Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 42 (5249)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţie

Parcări supraetajate în toate cartierele Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Municipalitatea suceveană va aloca anul acesta fonduri pentru realizarea unui studiu privind alegerea locaţiilor protrivite pentru amplasarea de parcări supraetajate în toate cartierele oraşului.

Şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu, a precizat că îşi doreşte să demareze chiar de anul acesta proiectul care va rezolva parţial problema locurilor de parcare în zonele foarte aglomerate.

„Am prins în buget banii necesari realizării studiului de amplasare pentru cinci parcări supraetajate. Avem deja câteva posibile locaţii - în spatele Primăriei Suceava, parcarea Pieţei Mari, zona Cartodrom – cartierul George Enescu, zona Bistriţei – în cartierul Obcini şi în zona Cuza Vodă II, în cartierul Burdujeni”, a precizat edilul sucevean.

Costul parcărilor supraetajate este estimat la aproximativ 1-1,5 milioane de euro de fiecare, intenţia municipalităţii fiind de a le structura pe patru-cinci niveluri, cu sistem de lift, prin care proprietarul maşinii doar apasă pe un buton şi maşina este parcată automat pe unul din locurile libere.

Marele avantaj al acestui sistem este că ocupă foarte puţin spaţiu la sol, încât poate fi amplasat cu succes şi între blocuri, în zone unde nu există loc pentru construcţii clasice.

Programul de realizare a parcărilor supraetajate vine în completarea celui de realizare a parcărilor subterane din zona centrală a Sucevei, primele din nordul Moldovei, care asigură 161 de locuri de parcare în una din cele mai aglomerate zone.

Mai mult, parcările subterane din Suceava sunt singurele gratuite din ţară, primarul Sucevei anunţând că şi utilizarea parcărilor supraetajate va fi tot gratuită.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parcări supraetajate în toate cartierele Sucevei.
 Vizualizări articol: 7338 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 12 voturi
Parcări supraetajate în toate cartierele Sucevei2.8512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Economist avortat! trimis de
(21 feb 2013, 11:05:40
D'le primar, daca te lauzi ca parcarile subterane din Suceava sunt singurile gratuite din tara, iar un articol mai jos te plangi ca bugetul e mai mica cu 10%, atunci inseamna ca esti un manager de doi lei, dar dintr-aia moldovenesti. Bine ca maresti impozitele, dar lasi gratuitate la parcarile subterane!
1.1  RE: Economist avortat! trimis de
(21 feb 2013, 15:02:02
Amice, e doar un ban dat pentru studiu. Crezi ca nu trebuie sa se scoata cheltuiala din campania electorala? Evident ca nu o sa se faca nimic. Cel putin asa sper. Daca se face, o sa arate ca draq.
2.   Vai de noi trimis de
(21 feb 2013, 11:35:36
vai de capul vostru, nu sunteti in stare sa asfaltati o strada cum trebuie si sa degajati zapada dupa ninsoare si va ganditi la parcari supraetajate?!
imi vine sa radlaughing))
3.   Culmea trimis de
(21 feb 2013, 11:51:05
1.5 milioane de euro pentru 14 locuri de parcare?!?
Adica 100.000 de euro bucata? Si in ele vor fi parcate masini de 3.000 de euro?
E culmea prelipcanul.
3.1  RE: Culmea trimis de
(21 feb 2013, 11:54:54
E fain sa vezi un golf 3 parcat pe un loc de parcare care costa 100.000 euro.
Apropo pe seful politiei il judeca ca a luat cu 3 milioane de euro ditamai sediul al politiei langa kaufland, pe asta nu-l intreaba nimeni ca da 3 milioane de euro pe 28 de locuri de parcare?
4.   No trimis de
(21 feb 2013, 11:56:31
ne jefuieste pe fata
5.   Halal primar! trimis de
(21 feb 2013, 13:14:19
Bai asta judeca cursiv sau spaga e prea mare? aproape 1.5 mil. de euro ptr 14 parcari? Dar cu 1.5 mil de euro ridici un boc cu cel putin 40 de garsoniere unde locuiesc 40 de familii! Bataie de joc de banii contribuabililor
6.   Trebuie sa avem si noi, de ce nu!?! trimis de
(21 feb 2013, 13:45:59
Trebuie sa patrunada si la noi noutatile, nu putem ramine mereu in urma celorlalti.. Numai ca trebuie de gindit si chibzuit proioritatile .Lucrarile, sa nu fie supraevaluate ca pina acuma.
Uitati, ca pina la urma, parcarea din centru, s-a dovedit a fi buna. Asta iarna, a fost mereu plina, deci a avut suces!
Pacat ca nu este etajata, cum este peste tot in Ungaria!
Trebuie sa avem si noi, de ce nu!?!
7.   Parcari ..suspendate ! trimis de
(21 feb 2013, 14:32:17
Tot nu inteleg de ce nu se organizeaza parcari cu parcomate la bordura ! Dar nu asa in stil heirupist ci ca peste tot in lume ! Cu zone ,tarife si bineinteles sanctiuni bine definite ! Si nu la costuri ca sa-ti sara basca insa in asa fel ca toata lumea sa fie multumita ! Chiar nu treebuie sa fie primaria direct implicata insa cu reguli bine stabilite cred ca ar fi avantajos si pentru firmele care s-ar ocupa de asa ceva (chiar de ar fi din zona de protectie a edililor) insa in primul rind s-ar colecta sume importante si poate nu ar mai fi nevoie sa se vaicaresca don'primar ca n-are bani si ar face in sfirsit si el ceva pentru orasul asta ! Iar in al doi-lea rind ar fi o chestie civilizata si folosita peste tot si nu ar trebui sa reinventam apa calda si sa ne punem tichie de margaritar
8.   Parcari trimis de
(21 feb 2013, 16:24:45
nu inteleg de ce la noi sunt asa de scumpe cand in bucuresti "pentru 16 parcari, cu 384 de locuri, primăria plăteşte 180.000 de euro".
cautati pe google "Parcări etajate automate în Bucureşti" si intrati pe site-ul celor de la promotor
9.   ... trimis de
(21 feb 2013, 17:32:25
Se mai poate face o parcare subterana la intersectia dintre str. Marasesti cu Bd. George Enescu. Cand se va termina Catedrala, aceasta parcare va fi aur dentar.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei