Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 49 (5256)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Garda de Mediu

Administratorul Colţului Zoologic Ilişeşti, amendat pentru că a introdus ilegal în ţară doi crocodili

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Administratorul Colţului Zoologic Ilişeşti, Dorin Şoimaru, a fost amendat cu 15.000 de lei de către comisarii Gărzii de Mediu Suceava, care au constatat că acesta a introdus în ţară doi crocodili din specia caiman, fără toate actele necesare de achiziţie şi transport. Tot scandalul din acest caz a început după ce Dorin Şoimaru a fost filmat cu camera ascunsă de reporterii Antena 1 în timp ce negocia vânzarea unui pui de leu. Ulterior, el a fost înregistrat telefonic şi în timp ce oferea spre vânzare crocodili.

 

Ce au constatat comisarii Gărzii de Mediu

Controlul Gărzii de Mediu Suceava s-a desfăşurat pe parcursul ultimelor două zile, fiind verificată în detaliu provenienţa speciilor deţinute de acesta.

Şoimaru, care oficial, în acte, nu deţinea crocodili, a declarat că a cumpărat cele două exemplare de caimani de la un târg internaţional organizat în Slovacia, în decembrie 2012. Conform certificatului de tranzacţie, ţara de export a caimanilor este Guyana, iar cea de import Republica Cehă.

În comunicatul semnat de Adriana Iordache, comisarul-şef al Gărzii de Mediu Suceava, se precizează: “Pentru transportul şi tranzacţionarea exemplarelor din specia caiman în interiorul Comunităţii, domnul Şoimaru nu a putut prezenta documentele necesare conform cerinţelor Regulamentului Consiliului (CE) nr. 338/97, respectiv acestea s-au realizat fără permisul sau certificatul corespunzător eliberat în conformitate cu dispoziţiile Regulamentului nr. 338/97 şi fără dovezi satisfăcătoare despre existenţa unui asemenea permis sau certificat”.

Comisarii au constatat că cei doi caimani au fost înstrăinaţi de crescătorul din Ilişeşti pe data de 11 ianuarie 2013 către Grădina Zoologică din Sibiu.

Pentru lipsa documentelor necesare pentru transport şi încălcarea normelor privind protecţia faunei şi florei sălbatice prin controlul comerţului cu acestea, comisarii de mediu au aplicat amenda de 15.000 de lei. Practic, cu alte cuvinte, este vorba de trafic cu animale vii.

În privinţa leilor, s-a constatat că cele şapte exemplare existente la controlul anterior (un mascul, trei femele şi trei pui), din decembrie 2012, sunt în continuare în spaţiile amenajate din incinta parcului zoo de la Ilişeşti.

 

Lei şi crocodili de vânzare pe internet

Conform materialului realizat de televiziunea Antena 1, anunţurile de vânzare de lei şi crocodili au fost postate pe internet de Şoimaru. Practic, oricine putea să cumpere un leu sau un crocodil, fapt total interzis de lege, dar şi foarte grav totodată.

Şoimaru le-a spus reporterilor care s-au dat cumpărători că momentan nu mai are pe stoc crocodili, pentru că cei disponibili s-au vândut, dar cu un avans de 400 de euro poate aduce unul „la următorul transport”. Cât despre lei, acesta a fost înregistrat video în timp ce spunea că are disponibilă o femelă născută în septembrie 2012. Preţul era fix: 1.500 de euro. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Administratorul Colţului Zoologic Ilişeşti, amendat pentru că a introdus ilegal în ţară doi crocodili.
 Vizualizări articol: 2214 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Administratorul Colţului Zoologic Ilişeşti, amendat pentru că a introdus ilegal în ţară doi crocodili5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei