Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 58 (5265)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Explicaţii la Parchet

Comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ, fostul şef al IPJ Suceava, audiat de procurorii DNA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ, fostul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava, a fost audiat ieri de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava. Todiruţ s-a prezentat la audieri împreună cu avocatul său, Cătălin Dancu, şi a răspuns la întrebările anchetatorilor referitoare la achiziţia unui sediu în care funcţionează acum Poliţia Municipiului Suceava. Comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ a fost ultimul pe lista celor care au venit la audieri la sediul DNA Suceava, dosarul urmând să intre în linie dreaptă către întocmirea rechizitoriului. La audierile de ieri, care au durat şase ore, fostul şef al Poliţiei Judeţene şi-a formulat propriile puncte de vedere cu privire la achiziţia sediului din strada Universităţii, puncte de vedere care nu coincid cu cele ale anchetatorilor.

Fostul şef al IPJ Suceava din perioada 2005-2012 este urmărit penal pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Clădirea pentru care a început această anchetă este fostul sediu administrativ al fabricii de tricotaje Zimbru. Imobilul a fost achiziţionat de IPJ Suceava în 2006 de la firma SC Servicii Comunale SA Suceava, aparţinând omului de afaceri Costel Bujoreanu, cu suma de 11,6 milioane de lei, în condiţiile în care acesta fusese evaluat în acelaşi an la patru milioane de lei. Dosarul în acest caz a fost deschis în 2009, iar apoi s-a efectuat o expertiză financiar-contabilă, prin care s-a stabilit valoarea prejudiciului adus bugetului de stat. În acelaşi dosar, în afara comisarului-şef Ioan Nicuşor Todiruţ mai sunt urmăriţi penal şeful serviciului de logistică al Poliţiei Judeţene, comisarul-şef Alexa Teodorovici, nimeni altul decât naşul fostului şef al IPJ Suceava, dar şi proprietarul firmei care a vândut clădirea, Costel Bujoreanu.

Todiruţ se află în acest moment la conducerea IPJ Călăraşi, unde a fost mutat în mai 2012. În afara dosarului de la DNA, fostul şef al IPJ Suceava mai este cercetat disciplinar şi de către superiorii săi, şi asta după ce un control efectuat la începutul acestui an s-a stabilit că Ioan Nicuşor Todiruţ se face vinovat de management defectuos la conducerea poliţiei sucevene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ, fostul şef al IPJ Suceava, audiat de procurorii DNA.
 Vizualizări articol: 3704 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ, fostul şef al IPJ Suceava, audiat de procurorii DNA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Suveica vesela trimis de
(12 mar 2013, 12:47:45
E vorba de sifonarea banului public care se face prin metoda suveica.Aceasta modalitate de lucru se practica de 22 de ani(ca de aia nu avem bani la buget pentru nimic.Din caldarea banilor publici se scoate suma de 116 miliarde lei.Se cumpara o cladire a SC Zimbrul care initial fusese evaluata la 40 miliarde.Se vireaza banii in contul firmei lui Bujoreanu.Acesta isi opreste 40 miliarde(cat face cladirea)apoi isi mai opreste un comision de baiat simpatic(sa zicem 10 miliarde)apoi restul sumei o da inapoi la cumparator.Deci se returneaza inapoi suma de 69 miliarde lei(1.725.000 euro)Cui se returneaza????

1.1  RE: Suveica vesela trimis de
(12 mar 2013, 14:11:59
Intreaba-l pe Marzoi al vostru de unde a avut bani sa cumpere toata coasta de la casa de oaspeti si ai sa vezi cui se returneaza...
1.2  RE: Suveica vesela trimis de
(12 mar 2013, 14:14:42
Nu zic ca tranzactia asta cu sediul politiei a mers la Marzoi, zic doar ca in general nu sunteti voi straini de suveici si alte smenuri.
2.   Catre H2SO4 trimis de
(12 mar 2013, 14:28:41
In primul rand nu am nici o simpatie pentru Marza.Te referi la faptul ca sunt simpatizant USL si el este in USL.Dar asta nu inseamna ca-l iau in brate.In al doilea rand orice cetatean care incalca legea trebuie pedepsit.Nu exista exceptii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei