Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 40 (5247)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Merite

Suceveanul Cătălin Anchidin, responsabil de campania de promovare a filmului „Poziţia copilului”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Suceveanul Cătălin Anchidin s-a ocupat de strategia de comunicare şi promovare a filmului „Poziţia copilului”, producţie laureată cu trofeul „Ursul de Aur” pentru cel mai bun film la Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. În cadrul celei de-a 63-a ediţii a festivalului, „Poziţia copilului” s-a aflat în competiţia oficială a Berlinalei 2013, alături de alte 18 filme.

Întreaga strategie de marketing a fost gândită de suceveanul Cătălin Anchidin, acesta făcând parte din echipa care i-a făcut mândri pe români.

Potrivit acestuia, „din momentul în care am fost informaţi că filmul a fost selecţionat în competiţia oficială de la Berlin, ne-am dorit ca publicul român să fie alături de noi şi să se bucure alături de noi de această performanţă a cinematografiei româneşti. Pentru noi a fost o performanţă prezenţa în sine în competiţia oficială a acestui eveniment foarte important pentru cinematografia mondială”.

Cătălin Anchidin a precizat că promovarea filmului a debutat cu o serie de mesaje transmise de olimpici români precum Corina Ungureanu, Ana-Maria Brânză, Ivan Paţaichin, Leonard Doroftei, Laura Badea şi a continuat cu vedete de televiziune precum Cristian Ţopescu, Cristian Leonte, Amalia Enache, Victor Ciutacu, dar şi cu o serie de personalităţi publice care au dorit să fie alături de România şi filmul românesc.

 

„Poziţia copilului” ar putea ajunge şi la Suceava

În lipsa unei săli de cinematograf, singura şansă ca filmul „Poziţia copilului” să ajungă la Suceava ar fi ca acesta să fie proiectat în Auditorium-ul „Joseph Schmidt” de la Universitatea „Ştefan cel Mare”. „Colegii mei au în plan acest lucru şi sperăm să putem organiza o proiecţie în prezenţa unor actori din distribuţia filmului”, explică suceveanul.

Premiera filmului va avea loc în România pe 8 martie, ceea ce înseamnă că filmul ar putea ajunge la Suceava după această dată.

 

Şi-a început cariera în mass-media locală

Cătălin Anchidin a activat în presa suceveană în perioada 2000-2005. „Totul a început cu un anunţ dat în Monitorul de Suceava, în care Uniplus Radio anunţa că este în căutare de prezentator de ştiri”, povesteşte Cătălin.

Acesta a declarat că la Radio Uniplus s-a format ca jurnalist, iar ulterior, tot acolo, a realizat emisiunea „Alege Muzica”, producţie care la vremea respectivă devenise un reper pentru publicul sucevean. În 2005 a dat locurile natale pe capitală, unde a activat, la început, ca ştirist la Metropol Fm, Romantic Fm sau Smart Fm.

În zona de PR a trecut în 2009, când „a gustat” pentru prima oară din mirajul cinematografiei româneşti. De atunci a lansat mai multe producţii româneşti şi internaţionale, s-a ocupat îndeaproape de promovarea mai multor evenimente culturale din Bucureşti, dar şi de realizarea de strategii de branding şi comunicare pentru produse culturale.

 

„Am încercat să găsesc modalităţi de promovare atipice, inedite”

Din păcate, una din marile probleme cinematografice din România o reprezintă lipsa canalelor de distribuţie, respectiv sălile de cinema.

„Sunt foarte multe localităţi din ţară, cum e şi Suceava, care nu beneficiază de o sală de cinema funcţională. Sunt eforturi incredibile care se fac pentru ca un film românesc sau de artă, în general, să ajungă în cât mai multe oraşe şi, din păcate, de cele mai multe ori, rămân localităţi în care filmul nu poate să ajungă din motive logistice, financiare sau pur şi simplu din lipsa de interes a autorităţilor”, a declarat Anchidin.

Acesta a mai povestit că de fiecare dată când a fost vorba de un film românesc, a încercat să găsească modalităţi de promovare atipice, inedite şi a încercat, permanent, să abordeze publicul cu o strategie de comunicare care să-l facă curios, să-l stârnească, să nu-l lase indiferent.

„E foarte important cum comunici un produs şi e foarte important ca în perioada de promovare să atingi toate canalele de comunicare”, precizează suceveanul.

Acesta a mai menţionat că „Poziţia Copilului” este cel mai aşteptat film românesc al anului şi că speră că, în urma cronicilor, a materialelor apărute în toată presa mondială, dar şi a premiului câştigat la Berlin, românii vor ajunge în număr cât mai mare în cinema, după 8 martie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanul Cătălin Anchidin, responsabil de campania de promovare a filmului „Poziţia copilului”.
 Vizualizări articol: 1546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Suceveanul Cătălin Anchidin, responsabil de campania de promovare a filmului „Poziţia copilului”5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ati omis ... trimis de
(19 feb 2013, 12:18:00
"Si-a inceput activitatea in mass media locala"happy
Ati uitat sa precizati de emisiunea care l-a facut cunoscut in Suceava, "Partytura de weekend, cu Catalin Anchidin" pe Radio Top91 Suceavawinking
2.   Lalala trimis de
(19 feb 2013, 12:19:04
Salutam pe Dj Smilehappy

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei