Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 58 (5265)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Campania „Bun venit pe lume”

Maternitatea Spitalului Judeţean va fi dotată cu echipament modern printr-un proiect al Organizaţiei „Salvaţi copiii”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Organizaţia „Salvaţi copiii” va dota 15 maternităţi şi secţii de nou-născuţi din ţară cu echipamente medicale în valoare de 1.090.000 de lei şi va dezvolta programe de suport socio-medical pentru 2.024 de femei însărcinate, tinere mămici şi copiii acestora.

Până la finele lunii martie, şi Maternitatea din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) va beneficia de un echipament modern pentru copiii născuţi prematur.

Suma necesară pentru aceste echipamente performante a fost colectată în urma derulării campaniei de strângere de fonduri “Bun venit pe lume”, în perioada octombrie - decembrie 2012, campania ce a avut ca scop strângerea de fonduri pentru achiziţionarea de aparatură în vederea reducerii mortalităţii infantile în România.

Potrivit Cameliei Iordache, preşedinte al Organizaţiei „Salvaţi copiii”, filiala Suceava, „până la finele lunii martie vor sosi la Spitalul Judeţean Suceava echipamentele pentru maternitate. Când incubatorul va fi adus, va fi prezentă şi Amalia Năstase, ambasador al campaniei <Fiecare copil contează>”,.

Potrivit reprezentanţilor „Salvaţi copiii”, „Maternitatea Cantacuzino din Bucureşti şi secţiile de nou-născuţi ale spitalelor judeţene din Adjud şi Piatra Neamţ au primit anul trecut incubatoarele şi alte echipamente medicale din partea Organizaţiei <Salvaţi copiii>. În perioada imediat următoare, vor fi livrate echipamente şi către Maternităţile din Piteşti, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Petroşani, Iaşi, Târgu-Mureş, Suceava, Timişoara, Vaslui şi Bucureşti”.

Conform estimărilor „Salvaţi copiii”, cu ajutorul echipamentelor donate de organizaţie, aproximativ 327 de nou-născuţi vor fi salvaţi şi 380 de naşteri vor avea loc în condiţii normale anual.

 

Peste 13.000 de lei strânşi în campania coordonată de „Salvaţi Copiii”, pentru dotarea maternităţii SJU

În cadrul campaniei „Bun venit pe lume”, coordonată de Salvaţi Copiii, totalul banilor strânşi din donaţii la Suceava a fost de 13.007 de lei. În Suceava, campania s-a desfăşurat în perioada 30 noiembrie - 2 decembrie într-unul din centrele comerciale din municipiu, iar cei ce au dorit să se alăture acestei iniţiative au achiziţionat câte un body pentru suma de 50 de lei.

„260 de body-uri au fost achiziţionate pe durata campaniei. Banii nu acoperă costul aparaturii care va fi adusă în această luna la Maternitatea din Suceava, organizaţia <Salvaţi copiii> completând restul de bani până la suma necesară”, a mai declarat Camelia Iordache.

Cât priveşte rata mortalităţii infantile, ţara noastră se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, cauza principală fiind naşterile premature. O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii, dotarea maternităţilor şi a secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante.

 

255 de copii s-au născut prematur, în 2012, la Suceava

Maternitatea Spitalului Judeţean Suceava este de nivel III şi deserveşte, din punct de vedere al serviciilor medicale pentru copiii prematuri, atât judeţul Suceava, cât şi judeţul Botoşani. În decursul anului 2012, la Maternitatea SJU, din cei peste 3.000 de nou-născuţi, 255 s-au născut prematur. 11 bebeluşi născuţi la mai puţin de 37 de săptămâni de la concepţie nu au supravieţuit. Rata mortalităţii prematurilor în rândul nou-născuţilor a fost de peste 8%. În 2012, aproape 50 de bebeluşi prematuri au fost transferaţi de la alte maternităţi.

În cadrul Maternităţii din Suceava există 13 incubatoare pentru copiii prematuri, numărul acestora fiind insuficient.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maternitatea Spitalului Judeţean va fi dotată cu echipament modern printr-un proiect al Organizaţiei „Salvaţi copiii”.
 Vizualizări articol: 1898 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Maternitatea Spitalului Judeţean va fi dotată cu echipament modern printr-un proiect al Organizaţiei „Salvaţi copiii”5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Degeaba! trimis de
(12 mar 2013, 23:31:47
poate sa aduca si utimele noutati in domeniu ,pana ce nu pleaca de acolo CRIMINALII care au nenorocit sute de copii si mame nu se poate numi maternitate.
2.   Trimis trimis de
(13 mar 2013, 01:10:30
Ar trebui dotate si schimbate creierele celor ce lucreaza acolo.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei