Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 28 (5235)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Impas

Primarul Sucevei, îngrijorat de ritmul slab de încasare a taxelor şi impozitelor locale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea mai bună perioadă din an de încasare a taxelor şi impozitelor locale, adică lunile ianuarie şi februarie, s-au transformat anul acesta într-un coşmar pentru conducerea Primăriei Suceava.

Dacă anii trecuţi, chiar şi în plină criză, de la începutul lunii ianuarie şi cel puţin până la finele lunii februarie, la ghişeele şi casieriile primăriei erau tot timpul formate cozi de zeci de persoane venite să îşi achite taxele şi impozitele locale, acum dacă vezi două-trei persoane în faţa unui ghişeu. Şi asta dimineaţa, la orele de vârf, pentru că după-amiaza etajul I este aproape pustiu.

Una din principalele cauze ale acestui fenomen, este, în opinia primarului Sucevei, Ion Lungu, lipsa unei decizii clare:

„Oamenii se feresc să vină să achite pentru că nu ştiu exact cât au de plată şi dacă nu vor fi obligaţi să mai facă un drum la noi, să plătească diferenţele. De atâtea ori s-a pus problema majorării taxelor şi impozitelor locale, conform noilor prevederi legislastive, sau păstrarea lor la acelaşi nivel, încât oamenii nu mai ştiu cum stă exact problema. Sper ca în şedinţa de marţi să se ia o decizie finală, pentru că bugetul local are de suferit de pe urma acestei situaţii neclare”.

Aleşii locali suceveni se vor întruni astăzi, într-o şedinţă extraordinară, pentru a decide dacă vor majora sau nu taxele şi impozitele locale cu 16,05%, chiar de noile prevederi ale Codului Fiscal îi obligă să meargă pe varianta măririi valorilor bazei de impozitare.

În şedinţa de joia trecută aceştia au redus valoarea taxei de ecologizare, de la 4 lei la 3 lei de persoană, ca o măsură de uşurare a efortului financiar depus de populaţie în caz de majorare a celorlalte taxe şi impozite locale, precum impozitul pe locuinţe, pe teren sau cel pe maşină.

Numai că, la discutarea proiectului care viza taxele şi impozitele locale, consilierii USL au cerut un răgaz de câteva zile pentru a mai analiza situaţia.

Decizia finală în această privinţă ar trebui luată astăzi, la ora 14.00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Sucevei, îngrijorat de ritmul slab de încasare a taxelor şi impozitelor locale.
 Vizualizări articol: 787 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 5 voturi
Primarul Sucevei, îngrijorat de ritmul slab de încasare a taxelor şi impozitelor locale1.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ingrijorator... trimis de
( 5 feb 2013, 11:36:43
Da e ingrijorator ca e ingrijorat....Pai ce tragere de inima sa aiba omul sa se duca la ghiseu daca : orasul arata ca o pubela de gunoi, trotoarele sunt invadate de mizerie, gropi si gheata formata de la zapada din decembrie, mainile stau parcate care si cum vrea muschiu lui, iluminat public ca la opait, politia pe strazi lipsa, spatii verzi devenite veceuri "ecologice", parcuri inexistente, locuri de joaca facute doar sa fie facute si foarte putine... si lista poate continua, dar cred ca e destul pentru moment. Sa vina si domn primarele cu niste idei concrete de modernizare a orasului, sa se vada ceva concret in urma unor actiuni ale primariei, sa vedem un oras civilizat nu bazarizat, si abia atunci daca nu se strang banii din impozite ai voie sa fii ingrijorat. Pana atunci cred ca aveti destula treaba caci si sucevenii au destula treaba sa incerce sa traiasca in acest oras......
1.1  RE: Ingrijorator... trimis de
( 5 feb 2013, 12:44:53
Cred ca ai gresit ziarul si orasul,in Suceava totul este curat,un oras modern si civilizat,ai inteles?
2.   Scuze trimis de
( 5 feb 2013, 11:38:44
scuze pentru micile greseli gramaticale....
3.   Parlamentar trimis de
( 5 feb 2013, 13:07:40
Radu ☭  nu mai comentezi nimic ??? Stai la RADISSON ??? E fain in parlament ???
4.   Nesimtire trimis de
( 5 feb 2013, 14:56:15
Deja devine enervant si primarul si ziarul cand abordeaza mereu si mereu problema taxelor si impozitelor. Trebuie achitate, asta e clar, dar ma intreb si eu la fel ca si GABYIASI, cum stam cu curatenia? De la inceputul anului tot citesc de taxe dar ce oferi la schimb? De cand a cazut prima zapada, n-am vazut nici un lucrator la lopata care sa curete zapada. Soferii parcheaza pe unde pot din cauza asta si cu mare dificultate. E nesimtita si neserioasa declaratia primarului de acum o saptamana in care se plangea ca saracul doreste din toata inima sa curete zapada dar nu poate din cauza masinilor parcate. Ma scuzati? Poate ne da primarul o alta explicatie, mai plauzibila.
Vara cand au fost pusi oamenii la maturat cum de s-au pus in parbrize notificari prin care erau informati soferii sa elibereze zona? Acu ce-l impiedica sa faca la fel? Lenea sau zgarcenia? Ambele. Bine ca-l ingrijoreaza datoria catre Termica, ca cea catre cetateni poate sa astepte. Mai asfalteaza o ulita la generatia de 100 de ani din Burdujeni si mai prinde un mandat. Si o alta problema: inainte sa ne mai zapaciti in fiecare editie cu taxe si taxe, poate faceti cati pasi agale sa vedeti cum au aparut gauri in astfaltul turnat vara trecuta. Aici ce aveti de zis? Pana cand lucrari de mantuiala? Nu riscati cumva si o revolta? Ati facut o parcare si va culcati pe lauri.
5.   Daca tot vor taxe pe nimic trimis de
( 5 feb 2013, 15:01:06
Se vor plati taxe, cand se va topi zapada si va fi temperatura de 36 grade la umbra.

Mai uitasem un amanunt: iluminatul stradal. Un stalp functioneaza si 3 nu. Poate iesiti sa-i numarati si rezolvati si problema asta. Atentie doar , cand va uitat in sus sa nu calcati in vreo groapa sau sa alunecati pe gheatza necuratata de "nesimtitii" de soferi.
6.   Suceava arata ca o comuna mai rasfatata trimis de
( 5 feb 2013, 15:36:07
Ma asteptam ca soseaua data in folosinta si tot decorul de pe intinsul soselei, sa fie de o inalta tinuta si caliate, dar!?…. O sa vedem ce va fi dupa topirea zapezii, dupa felul superficial si simplist cum s-a lucrat..
Ati fost in Piatra Neamt? Ati vazut ce a facut Stefan acolo de cind e primar!? În Suceava se construieşte aiurea, spaţiile verzi sunt din ce mai puţine, iar aerul pe care îl respirăm devine tot mai nociv.La Suceava, nici centrul refacut, nu-i OK! Arta de parca ar fi un cimitir!
Iimpresiae ca la Suceava toti care ocupa functiile administrative, sunt preocupați de aranjamentele lor personale.
Sa se amenajeze parcuri si miniparcuri cu verdeata si flori, cit mai multe cosuri de gunoi, banci pe trotuare,( ca in P. Neamt), copaci, arbusti decorativi,( in locul plopilor care fac mizerie), WC-uri, etc.
Asa si este cerinta Uniunii Europene, dar la noi nu se aplica!
Oare nu intereseaza pe nimeni cum se simt si cum trăiesc locuitorii in acest mare municipiu!?

7.   Vreti taxe? trimis de
( 5 feb 2013, 16:04:59
ce taxe sa plateasca lumea cind el a fost primul primar din aceasta tara ce a declarat inainte de alegeri ca in suceava nu vor majora taxele si impozitele.
sau noi trebuie sa platim servicii de care nu beneficiem ,avem strazile cele mai distruse lucrari de proasta calitate ,fara spatii verzi aglomeratie in trafic ,iluminatul public de nedescris,asteptam sa se topeasca zapada sa vedem si altele

oarme?
8.   Ha ha ha trimis de
( 5 feb 2013, 18:09:32
Suceava arata rau?.....Mergeti o fuga la Iasi si vedeti acolo un oras distrus de primarul cel mai rosu. Suceava arata inca binewinking
8.1  RE: Ha ha ha trimis de
( 6 feb 2013, 02:18:32
Iasiul e intr-o totala reconstructie, desteptule ! si e o recostructie bine organizata..o sa vezi cum o sa arate Iasiul peste un pic de timp... in timp ce la Suceava... vei trai si vei vedea... Si oricum, ce comparatie e asta ? Iasi si Suceava ? se pot compara cele doua ? din ce sat te-ai mutat la Suceava ?
9.   FĂRĂ TAXE PE MOMENT trimis de
( 5 feb 2013, 20:19:11
Se pare că sucevenii sau deșteptat.PRIMĂRIA cu IDILUL ei știu doar să încaseze bani și bani și iarăși bani și pentru cetățeni să nu facă absolut nimic.A nins puternic ,fiecare a dezăpezit cum a putut ,așa ivinduse mormane de zăpadă între mașinile parcate pe străzi , ca și un bun gospodar primarul ar fi trebuit dispună ridicarea movilelor de zăpadă dar dînsul a așteptat topirea lor .Acum așteptați să plătim dările .....noi ne-am hotărît să vă dăm FALIMENTUL să vă uitați ȘI VOI LUNG DUPĂ SALARII CĂ TARE SUNTEȚI NESIMȚITI numai interesele voastre le urmăriți.SĂ VEDEM NOI NU O SĂ PLĂTIM PENSIONARII NICI ATÎT POATE O SĂ GÎNDIȚI CONSTRUCTIV NU NUMAI PENTRU VOI CI ȘI PENTRU NOI

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei