Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 16 (5223)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Necesitate

Bugetul Sucevei va fi aprobat cel târziu pe 10 februarie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul de buget pentru veniturile şi cheltuielile municipalităţii sucevene pentru 2013 urmează să fie supus dezbaterii publice zilele viitoare, pentru ca cel târziu în prima parte a lunii februarie să fie discutat şi adoptat în Consiliul Local.

„Ne propunem ca cel târziu pe 10 februarie să aprobăm bugetul local. Din păcate, bugetul nu este aprobat la nivel naţional, dar avem promisiuni din partea premierului Victor Ponta că acesta va fi dat la Parlament, spre aprobare, pe 23 ianuarie. Noi îl avem conturat la nivel local, dar aşteptăm sumele care ni se vor aloca din cote defalcate, de la Ministerul de Finanţe şi fondurile de echilibrare de la Consiliul Judeţean”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

Primul pas spre aprobarea bugetului este prezentarea sa pentru dezbatere publică, urmând ca discutarea sa de către aleşii locali să se facă în maxim 45 de zile de la publicarea lui în Monitorul Oficial.

Graba pe care o manifestă administraţia locală în problema adoptării bugetului este justificată, în condiţiile în care lipsa acestuia blochează nu doar o mare parte din finanţările asigurate din această sursă, ci şi demararea de noi investiţii.

„Principala problemă o reprezintă faptul că nu putem demara lucrări de licitaţii, iar dacă se întârzie mult cu aprobarea bugetului, punem în pericol anumite investiţii şi lucrări, care pot fi executate numai pe perioada verii. Dacă luăm în calcul cât timp aşteptăm până la aprobarea bugetului şi cât timp ne mai lasă pentru lucrări condiţiile exterioare, vedem că ne mai rămâne la dispoziţie numai jumătate de an pentru a pune în aplicare proiectele”, a precizat şeful municipalităţii sucevene.

În plus, până la aprobarea bugetului, toate cheltuielile municipalităţii sunt limitate la maxim a 12- a parte din bugetul anului trecut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bugetul Sucevei va fi aprobat cel târziu pe 10 februarie.
 Vizualizări articol: 1004 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bugetul Sucevei va fi aprobat cel târziu pe 10 februarie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei