Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 42 (5249)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Absenţi

Doar jumătate dintre elevii liceelor particulare au fost prezenţi la simularea celei de-a doua probe a bacului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Elevii claselor a XII-a au susţinut, în cursul zilei de ieri, simularea celei de-a doua probe a examenului de bacalaureat. Liceenii au susţinut testarea la matematică sau istorie, în funcţie de filiera şi specializarea pe care au urmat-o în cursul celor patru ani de liceu.

98,56% (adică 6.441) dintre elevii din învăţământul de stat au fost prezenţi la testarea de ieri. Cât priveşte elevii liceelor particulare, simularea organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) nu a prezentat mare interes în rândul acestora, ţinând cont că prezenţa a fost de doar 56,7%. Au fost prezenţi 88 dintre cei 155 de elevi înscrişi.

Testarea la matematică (T1 sau T2) au susţinut-o elevii de la profilele reale din filiera teoretică, filiera tehnologică, profilul militar şi profilul pedagogic. Pentru materia matematică au fost elaborate două categorii de cerinţe, diferenţiate de gradul de dificultate a acestora, respectiv T1 (pentru filiera teoretică, mate-info) şi T2. La istorie, au susţinut proba candidaţii înscrişi la profilul uman de la filiera teoretică sau la filiera vocaţională (cu excepţia specializării învăţători-educatori).

 

Săptămâna viitoare, rezultatele vor fi centalizate şi analizate

Potrivit prof. Laura Hacman, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, „examenul de simulare al elevilor de clasa a XII-a a decurs, până în prezent, fără probleme. Pentru cea de-a doua probă, numărul absenţilor a fost mai mare comparativ cu prima probă când prezenţa a fost de 99%. Vineri, elevii vor susţine a treia testare, iar săptămâna viitoare vom centraliza rezultatele şi vom face o analiză a acestora”.

Hacman a mai declarat că supravegherea elevilor în timpul elaborării lucrării scrise a fost asigurată de cadrele didactice care au în mod normal ore de curs la clasele la care se organizează simularea, conform orarului unităţii şcolare.

Mâine, liceenii vor susţine simularea la disciplina pe care ei şi-au ales-o pentru examenul de bacalaureat, în funcţie de specializarea pe care o urmează.

Evaluarea lucrărilor scrise se va realiza pe bază de barem, în cel mult o săptămână de la data susţinerii probei, de către o comisie formată din profesorul încadrat la clasă la disciplina respectivă şi, după caz, un cadru didactic de aceeaşi specialitate.

La finalul evaluărilor, fiecare unitate şcolară va realiza statistici ale rezultatelor obţinute, după fişiere standard transmise de IŞJ Suceava. Rezultatele vor fi analizate în cadrul Consiliilor profesorale din şcoli şi vor fi prezentate părinţilor în cadrul şedinţelor organizate cu aceştia. Ulterior, statisticile vor fi transmise către comisiile judeţene ale IŞJ Suceava.

În perioada 13-17 mai se va desfăşura a doua etapă a simulărilor pentru examenul de bacalaureat.

Orele de curs pierdute datorită organizării simulărilor vor fi recuperate pe parcursul semestrului de către fiecare unitate şcolară în parte, prin decizie proprie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doar jumătate dintre elevii liceelor particulare au fost prezenţi la simularea celei de-a doua probe a bacului.
 Vizualizări articol: 1092 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Doar jumătate dintre elevii liceelor particulare au fost prezenţi la simularea celei de-a doua probe a bacului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei