Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 47 (5254)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţie surpriză

Centru comercial de 44.000 de mp, pe terenul pustiu al fostului ROMUPS

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un nou centru comercial îşi va face apariţia în fosta zonă industrială a Sucevei, vizavi de centrul comercial Shopping City Suceava,  pe terenul pustiit de înlăturarea clădirilor ROMUPS, demolate în 2008.

Solicitarea de realizare a unui centru comercial cu dimensiuni apropiate de ale Iulius Mall Suceava (50.000 mp) şi Shopping City Suceava (48.000 mp) – aproape 44.000 de mp, vine din partea companiei SC Office Development SRL, care a cumpărat terenul de la omul de afaceri sucevean Bogdan Lenţa.

Planul Urbanistic Zonal şi regulamentul de urbanism aferent construirii acestui centru comercial urmează să fie aprobate mâine, în şedinţa Consiliului Local Suceava.

Investiţia, care implică, pe lângă clădirile noului centru comercial şi amenajarea de locuri de parcare, reţele de acces rutier şi pietonal, spaţii verzi, împrejmuire dar şi racorduri la reţelele de utilităţi, va fi realizată pe o suprafaţă totală de 96.351 mp de teren.

Clădirile centrului comercial vor ocupa peste 45% din suprafaţa terenului – 43.547 mp, regimul de înălţime fiind de maxim 15 metri, adică parter plus un etaj. Alţi 11.380 de mp de teren vor fi ocupaţi cu o curte pentru servicii şi depozitare.

O suprafaţă considerabilă – 33.407 mp, este alocată pentru amenajarea drumurilor de acces şi a parcărilor, noul centru comercial punând la dispoziţia clienţilor aproape 650 de locuri de parcare.

Nu vor lipsi nici spaţiile verzi, care vor reprezenta 5.06% din suprafaţa totală a complexului comercial, însumând 4.863 de mp.

 

Investitorul secret

Decizia de a realiza un alt centru comercial într-un oraş care se situează pe primul loc în ţară ca spaţii comerciale moderne pe cap de locuitor este surprinzătoare, cu atât mai mult cu cât pe cele aproape zece hectare de teren ale fostului ROMUPS, planul iniţial al celor de la Office Development prevedea construirea unui cartier rezidenţial, prevăzut şi cu spaţii comerciale şi clădiri de birouri.

Numai că noul centru comercial ar putea merge pe o altă idee decât cele două mall-uri prezente în zonă -  Shopping City Suceava şi Iulius Mall Suceava, deoarece se pare că în spatele acestei investiţii se află sucevenii care au fondat imperiul Dedeman – fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, originari din Bogdăneşti.

Astfel, cel puţin o parte a noului centru comercial ar urma să fie ocupată de un magazin Dedeman, care să funcţioneze ca centru logistic destinat tranzacţiilor cu materiale de construcţii spre Ucraina, unde compania este interesată să îşi extindă afacerile.

 

Terenul de 9,3 milioane de euro

Tentativele de realizare a unor investiţii private pe terenul fostei Întreprinderi de Utilaje şi Piese de Schimb Suceava (ROMUPS) datează încă din 2005, când firma suceveanului Bogdan Lenţa, Imotur  SRL, a cumpărat de la lichidatorul ROMUPS toate activele, inclusiv terenul de sub clădiri, pentru aproximativ 2,5 milioane de euro.

În numai doi ani, banii investiţi au fost recuperaţi cu un profit spectaculos, după ce terenul a fost cumpărat de o firmă bucureşteană, SC Office Development SRL, cu 9,3 milioane de euro.

În scurt timp, toate clădirile ROMUPS-ului, inclusiv valorosul mozaic realizat de artiştii plastici Trăian Brădean şi Iacob Lazăr, au fost demolate, pentru a face loc unei zone rezidenţiale al cărui proiect a murit în faşă, odată cu începerea crizei economice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centru comercial de 44.000 de mp, pe terenul pustiu al fostului ROMUPS.
 Vizualizări articol: 3281 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 9 voturi
Centru comercial de 44.000 de mp, pe terenul pustiu al fostului ROMUPS4.159

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asa se umple puscoiul cu bani, doar nu-i degeaba! trimis de
(27 feb 2013, 13:58:20
Fereasca Dzeu sa se mai construiasca si altceva in Suceava asta! Numai blocuri si blocuri, mereu si magazine! Fac ce vor, nu conteaza cum si ce va fi mai tirziu. Nici o perspectiva de viitor cum va arata Suceava. Doar pentru ca se plateste gras se face totul acuma.
O fabrica, un parc, un loc de agrement, terenuri de sport pentru tineri, parc de distractii pewntru copii, etc
2.   * trimis de
(27 feb 2013, 14:17:56
să mor io ! toţi au mintea răstignită-ntr-o idee :
-să facem locuri pentru shoppiiiiiiing !!! incredibil !
să producem ceva ? nooo, hai băi femeie
să facem banu' afară/să-l spargem în ţară ( oribil)

avem biserici ce fermentează pe metru pătrat
avem spitale puţine ( cu mulţi bolnavi)
avem "patroni" ce au în minte .. spaţiu nemobilat
şi mai avem (în rest) o turmă de sclavi
3.   F.f.f.f.bineeee trimis de
(27 feb 2013, 16:49:47
adevarul e ca mai lipsea un "MOL" jejejejejejeje......oare ce fac DOMNITORII judetului cu cele mai mici salarii si cele mai multe "MOLURI" pe cm patrat ?aaaaa...scuze d-lor sinteti ocupati cu comisioanele........in sfirsit OBEZUL de la ocirmuire a gasit un investitor....jejejejejje bravoooooooo
4.   Eroare trimis de
(27 feb 2013, 18:04:31
ROMUPSUL a fost o jucarie facuta cadou lui Bogdanel de mamicuta lui de 1 Martie 2005 Jucarie pe care Bogdanel a stricato
5.   HOOOOOOOOOOOO BAI AVETI CEVA LA CAP trimis de
(27 feb 2013, 23:10:35
BAI ALESILOR VOI SINTETI DUSI BINE CU VACA ,OAMENII NUSE POT C2CA DE FOAME SI VOI VA GINDITI SA LE MAI FACETI UN SUPERMARKET .FACETI SI VOI CEVA CA SA SE PRODUCA ,INDUSTRIE CEVA CUM ERA INAINTE IN SUCEAVA NU SUPERMARKET .AM MAI SPUS CE TREBUIE 5-6 SUPERMARKET-URI INTR-UN ORAS CA SUCEAVA .NU CRED CA SINTEM PLINI DE BANI SA NE PERMITEM MULTE CUMPARATURI .INTII TREBUIE FACUTI BANII SI APOI CHELTUITI LA CUMPARATURI.
6.   Comentariu trimis de
(28 feb 2013, 10:23:27
YOGHI bine punctat!
Nu vrem mizerii de magazine, ca oricum n-are cine cumpara.
E nevoie de FABRICI prostilor!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei