Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 23 (5230)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poziție

Consilierii PDL din municipiul Suceava anunță că nu vor vota majorarea taxelor și impozitelor locale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprezentanții PDL din Consiliul Local al municipiului Suceava au anunțat prin vocea liderului lor, Lucian Harșovschi, că nu vor vota majorarea taxelor și impozitelor locale pentru anul 2013 cu 16,05%, așa cum se intenționează în ședința de joi. PDL Suceava face un apel către consilierii USL să se țină de promisiune, să voteze în funcţie de interesele cetăţenilor din municipiul Suceava şi să conlucreze cu grupul de consilieri PDL pentru a fi identificate soluţii astfel încât sucevenii să sufere cât mai puţin de pe urma măsurilor Guvernului Ponta.

„Consilierii PDL nu vor vota acest proiect, nu pentru că nu este nevoie de bani la Primăria Suceava, dimpotrivă chiar, suntem conștienți că sunt multe investiții care trebuie făcute în Suceava. Pe 21 ianuarie, la doar câteva zile după ce a început încasarea taxele locale, față de aceeași perioada a anului trecut, sumele plătite de populație erau cu 300.000 lei mai mici (232.000 de lei față de 265.000 de lei). De aici rezultă că mulţi suceveni nu reuşesc să plătească nici măcar taxele actuale şi înregistrează datorii şi penalităţile aferente acestora”, a explicat liderul grupului de consilieri PDL din Consiliul Local Suceava. Harșovschi a declarat că PDL îşi exprimă indignarea cu privire la ordonanţele de urgenţă ale Guvernului Ponta care măresc taxele locale şi care introduc o serie de noi taxe care vor creşte costul vieţii pentru cetăţeni şi vor sufoca economia în general şi microîntreprinderile în special.

 

PDL face apel la USL să voteze în funcție de interesele cetățenilor

”După o perioadă de bâlbâiala guvernamentală referitoare la taxele locale, executivul a emis o Ordonanță de Urgență care prevede că orice autoritate locală care înregistrează arierate la sfârșitul anului 2012 este obligată să mărească taxele și impozitele locale. Menţionăm că, la sfârșitul anului trecut, premierul a recunoscut că se simte ca la Radio Erevan deoarece a făcut ceea ce a promis, doar că nu a dat, ci a luat, după care a explicat că Guvernul nu poate să mărească taxele locale, însă dă posibilitatea Consiliilor Locale să indexeze taxele. După ce a văzut că  multe autorităţi locale au ales să nu majoreze taxele, domnul prim-ministru Ponta a venit cu noua găselniţă a arieratelor. Menţionăm că majoritatea administraţiilor locale înregistrează arierate, multe dintre acestea fiind rodul tăierilor de investiţii şi de fonduri făcute în cursul anului trecut de acelaşi Guvern Ponta”, a spus Harșovschi.

El a menționat că „indexarea forţată” a taxelor locale este doar una dintre măsurile care golesc buzunarele românilor, cresc facturile şi şomajul, sufocă economia, alungă investitorii, la aceasta adăugându-se impozitul de 3% pe cifra de afaceri pentru companiile cu cifra de afaceri mai mică de 65.000 de euro, contribuţii pentru veniturile din subvenţii pe care le vor avea de achitat agricultorii, taxa "pe monopolul natural" din sectorul energiei electrice şi al gazului metan aplicabilă operatorilor de transport şi distribuţie, suprataxa de 60% pentru companiile care derulează activităţi de extracţie şi vânzare a gazelor naturale din România, aceasta fiind aplicată la veniturile suplimentare obţinute ca urmare a dereglementării preţurilor din sectorul energetic, și taxa pentru veniturile agricultorilor care au mai mult de două vaci sau zece oi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierii PDL din municipiul Suceava anunță că nu vor vota majorarea taxelor și impozitelor locale.
 Vizualizări articol: 873 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consilierii PDL din municipiul Suceava anunță că nu vor vota majorarea taxelor și impozitelor locale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei