Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 19 (5226)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Operaţiunea „Marea Debranşare”

Căldura, apa caldă şi apa rece vor fi tăiate la sute de scări de bloc din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Săptămâna viitoare se va da startul celei mai ample acţiuni de constrângere a rău-platnicilor din cadrul asociaţiilor de proprietari să achite ce au consumat, sute de scări de bloc fiind propuse a fi debranşate de la serviciile de utilităţi asigurate de Termica şi ACET: căldură, apă caldă, dar şi apă rece.

Acţiunea, fără precedent, pentru că până acum aceste utilităţi se sistau separat, fie apă caldă, fie căldură, fie apă rece sau, în cel mai rău caz, căldură şi apă caldă, are ca scop să-i determine să plătească ceea ce consumă şi pe proprietarii de centrale de apartament, care au devenit o problemă spinoasă în mai toate asociaţiile de proprietari din municipiul Suceava.

„Avem proprietari care de şapte ani de zile, de când şi-au pus centrale, nu au mai plătit nimic la asociaţie”, s-au plâns unii administratori şi preşedinţi de asociaţie, care spun că din cauza acestora, care nu au plătit nici măcar apa rece de care au nevoie pentru a funcţiona centralele, nici gând de alte servicii, precum energia electrică, curăţenia pe scară, administraţia sau energia termică consumată pe spaţiile comune, s-au acumulat datorii la alţi furnizori de utilităţi, precum Termica.

Tocmai de aceea, odată cu debranşarea scărilor de bloc în care sunt datorii imense acumulate către Termica, vor fi debranşaţi şi cei care au datorii către ACET.

 

Debranşarea la nivel de apartament, luată în calcul în unele cazuri

Listele cu blocurile şi scările de bloc care vor fi debranşate de la cele trei servicii de utilităţi se alcătuiesc zilele acestea, pornind de la datoriile pe care le înregistrează în evidenţele asociaţiilor de proprietari.

Dacă în unele cazuri, vor rămâne fără căldură, apă caldă şi apă rece scări de bloc în care majoritatea proprietarilor sunt rău-platnici, în cazul altora se pune problema întreruperii acestor servicii şi la scări în care aproape întreaga datorie este făcută de unul-doi locatari care nu au mai plătit nimic de ani şi ani de zile, de au uitat şi unde mai este sediul asociaţiei de proprietari.

Viceprimarul Ovidiu Doroftei a cerut ca în astfel de cazuri să fie analizate şi alte opţiuni, precum blindarea ţevilor care le trec acestora prin apartamente.

„Ţinţa noastră imediată este de a recupera cât mai mult din datoriile către furnizorii de utilităţi, să putem cumpăra cărbunele necesar pentru a putea trece de această iarnă, dar în unele cazuri trebuie să ne punem problema dacă nu e bine să nu-i mai lăsăm să consume pe unii care nu fac decât să acumuleze datorii, fără să plătească niciodată”, a spus viceprimarul Sucevei.

Acesta a spus că va analiza serios şi problema chiriaşilor primăriei, care se numără printre cei mai mari datornici din toate asociaţiile de proprietari, din cauza câtorva familii având de suferit mii de oameni.

 

Răul cel mai mic

Nu în ultimul rând, viceprimarul Ovidiu Doroftei a spus că oricât ar fi de neplăcută misiunea pe care o au acum cei care vor face listele cu scările de bloc care vor fi debranşate şi cei care vor trebui să pună în aplicare măsura, altă soluţie nu există:

„Dacă nu acţionăm acum, va fi prea târziu. Termica e deja cu un picior în groapă şi riscăm ca şi ACET să ajungă tot acolo. Dacă acum vorbim de întreruperea căldurii, apei calde şi apei reci pentru câteva sute sau chiar mii de oameni, dacă nu se recuperează din imensele datorii acumulate, punem în pericol întreg oraşul. Cine le va spune zecilor de mii de suceveni care vor rămâne fără căldură şi fără apă caldă care şi-au plătit mereu ce au consumat că trebuie să sufere pentru că am fost mereu prea îngăduitori cu vecinii lor care nu vor să plătească, dar consumă în neştire? Vor avea de suferit o mulţime de bătrâni, copii, familii care au fost corecte, dar care vor avea de tras pentru păcatele altora. Mai bine acţionăm acum, deranjăm şi pe unii care sunt corecţi şi nu au altă vină decât că stau în aceeaşi scară cu cei rău-platnici, dar prin această măsură sper să-i determinăm să plătească şi astfel să salvăm oraşul de o situaţie mult mai rea, care i-ar afecta pe toţi”.

Toate scările de bloc care vor fi deconectate de la căldură, apă caldă şi apă rece vor fi atenţionate asupra măsurilor cu cinci zile înainte, plata datoriilor fiind singura cale pentru a scăpa de debranşare.

Datoria populaţiei către Termica se ridică la peste 215 miliarde de lei vechi, cel mai mare nivel atins până acum, de la înfiinţarea societăţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Căldura, apa caldă şi apa rece vor fi tăiate la sute de scări de bloc din Suceava.
 Vizualizări articol: 3935 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.27/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 11 voturi
Căldura, apa caldă şi apa rece vor fi tăiate la sute de scări de bloc din Suceava4.3511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Capusele trimis de
(25 ian 2013, 11:24:30
De ce nu platim direct la furnizori utilitatile,cum e normal?De ce trebiue sa platim din banii nostrii la aceste capuse numite Asociatii de proprietari,presedinte,adminis
2.   Comentariu trimis de
(25 ian 2013, 11:33:53
Ti-ar placea sa mergi in 10 locuri diferite si sa stai la cozi pentru intretinere?
2.1  RE: Comentariu trimis de
(25 ian 2013, 12:16:29
nu..dar E-on a creat niste forme de plata f bine puse la punct.. te duci aproape in orice magazin si platesti factura... deci..ai putea intra intr.un magazin si sa platesti toate facturile.. de ce sa dau la asociatie bani care nu ar trebui?
2.2  RE: Comentariu trimis de
(25 ian 2013, 13:24:44
Pentru IRIBUS
Nu ai auzit de plata on-line.cu cardul,internet banking,Paipont,transfer bancar,etc,de ce sa stai la coada?Sau esti vreunul din cei de la Asociatii si te temi ca ramai fara comisioane.
2.3  RE: Comentariu trimis de
(25 ian 2013, 16:09:10
Las-o ca piuie! Care 10 locuri diferite? Ar fi Termica pt. caldura/apa calda, ACET pt. apa/canal si... probabil firma privata pentru curatenie scara.

Bine ca nu spui ca tre sa stai la cozi si sa platesti netul si lumina in locuri diferite.

Sa nu mai spun ca ai atatea variante de plata fara a sta la cozi...
3.   La furnizori trimis de
(25 ian 2013, 12:09:27
De acord, dar de ce aveti impresia ca la asociatie platiti numai furnizorii?, Daca sunteti asa de grozavi sa platiti direct la furnizori vreau eu sa vad boierii cum ies si fac curat pe casa scarii, spala pe jos, dau cu matura in jurul blocului. anunta pee cei de la electrica cand nu este lumina intre blocuri, tund spatiile verzi.... Stiu ca si aceste lucrari se fac de mantuiala, dar se fac cat de cat. Parerea mea este ca cel mai bine este ca blocurile sa se desprinda de asociatiile mari si sa se organizeze pe scari in asociatii de proprietari pentru a se gospodari singuri. Iar in felul acesta scara de bloc va fi mult mai bine gospodarita iar cheltuielile impartite mult mai echitabil si fiecare va putea verifica oricand ce se consuma si cat se cheltuie.....
3.1  RE: La furnizori trimis de
(25 ian 2013, 16:13:35
aicea nui vorba de 2 lei pe luna care ii dai cuiva sa spele pe casa scarii aicea e vorba
de gaz,apa,curent si caldura...de ce sa nu platim fiecare cat consuma
4.   Comentariu trimis de
(25 ian 2013, 12:19:28
De ce nu ati facut acest lucru vara, cand nu era frig afara. O sa ajunga sa stea in frig si oameni nevinovati, care sunt cu platile la zi.
Nu mi se pare o solutie, eu unul chiar nu v-as mai da niciun ban.
Trebuie actionat individual si nu la nivelul scarilor de bloc. Actionati in judecata rau platnicii si recuperati-va banii prin executari. Restul lumii o face, voi de ce nu puteti?
Iar pentru tine, domnule Piersicuta, sunt curios daca ai mai avea clanta asa mare daca ai fi in situatia de a fi debransat pe nedrept.
5.   * trimis de
(25 ian 2013, 12:29:40
aşadar : operaţiunea "update la sărăcie" stă să-nceapă
cu feţe sălbatice ( şi tunsori domestice ) " oficialii "
vor "subvenţiona" , doar , pietre funeralii
aflându-ne ( după câte văd ) în prima etapă

graniţele dintre ego şi personalitate se vor şterge
şi autopsia promisiunilor unora s-a şters
astfel Viaţa , pe lângă ceaţă , ţi-o trage şi pervers
acum ai n-ai tre' să dai ( altfel nu mai merge)happy
6.   Plata direct la furnizori fara capusa asociatie trimis de
(25 ian 2013, 12:38:43
aia la asociatii ne mulg de bani,sunt majoritatea presedintilor si administratorilor de asociatii persoane care au venituri foarte mari,gen fosti ,,securisti "iesiti la pensie la 45-50 de ani,ca au muncit din greu,au dat cu ciocul inainte de 89 si acum sunt democrati care dau cu ciocu,pensionari cu pensii mari,oameni ai sistemului pusi cu scopuri bine definite acolo,unii de la asociatiile de proprietari tin banii populatiei si nu ii dau la timp lui Termica,Acet....in majoritatea oraselor tarii oamenii au contracte individuale si platesc atat cat consuma ,nu unul fenteaza ,fura la tevi,iar restul fraierilor platesc furtul catorva.....sa fie verificat fiecare apartament oricand de cei de la Acet,iar cei care tin de Termica sa fie verificati daca umbla la aparatele alea puse la calorifere ca sunt care fac prostii,NUMAI LA SUCEAVA SUNT ASOCIATII DE PROPRIETARI UNDE HUZURESC DE BINE CU SALARIILE LOR BABANE SI COMBINATIILE CRE LE FAC CU BANII CETATENILOR,MULTI DAR PROSTI......in alte orase sunt asociatii de o singura scara cu presedinte din acea scara si controlezi mai bine fenomenul......exista legislatie foarte usoara de a face asociatie de scara de bloc...... de exemplu in Campulung Moldovenesc functioneaza de ani de zile asa ceva foarte bine ,spala pe casa scarii o data pe saptamana sau de doua ori prin rotatie locatarii,sau daca nu i se ofera o facilitate unui locatar si se ocupa doar el
7.   Ilegal trimis de
(25 ian 2013, 12:53:42
Daca pe o scara exista un bun platnic nu puteti debransa acea scara, e ilegal. Consultati un jurist.
8.   PLATA DIRECT LA FURNIZORI,ASA SE ECONOMISESC BANI trimis de
(25 ian 2013, 12:53:51
ASTFEL AJUNG LA TIMP BANII LA FURNIZORI,NU ZAC PRIN CONTURI SAU AU ALTE DESTINATII DUBIOASE CA DUPA CEVA TIMP SE INTORC,CONTRACT INDIVIDUAL,PLATESC CAT CONSUM.ASTA CA UMBLI IN DOUA LOCURI SA PLATESTI SI NU LA UNUL E VRAJEALA PENTRU FRAIERI.IN LOC SA PLATIM NESIMTIREA SI COMBINATIILE ALTORA MAI BINE MERG LA UN PUNCT ACET SI UNUL TERMICA SA PLATESC ATAT CAT CONSUM,SA VINA SA MA VERIFICE CAND DORESC INOPINAT.NU NE CONVINE SA PLATIM CE ALTII NU DECLARA SAU FURA LA TEVI ,NU SUNTEM ASOCIATII DE CARITATE.LA MUNCA NU LA POD.SA NU MAI DESCHIDEM SUBIECTUL DE PILELE SI LEGATURILE DINTRE ASOCIATII SI CEI DIN PRIMARIE CARE CICA RASPUND DE ASOCIATIILE DE PROPRIETARI CA DEVINE UN SUBIECT PERICULOS DE INTERESANT.
CORECT ESTE CAT CONSUM PERSONAL ATAT PLATESC.RESTUL ESTE CANCAN ,NU MA INTERESEAZA.
9.   DECIZIA ESTE ILEGALA,DEBRANSEZI RAUPLATNICII trimis de
(25 ian 2013, 13:24:52
PRIMARIA SE SPALA PE MAINI,ARUNCA MINGEA LA NOI IN CURTE,ATUNCI CE AU FACUT CEI CARE SE OCUPAU DE PROBLEMA ASTA SI DE CE AU LUAT SALARIU?
ADICA NOI SA NE CERTAM INTRE VECINI DE PARCA AM AVEA CONTRACTE INTRE NOI SAU AM FI O MARE FAMILIE...FAMILIA BANDI...SUNTETI PLATITI DIN BANII NOSTRI ASADAR FACETI-VA DATORIA,SUNTETI ANGAJATII NOSTRI DIN TAXELE NOASTRE.
LEGEA SPUNE CLAR DEBRANSAREA DOAR A CELUI CARE NU PLATESTE,LASATI VRAJEALA ......DACA AR FI ASA AR TREBUI SA CONCEDIEZE O GROAZA LA TERMICA,ACET.NU LE CONVINE CA SUNT O MARE FAMILIE CU CEI DIN PRIMARIE,FINISORI,NASI,VERISOR
LASATI GARGARA ,PASTILELE SI FUMIGENELE SI DEBRANSATI RAU PLATNICII,CA DE NU MII DE OAMENI CARE AU PLATIT VA VOR DA IN JUDECATA SI PA SI PUSI.
NU MAI PRELUNGITI BOALA CA VINE PESTE VOI,NU BAGATI LA INAINTARE PE FRAIERI ,CHESTIA CU DIVIDE SI CONDUCE A LUAT SFARSIT DE MULT.NU MAI TINE.SUNTETI PLATITI SA VA FACETI DATORIA,DACA NU PA ,ALTUL CA SUNT MULTI FARA LOCURI DE MUNCA .
PLATA DIRECTA LA FURNIZORI ,DEBRANSAREA RAU PLATICILOR,SA VEDETI CE RAPID VOR PLATI CAND SE AJUNGE LA ASTA,NU ESTE DE GLUMA CA POPULATIA VA LINSEAZA.
10.   De ce trebuie sa sufere cel corect si cinstit!? trimis de
(25 ian 2013, 13:46:39
Sunt şanse reale de ieşire din impas, daca se ia atitudine!
De ce trebuie sa sufere omul corect si cinstit!? Nimeni nu vrea răul celuilalt.

Sa plateasca, ceea ce se consuma, asa cum este in toata lumea civilizata!

Sa se termine odata cu semecheria mirlanului care, daca nu plateste, este destept , ,,descurcaret”, iar celalalt, care este corect, este,, bou”, este prost!
11.   Unde sunt scutirile de penalitati? trimis de
(25 ian 2013, 14:36:26
Pana acum 2 ani era acea facilitate care o primea locatarul daca achita datoriile la zi. Acum nu mai este asa ceva. De ce? Si acest lucru poate fi o stimulare pentru oameni sa-si achite datoriile la zi. Si asta, deoarece unele Asociatii calculeaza majorari iar altele nu, deci este o discriminare.
12.   COMPLETARE trimis de
(25 ian 2013, 14:52:07
ACUM DE CE VA PLANGETI? ATI VRUT CARBUNE DIN AFRICA DE SUD,CA VEZI DOAMNE,E MAI ALBICIOS LA CULOARE,VI S-A ADUS!
ALTII AU SI INDRAZNEALA SA CEARA BULETINE DE ANALIZA A CALITATII APEI,NU VEDETI CA APA E DESTUL DE RECE,CE MAI VRETI? STITI CE INSEAMNA ISPA???
ALTI CARCOTASI MAI RIDICA SI PRETENTII CA APA CALDA SA VINA LA BUCATARIE CU DETERGENTI DE VASE,IAR CEA DE LA BAIE CU SAMPON.DE UNDE ATATA LUX???
CIOCU' MIC SI MANA ADANC IN PUNGA,SA NU SE SUPERE INTERMEDIARII DE PE PIATA CARBUNELUI,CA VA TREZITI CU RAKETII LA USA!
UN WEEK END PREAFERICIT!
13.   Trezirea... trimis de
(25 ian 2013, 16:02:57
vad ca a inceput lumea sa se trezeasc la realitate si sa isi dea seama ca rahatu asta cu asociatia e doar o organizatie care iti fure banii....eu stau la casa si am toate facilitatile,cat consum platesc,de ce nu se face si treaba asta la bloc,de ce trebuie sa platim facilitatile prin intermediari,chiar nu-i vad rostul....oricum degeaba comentam aicea ca nu ne baga nimeni in seama....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei