Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 25 (5232)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Actualizare

Chiriile ANL, majorate pentru locatarii care au peste 35 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locatarii blocurilor ANL din municipiul Suceava, care au peste 35 de ani împliniţi, vor avea de plătit mai mult în contul chiriei lunare pentru apartament. În şedinţa de ieri a Consiliului Local Suceava au fost stabilite noile valori ale chiriilor care trebuie achitate de titularii contractelor de închiriere care au împlinit vârsta de 35 de ani, conform Legii 152/1998.

Pentru cei aflaţi în această situaţie, la expirarea contractului iniţial de închiriere, care se face pe o perioadă de cinci ani, contractul poate fi prelungit, dar în anumite condiţii.

În principal e vorba de o recalculare a chiriei, astfel încât aceasta să acopere cheltuielile de administrare, întreţinere şi reparaţii, impozitele pe clădiri şi pe teren, precum şi recuperarea investiţiei. Mai mult, conform noilor normative, chiria lunară trebuie să includă şi un profit supus negocierii între părţi.

„Elementul de noutate care s-a introdus din acest an este marja de profit pe care o includ în preţul chiriei autorităţile locale. Noi am stabilit această rată de profit la doar 1% din cheltuielile nete anuale, pentru că oamenii o duc destul de greu, condiţiile financiare ale chiriaşilor sunt modeste”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Pentru locuinţele ANL din Burdujeni, cartierul Privighetorii, valoarea noilor chirii creşte de la 164 la 182 de lei la un apartament cu o singură cameră, de la 242 la 303 lei la un apartament cu două camere. Cei care au până în 35 de ani beneficiază în continuare de o chirie subvenţionată, valoarea acesteia fiind de aproximativ 100 de lei.

Costuri ceva mai mari cu chiria se înregistrează la blocul ANL 30, situat vizavi de Metro, unde valoarea chiriei unui apartament cu două camere (63 mp) porneşte de la 320 de lei şi ajunge până la 431 de lei, pentru un apartament tot de două camere, dar cu 85 mp.

La trei camere, preţul chiriei porneşte de la 542 de lei şi ajunge la 558 de lei, spaţiul disponibil fiind de 107-110 mp.

Şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu, consideră că tarifele de închiriere aplicate locatarilor care au peste 35 de ani sunt acceptabile, dar a precizat că dacă aceştia găsesc oferte mai bune în altă parte, au libertate de mişcare.

„Noile chirii aprobate pentru cei peste 35 de ani sunt nesubvenţionate, încât dacă sunt locatari ANL care consideră că pot găsi pe piaţa liberă locuinţe la preţuri mai bune de închiriere, au oricând posibilitatea să opteze pentru o altă locuinţă”, a precizat edilul sucevean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chiriile ANL, majorate pentru locatarii care au peste 35 de ani.
 Vizualizări articol: 1592 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Chiriile ANL, majorate pentru locatarii care au peste 35 de ani5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   COMPLETARE trimis de
( 1 feb 2013, 12:48:31
CEI DE LA C-LUNG,AR FI DE ACORD CU MAJORAREA,DAR CU CONDITIA SA PRIMEASCA AUTOGRAFE,PE'' HARDAIELE FAMILIALE'',DE LA TOTI CEI IMPLICATI IN RESPECTIVUL PROIECT ANL!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei