Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 53 (5260)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În 2013

Finalizarea investiţiilor pentru 52 de şcoli din judeţ, prioritară pentru Inspectoratul Şcolar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

La reuniunea semestrială de management instituţional, eveniment la care au luat parte toţi directorii unităţilor şcolare de învăţământ preuniversitar din judeţ, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Cătălin Nechifor, a solicitat managerilor o prioritizare a cheltuielilor pentru continuarea unor investiţii, în anul 2013.

Prof. Gheorghe Lazăr, inspector general în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), a precizat că a finalizat o listă a unităţilor de învăţământ care sunt prioritare în ceea ce priveşte continuarea investiţiilor. Potrivit acestuia, „52 de unităţi şcolare sunt pe lista unităţilor de învăţământ prioritare pentru primirea de fonduri în vederea continuării unor lucrări sau pentru plata unor datorii către constructori. Suma necesară pentru finalizarea investiţiilor care s-au început la aceste şcoli este de 17.557.000 lei. Şcolile au nevoie de sume cuprinse între 20.000 de lei şi peste 600.000 de lei. Lista acestor unităţi şcolare a fost înaintată către Ministerul Educaţiei”. Acesta a mai precizat că în judeţ sunt 97 de şcoli şi patru campusuri şcolare care au investiţii începute în 2007, 2008 sau 2009, lucrări nefinalizate. Pentru acestea, este necesară suma de 115.000.000 de lei din care 70.000.000 de lei ar trebui să fie direcţionaţi către lucrările la cele patru campusuri şcolare.

La şcoala din Buneşti, suma necesară pentru continuarea investiţiilor şi pentru plata arieratelor este de 20.000 de lei, şcoala din Pojorâta are nevoie de 68.000 de lei, iar cea de la Păltinoasa de 180.000 de lei. Pentru continuarea lucrărilor începute la şcoala din Calafindeşti este nevoie de peste 1.000.000 de lei, şcoala de la Cotârgaşi are nevoie de 65.000 de lei, iar pentru terminarea investiţiilor de la Hânţeşti este nevoie de 743.000 de lei. Pentru finalizarea lucrărilor de la şcoala din Şerbăneşti, Zvoriştea, este nevoie de 250.000 de lei.

 

Suma restantă către constructori se ridică la 26.186.000 lei

Cuantumul datoriilor unităţilor de învăţământ sucevene care au beneficiat de lucrări de reabilitare, restaurare sau în cadrul cărora au fost demarate diferite lucrări de construcţii (corpuri de clădiri, campusuri) se ridică la suma de 26.186.000 lei. Sunt situaţii în care, deşi constructorii au finalizat lucrarea, mai au încă de primit bani de la stat.

“Aceasta este suma aferentă lucrărilor executate şi neplătite până la data de 3 decembrie 2011. În anul 2012 nu am decontat nimic constructorilor. Parte dintre ei au fost contractaţi de către primării, iar parte au încheiat contracte cu IŞJ”, a mai completat Lazăr. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finalizarea investiţiilor pentru 52 de şcoli din judeţ, prioritară pentru Inspectoratul Şcolar.
 Vizualizări articol: 1317 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 2 voturi
Finalizarea investiţiilor pentru 52 de şcoli din judeţ, prioritară pentru Inspectoratul Şcolar2.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei