Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 53 (5260)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Precizare

Ion Lungu: „Termica nu se închide. Populaţia să nu creadă că nu mai are nimic de plătit!”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Termica va rămâne în continuare societatea de termoficare a Sucevei, chiar dacă va închide activitatea de producţie, din această primăvară, pentru căldură, iar din toamnă-iarnă, şi de apă caldă.

Această precizare a fost făcută ieri de către primarul Sucevei, Ion Lungu, la şedinţa lunară cu asociaţiile de proprietari, unde le-a atras atenţia celor prezenţi asupra faptului că nu trebuie să înceteze nici un moment eforturile de recuperare a datoriilor populaţiei către furnizorii de utilităţi.

„Termica nu se închide. Populaţia să nu creadă că gata, se închide Termica şi nu mai are nimic de plătit! Termica funcţionează în continuare, se închide doar o capacitate de producţie de energie termică, cea pe cărbune. Restul activităţilor de acolo rămân în funcţiune, mai ales partea de transport şi distribuţie. Ce se închide este doar acea capacitate de producţie pe care nu o mai putem menţine din cauza costurilor mult prea mari, pentru că numai preţul cărbunelui e mai mare decât preţul produsului obţinut”, a declarat Ion Lungu.

Edilul sucevean a spus că deşi cei de la Adren Invest au anunţat că se apucă de lucru la noua centrală, nu vor furniza agent termic decât prin toamnă-iarnă.

„Până atunci intenţionăm să mergem cu CAF-urile, pe gaz metan, pentru a da apă caldă în Suceava. Dar pentru a produce apă caldă avem nevoie tot de bani. Avem datorii mari la E.ON Gaz, iar până nu vom plăti nu ne vor da gaz să producem apă caldă. Chiar de ieşim din iarnă, rămâne în continuare problema asigurării apei calde. Dacă sucevenii vor apă caldă trebuie să plătească în continuare la Termica”, a precizat şeful municipalităţii sucevene.

Acelaşi lucru a fost subliniat şi de directorul Termica, Ovidiu Dumitrescu, care a spus că fără eforturi susţinute din partea populaţiei, să îşi achite ce au consumat, cei care neglijează aceste obligaţii nu vor avea parte de căldură şi apă caldă.

„Să nu se creeze impresia greşită că în iarna viitoare va veni o firmă care să furnizeze căldură şi să aducă banii necesari de acasă. Va fi la fel ca la orice societate privată, precum E.ON – consumul trebuie achitat la scadenţă. Sigur, e greu de acceptat situaţia asta nouă, pentru că mult timp, zeci de ani, s-a mers cum s-a mers, dar acum am ajuns într-un punct în care se schimbă situaţia”, a adăugat directorul societăţii de termoficare care va factura în continuare consumul de apă caldă şi căldură a locuitorilor municipiului Suceava racordaţi la sistemul centralizat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ion Lungu: „Termica nu se închide. Populaţia să nu creadă că nu mai are nimic de plătit!”.
 Vizualizări articol: 2155 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Ion Lungu: „Termica nu se închide. Populaţia să nu creadă că nu mai are nimic de plătit!”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Subvențiile date populațieiau băgat termica în iad trimis de
( 6 mar 2013, 21:36:00
proști să fim să mai rămînem la mîna voastră.NE VOM PREPARA SINGURI APA CALDĂ ȘI ÎNCĂLZIRE CU CENTRALE TERMICE DE APARTAMENT.Ceea ce se petrece acum în suceava a avut loc acu 12 ani în SATUL MARE cînd majoritatea au trecut la sisteme proprii de încălzire și preparare apă caldă.Spuneți voi celui mai neînvățat cetățean că puteți livra căldură la un preț mai mic decît aș obține-o eu în apartamentul meu cu o centrală de apartament .Atît eu cît și voi folosim aceiași sursă,GAZUL DE LA E.O.N diferența e că eu o prepar loco fără a avea pierderi pe sistemele de transport și mai mult de atît nu plătesc o gașcă de funționari[ muncitori,maistri,contabili,se o întreagă ARMATĂ CE SUG BANI DIN PROPRIU-MI PORTOFEL]

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei