ORICE FINANTARE. TREBUIE SA MAI MOARA OAMENI NEVINOVATI DIN CAUZA INUNDATIILOR, OFICIALITATILE VOR TRIMITE 0 COROANA, SI VOR DA VINA PE ALTCINEVA. PROBABIL NE S-AU INTELES LA COMISIOANE. CA SA TRAIM FARA RISC CRED CA TREBUIE SA ASTEPTAM ALTE ALEGERI. O DATA LA 4 ANI SPERAM PENTRU SIGURANTA NOASTRA. DOAMNE AJUTA!!! caci cei pe care-i alegem ne dezamagesc permanent.
DE CE NU AVEM POSIBILITATEA LA VOT SA FIE LUATA IN CONSIDERARE OPTIUNEA "ALTII" CACI 80% AR VOTA ALTII.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei