Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 55 (5262)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

23 de ani

Comunitatea academică suceveană, la ceas aniversar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

La 7 martie 1990, prin Hotărârea Guvernului României nr. 225, Institutul de Subingineri de la Suceava a devenit Universitatea „Ştefan cel Mare” (USV).

Cu acest prilej, în cursul zilei de ieri, colectivul de profesori şi elevi din cadrul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei a avut iniţiativa de a invita membrii comunităţii academice să transmită o urare şi să exprime un gând bun pentru instituţuia academică de învăţământ superior.

Astfel, în intervalul orar 9.00-16.00, toţi cei care au tranzitat holul Corpului istoric A au avut prilejul de a consemna pe un banner lung de câţiva zeci de metri, aşezat pe podeaua încăperii, un gând sau o impresie despre Universitatea „Ştefan cel Mare”.

Potrivit Otiliei Clipa, decanul Facultăţii de Ştiinţe ale Comunicării, „această iniţiativă vine în întâmpinarea nevoii membrilor comunităţii academice de implicare prin expresii creative. Cât priveşte feed-back-ul studenţilor, aceştia au participat cu mult entuziasm în această activitate. Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării îi aşteaptă pe toţi cei ce doresc să vină să împărtăşească gândul bun şi emoţia pozitivă faţă de Alma Mater Sucevensis”.

Studenţi USV, masteranzi, cadre didactice ale instituţiei au notat impresii, mesaje încurajatoare şi de apreciere pentru USV, astfel că, la scurt timp de la debutul acţiunii, bannerul uriaş a fost animat de zeci de desene, sigle şi simboluri ale USV.

 

50 de ani de învăţământ superior la Suceava

Potrivit prof. dr. ing. Ştefan Purici, prodecan al USV, responsabil de imaginea universităţii, relaţii internaţionale şi dezvoltare europeană, „cu 23 de ani în urmă, Guvernul României a aprobat înfiinţarea, în Suceava, a unei instituţii de învăţământ superior. Era o consacrare a unui parcurs de câteva decenii de învăţământ superior în partea de sud a Bucovinei materializat, la început, într-un institut pedagogic, apoi într-un institut de ingineri, apoi într-o facultate de subingineri ataşată Universităţii Tehnice din Iaşi”. Conform acestuia, odată cu prăbuşirea regimului comunist şi în urma demersurilor întregii comunităţi sucevene, s-a luat decizia înfiinţării universităţii de la Suceava.

„Era un fapt care repara o nedreptate în urma prăbuşirii graniţelor din 1940 când Bucovina de Sud a rămas fără un for care să ghideze activitatea de cercetare şi formare a viitorilor specialişti”, a mai completat Ştefan Purici.

Universitatea suceveană a traversat patru etape definitorii în dezvoltarea şi evoluţia sa, la data de 7 martie 1990 instituţia trecând în cea de-a patra etapă.

De menţionat este faptul că, în toamna acestui an, Universitatea “Ştefan cel Mare” va găzdui o suită de manifestări consacrate aniversării a 50 de ani de învăţământ superior la Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comunitatea academică suceveană, la ceas aniversar.
 Vizualizări articol: 1629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 4 voturi
Comunitatea academică suceveană, la ceas aniversar3.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei