Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 56 (5263)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri de precauţie

Laptele de vacă din judeţ, dus la analize la Iaşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Laptele crud din toate colţurile judeţului este trimis la analize la un laborator specializat din Iaşi. Măsura a fost luată de conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, care a decis să recolteze probe pentru a verifica dacă în lapte nu se regăseşte aflatoxină peste limitele admise. „Recoltăm probe de lapte de la toate fermele de vaci, din unităţile de procesare a laptelui, din centrele de colectare şi din automatele de lapte. Toate aceste probe vor fi trimise la Iaşi pentru a fi analizate, iar în cazul în care se vor constata depăşiri ale nivelului de aflatoxină vom lua măsurile care se impun”, a declarat Octavian Ilisoi, directorul DSVSA Suceava.

Aceste controale vin după ce în probele de lapte prelevate în 4 martie de la o firmă care importase produsul din Ungaria s-au constatat depăşiri ale nivelului admis de aflatoxină. O zi mai târziu, în urma rezultatelor analizelor, a fost declanşată alerta prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje, iar întreaga cantitate de lapte din care s-au prelevat probele, de 13.855 de litri, a fost blocată, fiind totodată stopate livrările de lapte crud către toate unităţile de procesare lapte şi vânzarea directă prin intermediul automatelor de lapte. Aflatoxinele sunt toxine produse de sporii ciupercilor din genul Aspergillus flavus şi Aspergillus parasiticus, care se dezvoltă în seminţe de oleoginoase, produse secundare de la fabricarea uleiului (şrot, tărâţe) sau cereale.

Laptele care conţine aflatoxină are efect cancerigen, motiv pentru care produsele respective au fost retrase de pe piaţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Laptele de vacă din judeţ, dus la analize la Iaşi.
 Vizualizări articol: 2460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 5 voturi
Laptele de vacă din judeţ, dus la analize la Iaşi4.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PRECIZARE trimis de
( 9 mar 2013, 12:59:33
CSMR,ARE PREGATIT UN SET DE INTREBARI PTR OJCP![REMEMBER INCA DIN 2004].
RUGAM SA REVENITI,CU CEVA LAUDE OJPC.URMEAZA,,LAUDATIO''PTR ACESTIA!
MULTUMIM ANTICIPAT!
2.   Ar trebui de facut analiza chiar la colectare! trimis de
( 9 mar 2013, 15:43:51
Foarate bine ca laptele este dus la analize. Am vazut in repetate rinduri la colecatrea laptelui cit de,,neatenti" sunt taranii la caliate!
3.   Pt INGUSTU trimis de
( 9 mar 2013, 23:46:33
Bai INGUSTULE ,ca sa faci un comentariu prima invata sa scrii CORECT.
4.   DSVSA în atenție ? trimis de
(10 mar 2013, 16:22:23
Da,este adevărat că suntem cu toții îngrijorați de această aflatoxină care nu este altceva decât o bacterie transmisă populației prin diferite produse alimentare datorită neglijenței producătorilor și procesatorilor;însă cu o sugestie deloc neglijabilă vă precizez că aceste controale de produse trebuiesc făcute și-n piețe.O să aveți mari surprize când o să descoperiți aflatoxina de oaie în brânza mucegăită de anul trecut,amestecată cu bânza de vacă și cartofi fierți totul la ”burduf”.Vai de cei cu imunitatea în ”pioneze”și cu asistența medicală din România.Mergeți din pură curiozitate și vizitați modul de mulgere a oilor sau modul de ”procesare al brânzei,și dacă o să vă placă atunci numai de bine .Pe curând. Poftă mare !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei