Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 54 (5261)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Sentinţă finală

Şapte ani şi jumătate de închisoare, pentru individul care a tăiat cu sabia un tânăr în discotecă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv, acum două zile, la şapte ani şi jumătate de închisoare pe Tiberius Gheorghe Octavian Vatamaniuc, în vârstă de 32 de ani, din comuna Suceviţa, individul care în august 2011 a tăiat cu sabia un tânăr într-un club din municipiul Rădăuţi, după care a intrat cu un autoturism de teren pe terasa aceluiaşi local, provocând pagube şi panică.

Vatamaniuc a fost condamnat iniţial la şase ani de închisoare de către Tribunalul Suceava, iar apoi, în apel, Curtea de Apel i-a mărit pedeapsa la zece ani de închisoare. Rădăuţeanul a atacat sentinţa, iar acum două zile s-a judecat recursul acestuia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, magistraţii acestei instanţe dând verdictul final: şapte ani şi şase luni de închisoare pentru tentativă de omor calificat, doi ani de închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi trei luni după gratii pentru port fără drept de armă albă.

În final, Vatamaniuc va executa pedeapsa cea mai grea, de şapte ani şi jumătate de închisoare, din care i se va reduce perioada în care a fost arestat preventiv, 7 noiembrie 2011-5 martie 2013.

Costel Nistor, victima lui Tiberius Vatamaniuc, are de primit 20.000 de lei daune morale şi 22.545 de lei daune materiale.

Faptele pentru care Vatamaniuc va sta la penitenciar s-au petrecut în noaptea de 12 spre 13 august 2011, în incinta Clubului River din Rădăuţi. Conform anchetei procurorilor, Vatamaniuc a încercat să-l lovească în cap cu o sabie, cu o lamă de 68 de cm lungime, pe Costel Nistor, din Volovăţ, acesta din urmă scăpând după ce a reuşit să pareze cu mâna lovitura. El a fost tăiat adânc în zona cotului, iar pentru îngrijiri medicale a avut nevoie de o perioadă de 56-58 de zile.

Conform rechizitoriului de trimitere în judecată, autorul a acţionat după un conflict spontan cu victima, pe fondul consumului de alcool. A intrat cu sabia în club şi s-a îndreptat spre victimă, lovind-o fără ezitare.

Ieşit din local, Vatamaniuc s-a urcat într-o maşină de teren (un Mitsubishi Pajero) şi a intrat cu autoturismul pe terasa localului, provocând pagube mari, dar şi foarte multă panică printre zecile de clienţi martori la nebunia din acea seară.

Momentul atacului cu sabia a şi fost înregistrat, de altfel, de o cameră video din local, imaginile putând fi vizionate pe MonitorulTV.ro. 

Imediat după comiterea faptei, Vatamaniuc a dispărut, iar judecătorii au emis pe numele său mandat de arestare în lipsă.

El a fost dat în urmărire generală, iar în noiembrie 2011 poliţiştii au reuşit să-l prindă la domiciliul său de pe raza comunei Suceviţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şapte ani şi jumătate de închisoare, pentru individul care a tăiat cu sabia un tânăr în discotecă.
 Vizualizări articol: 2227 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Şapte ani şi jumătate de închisoare, pentru individul care a tăiat cu sabia un tânăr în discotecă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei