Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 15 (5222)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Controale silvice

Trimişi să taie ilegal copaci în pădure, chiar de către pădurar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un pădurar s-a ales cu dosar penal, după ce a instigat doi indivizi să taie ilegal copaci  din pădurea pe care o avea în pază, informează Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

Timp de trei zile, în perioada 17-19 ianuarie, poliţiştii din cadrul Biroului Silvic, împreună cu poliţişti din cadrul secţiilor de poliţie rurală şi din cadrul posturilor de poliţie au desfăşurat ample acţiuni de prevenire şi combatere a infracţionalităţii la regimul silvic.

Într-o pădure din comuna Vicovu de Jos, poliţiştii i-au prins în flagrant pe doi bărbaţi din Vicovu de Sus, care au tăiat ilegal cu un motoferăstrău și au sustras mai mulți arbori de esență fag, plop și salcie.

Potrivit IPJ Suceava, în urma cercetărilor, a reieşit că pădurarul Mihai Turcu, din comuna Gălăneşti, gestionarul pădurii respective, a fost cel care „le-a solicitat celor doi să taie ilegal și să își însușească cinci arbori esență fag și cinci arbori esență plop și salcie din pădurea pe care o administrează”.

Mai mult, aveau să descopere poliţiştii împreună cu specialişti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare (ITRSV), în pădurea respectivă erau încă 73 de cioate ale unor arbori de esență fag, plop și salcie, tăiați ilegal în perioada decembrie 2012 – ianuarie 2013.

 „Deși avea obligația de serviciu de a asigura paza pădurii pe care o are în gestiune și de a sesiza orice tăiere ilegală, pădurarul nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu și i-a instigat pe cei doi bărbaţi prinşi în flagrant să taie ilegal și să sustragă material lemnos din pădure”, se mai arată în comunicatul poliţiei.

Pădurarul s-a ales cu dosar penal pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, gestiune frauduloasă, instigare la tăiere ilegală și furt material lemnos, iar cei doi suspecţi prinşi în pădure vor da cu subsemnatul pentru tăiere ilegală şi furt de material lemnos.

 

Camion plin cu arbori nemarcaţi

Tot în cadrul acţiunii de la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii au tras pe dreapta pe DC Putna, în apropierea intersecţiei cu DN 2H, un camion încărcat cu material lemnos.

La volan se afla un anume Petru R., de 51 de ani, din comuna Putna. Potrivit poliţiei, respectivul „transporta ilegal cu autoutilitara cantitatea de 9,15 metri cubi lemn de lucru răşinoase în valoare de 2.287,50 de lei, fără a deţine documente de însoţire ale materialului lemnos, lemnul nefiind marcat”.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Putna.

 

15.000 de lei amendă, pentru administratorul unui gater

Acţiunea poliţiştilor s-a concretizat în 14 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 60.000 de lei, confiscarea a 350 de metri cubi de material lemnos în valoare de aproape 59.000 de lei, fiind constatate totodată şase infracţiuni la legislaţia privind regimul silvic.

Printre cei amendaţi se numără şi administratorul unui gater de pe raza comunei Poiana Stampei, Toader S., în vârstă de 52 de ani.

„A primit şi prelucrat cantitatea de 245,95 mc lemn rotund răşinoase fără documente legale de provenienţă”, precizează Biroul de Presă al IPJ Suceava.

Respectivul administrator s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei, iar material lemnos a fost confiscat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trimişi să taie ilegal copaci în pădure, chiar de către pădurar.
 Vizualizări articol: 2731 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Trimişi să taie ilegal copaci în pădure, chiar de către pădurar5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(21 ian 2013, 15:16:02
Acum ma pregatesc sa scriu cateva "versuri".
Mai intai trebuie sa-mi iau pastilele. Stiu ca abia asteptati sa cititi ineptiile mele, asa ca voi fi rapid.
2.   COMPLETARE trimis de
(21 ian 2013, 15:26:26
ASA SE INTAMPLA MOMENTAN SI IN GUBERNA IZV.SUCEVEI,INSA O PARTE DIN LEMN PLEACA SPRE RADAUTI,ASA CA MAI BINE NU VA BAGATI.
ARDE-I ABECEDARE!!!
3.   In gubernia Izv. Sucevei ! trimis de
(21 ian 2013, 18:03:30
Ca sa fie deranjata aceasta ,,gubernie ''' trebuie mai intai sa fie eradicata coruptia si abia dupa aceia se poate vorbi de legalitate . Cum coruptia este in floare si ,, gubernia '' sta bine mersi nederanjata . Sa auzim de bine .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei