Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 16 (5223)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Tupeu

Locuri de parcare ocupate ilegal în centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O mulţime de şoferi care au avut ieri treabă prin zona centrală a Sucevei au constatat cu surprindere că una din principalele străzi din zonă, Nicolae Bălcescu, a devenit parţial „moşia” celor care au ocupat domeniul public montând stâlpi metalici de o parte şi de alta a carosabilului.

Practic, lateralele străzii, unde puteau fi parcate maşinile, au fost ocupate prin amplasarea a 12  stâlpi metalici, introduşi în roţi uzate de autovehicule.

În condiţiile în care de obicei strada respectivă este zilnic atât de aglomerată încât, chiar şi după deschiderea parcărilor subterane, locurile de parcare de pe laterale sunt insuficiente, „rezervarea” forţată a locurilor de parcare nu a făcut decât să îngreuneze mai mult traficul rutier în zonă, dând bătăi de cap şoferilor care le-au „ochit” de la distanţă, doar pentru a constata cu surprindere că cineva şi le-a însuşit, cu de la sine putere.

Reprezentanţii Primăriei Suceava au intervenit cu maximă operativitate, în aceeaşi zi în care au şi fost ocupate lateralele străzii, confiscând stâlpii metalici cu care au fost blocate locurile de parcare În vreme ce agenţii Poliţiei Locale au luat la rând firmele care îşi desfăşoară activitatea în zonă, pentru a descoperi cine şi-a „rezervat” atât de multe locuri de parcare, angajaţii Direcţiei Domeniului Public au şi început să ridice stâlpii metalici amplasaţi ilegal.

„Conform deciziei Consiliului Local, nu este permisă rezervarea locurilor de parcare pe spaţiul public sau pe carosabil, prin amplasarea unor obiecte care împiedică accesul altor autovehicule”, a declarat Dumitru Palana, şeful serviciului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Locale Suceava, sosit cu o echipă de poliţişti locali.

În scurt timp, aceştia l-au identificat pe cel care a rezervat respectivele locuri de parcare, administratorul unui magazin second hand din zona centrală, Dumitru Davidel, care a recunoscut imediat că el a cerut angajaţilor să amplaseze stâlpii metalici pe carosabil, luni dimineaţă.

Surprinzător, acesta nu a blocat carosabilul pentru a-şi parca maşinile proprii, ci pentru a împiedica parcarea altor maşini în zonă.

„Avem de descărcat un tir cu marfă şi am blocat lateralele străzii, să nu parcheze acolo maşinile, să-l putem scoate cât mai uşor”, a explicat acesta motivele care au stat la baza blocării lateralelor străzii Nicolae Bălcescu.

Conform Hotărârii de Consiliu Local 98/2011 care reglementează astfel de situaţii, cel care a ocupat ilegal domeniul public, blocând accesul autovehiculelor către locurile de parcare de pe lateralele străzii, riscă o amendă cuprinsă între 100 şi 1.000 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locuri de parcare ocupate ilegal în centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 3919 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Locuri de parcare ocupate ilegal în centrul Sucevei5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Orasul nimanui trimis de
(22 ian 2013, 11:43:24
In acest oras fiecare face cum i-l taie capul. Fiecare parcheaza unde vrea si cum vrea si orisicine poate sa-si faca dreptatea cum i-l taie capul. Este o rusine. Primaria nu se preocupa deloc de sistematizarea traficului ingreunat de parcarile haotice. Si la sate, omul cand trege pe dreapta, trage masina si caruta cat mai bine pentru a nu incurca traficul. Aici sunt masini parcate unde vrea muschiu' fiecaruia. Iar vesnica placa cu lipsa locurilor de parcare este apanajul celor care se complac in mizerie si indolenta nesimtita. Primaria sa faca trotoare curate si civilizate pentru a putea merge si pe jos deoarece este un oras mic si mizerabil in care te murdaresti imediat cum iesi din casa, primaria sa se ocupe de fluidizarea traficului prin largirea strazilor si creearea de sensuri unice....... multe de facut, hai ca m-am cam saturat sa-mi racesc gura de pomana cu nesimtirea....
2.   Tupeu? de ce? trimis de
(22 ian 2013, 12:07:42
Aveti dreptate domnul GABYIASI, problema de mai sus e mai veche, nu le dau dreptate celor de la firma care a blocat strada, dar vorbesc in cunostinta de cauza:
1. In spatele restaurantului Giovani este un depozit de haine, care duce o activitate legala, o data pe saptamana facandu-se aprovizionare cu un tir.
2. Nu a existat data in care sa nu se produca un blocaj pentru ca tirului care are autorizatie de la primarie (free pass), si care aduce marfa la acel depozit nu a putut face manevre din cauza masinilor parcate necorespunzator pe carosabil, sunt situatii cand au fost nevoiti sa care la mana materialele de la cinematograful modern pana la depozit, ca nu puteau intra.
3. Au fost facute sesizari la primarie care nu a luat nici o masura.
4. S-a facut parcarea subterana dar sucevenii nostri prefere sa parcheze pe unde apuca, ca sa dau un exemplu : "e lung drumul de la parcare pana la banca Transilvania sau pana la posta, si mai bine lasa masinile parcate stramb in sensul giratoriu"
In concluzie nu putem acuza niste oameni care au incercat o mica solutie la problema lor, vazand neseriozitatea autoritatilor locale. Bine ca nu se sesizeaza nimeni cand anumite retaurante iau din spatiul public si din trotuare si le transforma in parcari sau terase.
2.1  RE: Tupeu? de ce? trimis de
(22 ian 2013, 15:22:22
Primarul, i-a lasat pe toti, toata iarna, in parcarile subterane, acuma dind caldura, din lene si pentru ca nu sunt pedepsiti, parcheaza pe unde se nimereste...fara rusine dar si pentru ca nu sunt politisti sa-i vada!
3.   Pt Daniela Danutza. trimis de
(22 ian 2013, 12:50:46
Tirul respectiv are permis de "libera trecere", asa se numeste. Platesti o taxa lunara la primarie. Stiu asta pt. ca il cunosc pe sofer.
4.   Cind se repara strada din spatele postei!? trimis de
(22 ian 2013, 15:10:21
Strada din spatele cladirii postei si continua linga parculet trecind prin gang, este total stricata de ani buni!! Cind se ami repara!?
Oare de ce, dracu, la noi nu se poate ca la ceilalti din afara!.... In Ungaria, Austira, pentru a asfalta un petic de trotuar, au nevoie de 2 zile! Dar pentru fiecare petic sunt necesare vreo 6-7 operatii succesive. Iar cind se termina arta minunat, impecabil, parca ar fi in casa!( fara denivelari sau gropi, ca sa te impiedici, asa cu ar fi la noi...) Ce fel de oameni sunt acolo, cum fac aia, ca reusesc sa-i controleze!? De ce la noi nu se lucreaza in interesul cetatianului!? De ce oamenii nu observa cum se mimeaza munca? De ce se minuneaza si exclama: - ,,Ce fain ca se face... dar trebuie sa ne fie si rau pina ne va fi bine''!
5.   Proprietari de parcari......... trimis de
(22 ian 2013, 17:24:36
exemplu bun ar fi ca cineva din primarie ,platit de fiecare din noi, sa faca un drum prin Obcini in cursul zilei.peste tot cutii de carton si ladite de legume goale care ``rezerva`` locul de parcare.Ca sa nu mai zicem de toata lumea care si-a amenajat pe spatiul verde fara nici o jena locuri de parcare.Sunt curios de ce primaria nu scoate un ban din aceste ``proprietati`` .Mi s-ar parea normal sa se verifice unde si-au facut fiecare locuri de parcare,de ce au distrus spatiile verzi si eventual sa se si plateasca respectivul loc.Si ca sa vedem ca nu se vrea a se face nimic in Suceava ,putem vedea la cativa pasi de primaria Suceava (cred ca Lungu ar putea si vedea de pa geamul biroului daca s-ar uita mai bine) ``sicriile`` care sunt puse inca de asta vara pe strada Universitatii in fata la restaurantul Padrino in mijlocul trotuarului incurcand libera trecere a pietonului.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei